Kuultua

Helsingin ravintolauutiset.

Hannu Karpo.
Hannu Karpo.
Karpo tyhjensi Lostarin
Kannu Karpon parin viikon takaisen raportin seurauksena Lost & Foundissa joudutaan seuraamaan tarkasti asiakasmäärää. Karpo raportoi seksuaalisten vähemmistöjen suosimien Lostarin ja Herkuleksen ylittävän Tuotevalvontakeskuksen asettamat asiakaskiintiöt jopa sadalla prosentilla. Karpo saa nyt ansaitsemaansa “kiitosta” Lostarin ikkunoihin kiinnitetyissä lappusissa.

Saunabaarista saunakahvia
Sauna bar ottaa tuoterepertuaariinsa Pauligin kanssa ravintolaa varten kehitetyn saunakahvin. Ravintoloitsija Kari “Simo” Laine uskoo, että trendikahvivillitys on mennyt jo liian pitkälle ja että perinteiselle pannukahville on olemassa tilaus. Sauna barista saa nykyisin myös tapaksia.

Memphisiin uusi drinkkilista
Memphisin uudella drinkkilistalla on uutuutena mm. alkoholittomia drinkkejä. Kylmän kevättalven lämmikkeeksi on tarjolla Warm & Hearty -drinkkejä. Erottajan Memphis ottaa kevään aikana käyttöönsä myös take away -palvelun.

Vespassa pastaviikot
Maaliskuun aikana Vespassa on erikoistuttu pastoihin. Listalla on mm. parmankinkulla, herkkutateilla tai gonzolalla täytettyjä tortellone-pastoja. Pastoja on tarjolla alku-, väli-, pää- ja jälkiruoaksi.

Töölönrannassa teemana Aasia
Töölönrannassa on alkukevään teemana Aasian ruokakulttuuri. Listalla on poimintoja mm. Indonesian, Intian, Korean ja Singaporen erikoisuuksista. Vietnamia edustaa ankkasalaatti maapähkinädressingillä. Viikot jatkuvat 12.4. saakka.

Manalan jatkoaika palasi
Taiteilijapiirit pelästyttänyt Manalan jatkotuntien menetys jäi muutaman päivän mittaiseksi. Virallisen tiedon mukaan yrittäjä unohti hakea lupaa jatkoajalle määräaikaan mennessä. Sotkun selvittyä Manala on taas auki 04:ään.

Juha Lihtonen vuoden restonomi
Haaga Instituutin Restonomi Foorumi on valinnut Juha Lihtosen vuoden restonomiksi. Vuosi sitten Lihtonen palkittiin vuoden hovimestarina.

Perho syö Unkaria
Unkarin johtava nuori keittiömestari Attila Máhr Jr. vierailee ravintola Perhossa. Máhrin modernin keittiön taiteellisista luomuksista päästiin nauttimaan mm. Saksan viimevuotisessa maailmannäyttelyssä. Perhon unkarilaiset viikot jatkuvat aprillipäivään.

Skottien salat Roballa
Ison Roban Black Door juhlii skottifestareita sunnuntaihin 18.3. asti. Kiltin alle tarjotaan seitsemää ylämaiden maltaista tuoreolutta sekä jokusta pulloharvinaisuutta. Viskisiepot pääsevät maistelemaan esimerkiksi Macallania vuodelta 1966 sekä konjakki- ja calvadostynnyreissä jälkikypsytettyjä Caol Ilan mallasviskejä.

Jenkkioluita festivaaleilla
Amerikan herkut ovat erikoisteemana tämänvuotisessa Helsinki Beer Festivalissa. Tarjolla on iso kirjo uuden maailman arvostetuimpien tuottajien maukkaita oluita, siidereitä ja viskejä. Kuohu käy ja omena poreilee myös kotimaisten ja muun Euroopan namujen merkeissä. Olutjuhlat pidetään Kaapelitehtaalla 29.-31.3.

Strandissa Kalifornian herkut
Strand Inter-Continentalin aularavintola Atrium Plazassa herkutellaan kalifornialaisittain. Keittiöpäällikkö Jari Ervastin länsirannikon tuliaisina tarjotaan mm. erilaisia salaatteja, ja suosionsa säilyttäneet rapukakut lukeutuvat päivittäin vaihtuviin pääruokiin. Jälkiruuat kuuluvat 170 mk:n buffetin hintaan. Kalifornia on katettuna joka päivä toukokuun loppuun.

Vuoden Viini Itävallasta
Makea itävaltalainen valkoviini Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese (69,90 mk) valittiin Vuoden Viiniksi ViiniExpon yhteydessä järjestetyssä kilpailussa. Edullisten punaviinien suosikiksi kohosi ranskalainen Listel Cabernet Sauvignon (38,40 mk), valkkareissa vastaavasti puolikuiva saksalainen Angel Reef (39,80 mk).

Saappaankärkeä Papàssa
Apulian ruokaviikot käynnistyvät Papà Giovannissa 26.3. Keittiön pomo Matti Eskelinen kävi opissa saappaankärjessä ja ihastui ennen muuta sen mereneläviin. Niistä pääsee oman maahantuonnin aromikkaalla merisiilillä herkuttelemaan spagettikastikkeessa pääsiäiseen asti. Sen jälkeen tulee voimaan uusi à la carte-lista, jonka erikoisuuksiin lukeutuu marmoripakelli.

Kaapeliin uudet ravintoloitsijat
Kaapelitehdas saa uudet ravintoloitsijat huhtikuun alussa. Amican poistuessa remmiin astuu uusi tiimi Kasvisravintolan kokkien, Sling Inin Kalle Alajoen, tapahtumajärjestäjä Vesa Ristimäen sekä mainosmies Jussi Lähteen johdolla. Lounaiden ohella tavoitteena on kehittää ravintolan iltaeloa.

4 kommenttia

jenpu

25.10.2001 18:07

Brittilaisessa Gay times lehdessa on artikkeli helsingin gay scenesta. Ihan kai paikkaansa pitava juttu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mikkke

26.11.2001 22:55

Mageeta että pitkästä aikaa tuntuu myös Helsingin baari-iltoihin tulevan tarjontaa: jump Innin isommat tilat ja lukuisat pikkuset rock klubit vielä siihen päälle. Ja sitten mikä nyt tuntuu jokaisesta suusta ja suunnasta hiiskuttavan on se I Wanna Be Adored - Club, mikä on lauantaina 22/12/01 Bar Cafe Labyrinthissa (myöskin Roballa) 2103. Siistii, kerrankin ei malttais odottaa jotain iltaa!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JF raptori

29.1.2002 11:55

Kävellessäni pitkin vilhonkatua,huomasin,että hamlettiin nähdyn laitettu ISOOOpommi.paikka oli aivan hylsynä...?konkurssi,velkojat vai mikä on syynä meininkiin???

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hot chocolate

5.11.2002 17:26

APUA! Mistä löytää oikeaa kaakaota? Kaikki kahvilat yrittää tyrkyttää vaan jotain nihkeetä jauhetta ja haaleaa vettä. Suklaata pataan ja kermavaahtoa päälle, muuten alkaa masentaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi