KuuKuun terassi on kortteliravintoloiden klassikko

Etu-Töölön instituution herkuista voi nauttia kesäisin myös kuumalla terassilla.

KuuKuun terassilla nautitaan arjen luksuksesta.
KuuKuun terassilla nautitaan arjen luksuksesta. Kuva: Johanna Ylä-Mononen

Aurinkoisten terassikelien yllättäessä on tärkeää huolehtia nestetankkauksesta. Tämä ei kuitenkaan ole syy laiminlyödä ruokapuolta, ja parasta onkin päästä aurinkoiselle paikalle nauttimaan molemmista. Tähän erinomainen mahdollisuus löytyy Etu-Töölön idylliseltä Museokadulta, missä ravintola KuuKuu huolehtii terassikävijän kaikista tarpeista neljännesvuosisadan rautaisella kokemuksella. 

KuuKuu on alueensa instituutio, ja kortteliravintola onkin suosittu paitsi paikallisten myös kauempaa tulevien keskuudessa. KuuKuun erikoisuus on skandinaavinen keittiö, ja klassikkoannoksia toast skagenista lohikeittoon ja kotimaisesta kuttucheddarista pannukakkuihin tarjoillaan niin sisällä kuin ulkona terassillakin. Ravintolan Helsinki Menu palkittiin vuonna 2014 kaupungin parhaana, ja listan viinit maahantuodaan itse. Pohjolan makujen lisäksi KuuKuussa panostetaan myös luomuun, jonka antimia löytyy runsaasti läpi koko listan.

Sisätilojen tyylikäs puukalustus houkuttelee kävijää istumaan, mutta terassivieraan onneksi myös ulkoterassin puitteet ovat kohdillaan. Parinkymmenen pöytäryhmän terassi levittäytyy Museokadun ja Minervankadun kulman ympäri, ja rottinkituoleissa sopisi paistatella päivää pidempäänkin. Ei vähiten siksi, että palvelu pelaa saumattomasti suoraan pöytään, ja terassikävijöiden virkistykseksi terassilla on jäävadillinen kukkurallaan vesipulloja.

Aurinko hellii KuuKuun terassilla lounaalta noin iltaseitsemään, mutta terassi pysyy auki kymmeneen saakka. Onneksi näin, sillä paikka on suosittu ja kävijöitä riittää lasilliselle seisahtuvista aina päivälliselle jääviin asti. 

Seuraavan kerran auringon pilkahtaessa Etu-Töölössä, Hietsun rannalla tai Kansallismuseon nurkilla terassinnälkäinen kaupunkilainen muistaa, että KuuKuun antimet ovat vain muutaman askeleen päässä.

KuuKuu, Museokatu 17. Avoinna ma-su. Tämän ja yli sata muuta terassia löydät Cityn Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi