Uusi tapas- ja viinibaari Jätkäsaareen – Dos Pulposin keittiömestariksi espanjalainen huippukokki

Jätkäsaaren ravintolatarjonta kasvaa espanjalaisen Oscar Ballesterosin luotsaamalla tapasbaarilla.

Dos Pulpos avaa ovensa vappuaattona
Dos Pulpos avaa ovensa vappuaattona Kuva: Dos Pulpos

Jätkäsaari elävöityy kovaa vauhtia, siitä kertoo myös alueen kasvava ravintolatarjonta. Kulmakunnan uusin ravintolatulokas Dos Pulpos avaa ovensa vappuaattona.

Dos Pulpos on tapasravintola, jonka painopiste on espanjalaisissa laatuviineissä sekä tuoreissa tapaksissa, mutta saatavilla on toki myös cocktaileja ja hanatuotteita.

Ravintolan taustalla vaikuttavat veljekset Kadir ja Hüseyin Uykun, jotka pyörittivät jo suljettua San Pedro Tex-Mexiä Kampissa. Harppaus kauppakeskuksen pikaruokalasta laadukkaaseen tapasravintolaan voi kuulostaa mahtipontiselta, mutta mahdoton yhtälö se ei ole, sillä keittiöön on saatu kansainvälisen tason huippuammattilainen.

Dos Pulpos on värvännyt keittiömestarikseen espanjalaisen Oscar Ballesterosin, joka on työskennellyt niin espanjalaisissa kuin australialaisissa huippuravintoloissa.

Jätkäsaaressa Ballesterosin suunnittelema menu koostuu tapaksista, jotka tehdään tuoreista raaka-aineista aitoon espanjalaiseen tyyliin. Keittiössä on myös aito puuhiiligrilli, joka tuo annoksiin luonnetta. Listalta löytyy myös mereneläviä, kuten kampasimpukoita ja mustekalaa.

Ravintolapäällikkö Tiia Ikonen uskoo Jätkäsaaren alueella olevan tilausta laadukkaalle viini- ja tapasbaarille.

“Siellä ei tuollaista ravintolaa vielä ole. Clarion on melkein vastapäätä ja siihen on tulossa uusia hotelleja lähettyville, joten kyllä siinä tarvetta on tuollaiselle paikalle.”

Dos Pulpos, Malagankatu 2

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi