Suuri Ravintolaäänestys 2012

Me kysyimme. Te äänestitte. Esittelyssä Ravintolaäänestyksen voittajat.

Paras palvelu ja baari asuvat samassa osoitteessa. Voiton takana ovat muun muassa  Mimmi Jaakkola (vas.), Elina Asp, Jaana Koivula, Pasi Sarikoski ja Teemu Lindqvist.

[BOXSTORY 200]

Kiitos lukijat!

Lähes 3500 kaupunkilaista kävi äänestämässä parasta ruokaa, kahvilaa, palvelua, tanssilattiaa, portsaria, baaria, pubia, yöruokaa ja brunssia.

[/BOXSTORY]

Paras baari: Jack The Rooster

Ei vain juomaan

Parhaaksi baariksi valitun Jack The Roosterin ravintolapäällikkö Pia Häkkinen ja vuoropäällikkö Teemu Lindqvist uskovat, että hyvässä baarissa pitää olla muutakin kuin juomatarjoilua.

”Suurin syy baariin lähtemiseen ei välttämättä ole juominen. Monet vaativat baariltaan jonkinlaista aktiviteettia, olipa se sitten dj, karaoke tai livebändi”, Häkkinen kertoo.

Jack The Roosterissa kysyntään on vastattu. Baarissa on lavaesiintyjä kaikkina aukiolopäivinä keskiviikosta sunnuntaihin.

Top 5: Baari

  1. Jack The Rooster
  2. Senssi
  3. Fat Lady
  4. Vanha Monttu
  5. Minibaari

Paras palvelu: Jack The Rooster

Viihtyminen heijastuu

Palveluun panostaminen on ravintola-alan pahimpia kliseitä. Teemu Lindqvist uskoo, että oikeasti hyvä palvelu lähtee siitä, että henkilökunnalla on hauskaa.

”Kun viihtyy työkavereiden kanssa vapaa-ajalla, se heijastuu tiskin toiselle puolelle.”

[AD]

Lindqvist venyy kanta-asiakkaiden toivomuksesta erikoisiin palvelutilanteisiin.

”Syntymäpäivänä on saatettu viedä drinkki pöytään ja jopa laulaa samalla.”

Käyttäjäkokemus:

Jack The Roosterissa torstai-iltaa viettänyt Sami pitää baarin vahvuutena hyvää keikkatarjontaa. Lisäksi kehuja saavat Roosterin tarjoilijat ja kesäterassi. ”Hyvä keikkatarjonta, tarjoilijat ja kesäterassi. Kesällä paikka on loistava, mutta talvisin ei ihan yhtä vetävä.”

Top 5: Paras palvelu

  1. Jack The Rooster
  2. Senssi
  3. Ravintola Kahvilla
  4. Vanha Monttu
  5. Fat Lady
Tiia Mäkinen ja Ellinoora Heikkilä ovat tottuneet juhlimaan parhaan kahvilan asemaa.

Paras kahvila: Café Europa

Kun Tampereen parhaassa kahvilassa tilaa perinteisen kahden euron kahvin, saa kuppiin Meiran Hienoa. Ravintolapäällikkö Tiia Mäkinen korostaa, että suodatinkahvikin jauhetaan paikan päällä.

Koko henkilökunta on Café Europassa asianmukaisesti koulutettu kahviosaamiseen. Mäkinen myöntää, että Europa on myös paljon enemmän kuin perinteinen kahvila.

”Myynnistämme kolmasosa on kahvia, kolmasosa ruokaa ja kolmasosa alkoholia”, Mäkinen kertoo.

Käyttäjäkokemus:

Europassa istuskelleet Anne ja Noora kertovat, että he eivät nykyisin edes käy Tampereen muissa kahviloissa. ”Tämä on ainutlaatuinen paikka. Tänne on aina kiva tulla.”

Top 5: Kahvila

  1. Café Europa
  2. Coffee House
  3. Kahvilla
  4. Vohvelikahvila
  5. Kahvila Valo
Miikka Lindqvist  uhoaa päihittävänsä koska tahansa veljensä, Jack The Roosterin vuoropäällikön Teemun.

Paras brunssi: Klubi

Tuoreen leivän puolesta

Klubin keittiömestari Miikka Lindqvist luottaa omassa aamiaisessaan hiilihydraatteihin.

”Tuore leipä on tärkein osa-alue. On aika sama, mitä sen päälle laittaa, kunhan leipä on hyvää.”

Niinpä Lindqvist on keskittynyt pitämään leipätarjonnan tasokkaana.

Lauantaibrunssia on tarjoiltu Klubilla vuodesta 2009 lähtien. Leivän lisäksi toinen valttikortti on musiikkia soittava dj.

”Meillä on käynyt aamiaisella soittamassa levyjä 20–30 eri dj:tä. Aamiaiskeikka on yleensä mukava, koska siellä pääsee soittamaan oman levyhyllyn aarteita.”

Muutamia vakio-dj:itäkin on suuresta joukosta löytynyt. Yksi on kuopiolainen Tuomas Eriksson, joka vetää paikalle saapuessaan aina KalPan lippiksen päähän.

Käyttäjäkokemus:

Klubilla aamiaistaneet Suvi ja Hanna ovat sitä mieltä, että Tampereella saisi olla enemmän brunssipaikkoja. Klubin tarjonnasta kehua saa kahvi, mutta kasvissyöjille valikoima jää heidän mielestään vaisuksi. ”Ei täällä paljon paikkoja ole, joten varmaan niistä vähistä vaihtoehdoista Klubi on paras”, Hanna sanoo.

Top 5: Brunssi

  1. Klubi
  2. Hullu Poro
  3. Miami
  4. Kahvila Valo
  5. Siipiweikot

Paras ruoka: Hook

Siipien levittäjät

Hookin omistajan Guillermo Fernandezin mukaan eniten tilataan 25 siiven annosta. Se on luku, jonka nuori miesasiakas syö hetkessä. Lista on pysynyt vuosia samana.

”Asiakkaat huomaavat heti, jos muutamme jotain.”

Kilpailijoiden mielestä tämän pitäisi nostaa hintoja.

”En halua. Haluan vain myydä paljon ruokaa!”

Käyttäjäkokemus:

Asiakkaat Petri ja Ville eivät ole yllättyneitä voitosta. ”Käymme usein. Tampereen paras siipipaikka.”

Top 5: Ruoka

  1. Hook
  2. Jack The Rooster
  3. Stefan’s Steakhouse
  4. Salud
  5. Villisika

Paras tanssilattia: Fat Lady

Luja ja pehmeä

Fat Ladyn ravintolapäällikkö Sanni Granholm kertoo, että parhaaksi tanssilattiaksi valittu alusta on materiaaliltaan muovilaminaattia.

”Värimaailmaltaan se muistuttaa 1950-lukua. Hauska yhdistelmä muuten modernin sisustuksen kanssa”, dj Antti Nuora sanoo.

Nuoran mukaan tanssilattian äänimaailma on luja mutta pehmeä.

”Volyymin taso säädetään sopivaksi aina illan ja tanssilattialla olevien ihmisten määrän mukaan.”

Top 5: Tanssilattia

  1. Fat Lady
  2. Senssi
  3. Doris
  4. Tivoli
  5. Klubi
Tuplavoitto saa Antti Nuoran (ylh. vas.), Sanni Granlundin, Henri Juvelan (alh. vas.) ja Jouni Virtasen iloitsemaan tanssilattialla.

Paras portsari: Fat Lady

Paineettomat poket

Fat ladyn portsarin Henri Juvelan mukaan kokeneemmilla ovimiehillä ei ole ulkonäköpaineita.

”Ensisijainen myyntivaltti on palvelu. Nuoremmilla kavereilla ulkonäkö voi merkata enemmän, Juvela kertoo ja katsoo naurahtaen kollegaansa Jouni Virtaseen.

Juvela ja Virtanen ovat yhtä mieltä siitä, että portsarin työ on sekä vapaata että mukavaa. Edes se ei haittaa, että portsarille kerrotaan helpoimmin ongelmat ja huolet, vaikka hän ei asialle voisikaan mitään.

Käyttäjäkokemus:

Fat Ladyssa iltaa viettäneet Juho ja Petra eivät yhdy äänestäjäenemmistön mielipiteeseen. Erityisesti tanssilattia saa kritiikkiä.

”Se on liian pieni. Lisäksi dj kuuntelee liian vähän asiakkaiden musiikkitoiveita”, Juho kertoo.

Juho ja Petra toteavat, että portsareiden kanssa ei ole ollut mitään ongelmia, mikä on hyvä asia. ”He ovat kuitenkin turhan ilmeettömiä. Jonkinlaista särmää pitäisi olla.”

Top 5: Portsari

  1. Fat Lady
  2. Jack The Rooster
  3. Senssi
  4. Ruma
  5. Kuuba
Mari Järvinen ja Simon Foster esittelevät Tampereen laajinta hanatarjontaa.

Paras pubi: O’Connell’s

Guinnessin valuttajat

Tampereen parhaan pubin hanoista valuu eniten Guinnessia. Irish Bariksi identifioituneen O’Connell’sin juomamyynti on muutenkin poikkeuksellista verrattuna suomalaisiin pubeihin.

”Olemme Tampereen ainoa baari, joka myy enemmän tuontioluita kuin kotimaisia”, omistaja Simon Foster kertoo.

[AD]

Irlantilainen imago näkyy myös siinä, että O’Connell’sin yksi myydyimmistä tuotteista on irish coffee.

”Irkkuturisteille tämä on paikka, joka käydään matkalla katsomassa.”

Käyttäjäkokemus:

Perjantai-iltana O’Connell’sissa istunut Ville myöntää, että hänellä on pitkä historia pubin kanssa. Parasta on hänen mielestään aito brittitunnelma.

”On tämä ehdottomasti Tampereen paras pubi.”

Top 5: Pubi

  1. O’Connell’s
  2. Teerenpeli
  3. Ruby & Fellas
  4. Plevna
  5. Vanha Monttu

Paras yöruoka: Vaakon Nakki

Huikopalaa

Edes Tampereen parhaassa yöruokapaikassa ei vältytä jonotappeluilta.

”Odottavan aika on pitkä, joten päästään helposti arkojen aiheiden äärelle. Onneksi asiakkaat selvittävät erimielisyydet keskenään”, toteaa esimies Kirsi Lintunen-Oinonen.

Arkisin jonoa kertyy erityisesti iltayhdeksältä. Kesäisin letkaa voi olla heti iltakuudelta. Paikan vahvuus on klassinen grilliruoka.

”Kaikki eivät ole siirtyneet kebabiin.”

Käyttäjäkokemus:

Perjantai-iltana Vaakon Nakissa pistäytynyt Hannu kertoo poikkeavansa grillillä silloin tällöin.

”Kertaakaan en ole täältä huonoa tuotetta saanut.”

Top 5: Yöruoka

  1. Vaakon Nakki
  2. Selvi
  3. McDonald’s
  4. La Toore
  5. Tammelantorin Grilli

Suosittelemme