
Laajasalon ja Kulosaaren välissä, Tullisaarensalmen kainalossa oleva saari tarjoaa jotakin vanhaa ja perinteikästä. Siellä seisoo kaunis keltainen puutalo, jonka tarina vie suoraan vuoden 1952 kesäolympialaisiin. Kyseessä on Pyysaari ja sen ravintola Palma De Pyy, jossa olympialaisten aikaan Helsingin Työväen Pursiseura valmistautui huolehtimaan purjehduskilpailujen kansainvälisistä osallistujista. Siitä lähtien ravintola on pitänyt ovensa auki joka kesä – myös tänäkin kesänä.
Vappuna Pyy starttaa kesäkautensa, joka jatkuu syyskuun loppuun asti. Niiden, ketkä eivät ole tätä helmeä vielä löytäneet, on jo korkea aika käydä paikalla, sillä vaikka 60 vuotta on vierähtänyt, aika ei ole päässyt vaikuttamaan paikan ulkonäköön eikä tunnelmaan. Pyysta kerrotaan, että monet siellä käyneet ovatkin jääneet suoraan kanta-asiakkaiksi.
Menu saaristoravintolassa on hyvin perinteinen: sillivoileipää, metsästäjänleikettä, paistettuja nakkeja ja kasvismuhennosta. Menu vaihtelee kalaonnen mukaan, joten tarjolla saattaa vaihtelevasti olla enemmän kalaruokia kuten silakkapihvejä tai paistettua lohta. Sisätiloihin mahtuu noin 40-50 ruokailijaa.
Kesäravintolasta löytyy tietenkin iso terassi, joka on mainio paikka luonnon äärellä rentoutumiseen. Kalliolla oleva terassi on kohdistettu suoraan salmeen päin, jossa voi nähdä purjeita seilaavan. Paikalla ollessa voi tuntea mökkimäisyyden ja rauhallisuuden, johon ei kaupungin hektisyys pääse iskemään.
Maitse Pyysaareen pääsee helposti joko Laajasalon ulkoteitä pitkin Tullisaaren puiston läpi tai ottamalla bussin 88 Herttoniemestä. Vesiteitse paikalle mentäessä veneen voi joko keula- tai poijukiinnittää salmen pohjoispäässä olevaan vierasvenepaikkaan.

Palma De Pyy kesäravintola Pyysaaressa, osoite Henrik Borgströmin polku 3, Helsinki. Avoinna Vapusta syyskuun loppuun, tiistaista perjantaihin 16 – (24), lauantaisin 12 – (22) ja sunnuntaisin 12 – (21). Aukioloajat voivat muuttua sään mukaan.