Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Sedu osti Mocambon
Ratakadun groovaava Mocambo on pian historiaa, sillä sen ravintolatoiminnot on myyty SK-Ravintoloille. Tilan tulevaa musiikkilinjaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Koskinen on väläytellyt jo paikan uutta nimeä: Punavuoren Soho.

SF-baarikin Sedulle
Sari Paanalan emännöimä karaokevetoinen SF-baari on siirtynyt Sedu Koskiselle, joka uudistaa paikan +30-vuotiaiden makuun. Karaokea Annankadulla ei enää kuulla.

Korjaamon pihaan luistinrata
Korjaamon sisäpihalle, vanhojen ratikkahallien reunustamalle aukiolle jädytetään pakkasherran salliessa urbaani luistinrata joka pidetään kunnossa 28.2. saakka. Tunnelmaa elävöitetään valoilla, dj-vetoisella musiikilla ja roihuilla. Baarista saa juotavaa ja kentän reunalta grilliruokia. Korjaamo vuokraa luistimia niitä tarvitseville.

Sunnuntaiputka jatkaa Dubrovnikissa
Marjo Leinosen liidaama Viranomaiset jammaa Eerikinkadun Dubrovnikissa, Coronan alakerrassa joka sunnuntai. Putka aukeaa kello 19 ja jamit käynnistyvät kello 20. Vakijäsenenä soittaa mm. Mitja Tuurala ja lavalla nähdään aina tuttuja ja tuntemattomia artisteja.

Talviolutta OlutHuoneista
HOK-Elannon OlutHuoneissa (mm. William K.) sekä Pickwick Pubeissa on käynnissä Talviolutviikot jotka jatkuvat 20.12. saakka. Tarjolla on mm. Helsinki Beer Festivalsissa kultaa napannut Adams Winter Lager. Lisätietoja löytyy osoitteesta oluelle.com

Finlandia Amerikkaan
Finlandia Vodkan omistus on siirtynyt kokonaisuudessaan amerikkalaiselle juomajätille Brown-Formanille. Suomalaisen vientivodkan tuotanto pysyy Suomessa ainakin vuoteen 2017 asti. Finlandiaa myydään 36 maahan, ja viime vuonna tuotanto kohosi 15 miljoonaan litraan.

Ravintoloiden niksit kotiin
Pääkonttori myy nyt kotikeittiöön tuliaisiksi erilaisia balsamico- sekä oliiviöljyjä ja pestoa. Saman ketjun Strögetistä saa matkaan kuusenkerjäsiirappia ja tyrnimarjamarmeladia. Onnistuneet maut syntyvät hyvistä raaka-aineista.

Pohjola jyllää
Pohjoismaat ovat seuraava – ja jo toteutuva – ravintolatrendi. Asiaan havahtuneet keittiömestarit pitivät asian tiimoilta Uusi pohjoismainen keittiö -ko-
kouksen Kööpenhaminassa. Suomea edusti kahden Michelin-tähden Chez Dominiquen Hans Välimäki.

Puhtaus on puoli ruokaa
Valitse Suomen miellyttävin ravintola. Arvioi asiakaspalvelu, salin viihtyisyys ja keittiön siisteys. Puhtaus on puoli ruokaa -äänestyksen ovat järjestäneet Suomen Keittiömestarit, Elintarvikevirasto ja Siivoustekninen liitto. Äänestää voit tammikuun loppuun osoitteessa www.siivoussektori.fi. Voittaja selviää huhtikuussa.

Vuoden keittokirja
Vuoden keittokirjaksi on valittu Chez Dominiquen Hans Välimäen esikoinen Koti keittiössä. Tuomaroinnin suoritti Suomen Messujen ruokamessuille kutsuma raati. Kunniamaininnat saivat Kimmo Jylhän japanilainen Raku sekä kotimaisiin ruokaperinteisiin uppoutuva Kai Linnilän ja Hanna Pukkilan Isomummin keittiössä. Joululahjavinkkejä.

Suosittelemme