Vinkkeli on tulevaisuuden klassikkoravintola

Kaartinkaupungin uusimmassa tulokkaassa luotetaan klassikoihin: laadukkaaseen palveluun ja herkulliseen ruokaan.

Huhtikuussa Pikku Roobertinkadun ja Korkeavuorenkadun kulmaan avattiin uusi, kiinnostava ravintola, joka lupaa klassisia ruoka- ja viininautintoja. Ravintola sai nimekseen Vinkkeli, ja sen taustalla on kolme ravintola-alan konkaria.

“Olemme oppineet, että asiakkaat arvostavat hyvin tehtyjä perusruokia enemmän kuin kokeellisia erikoisannoksia”, kertoo yksi Vinkkelin perustajista, sommelier Antti Uusitalo.

Uusitalon kanssa uutta ravintolaa pyörittävät Olli Marttila ja Matti Vesikkala.

“Olemme sillä tavalla vanhoja jääriä, ettemme halua juosta trendien perässä”, Uusitalo sanoo.

Niin syntyi perinteikäs viini- ja ruokaravintola, joka ei kumarra millekään tyylisuuntaukselle.

Vinkkeli sijaitsee Kaartinkaupungissa talossa, joka on rakennettu vuonna 1889. Uusitalo osaa kertoa, että sinä vuonna päivänvalon näkivät myös Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha ja muuan Eiffel-torni Pariisissa. (Samana vuonna perustettiin muuten myös Korkeasaareen eläintarha ja eräs toinen pariisilainen kuuluisuus, Moulin Rouge -kabareeteatteri.) Ei historialliseen kiinteistöön voinut ajatellakaan perustavansa modernia ruokalaa.

“Halusimme puhaltaa kiinteistöön uutta elämää, mutta säilyttää samalla talon hengen myös ravintolan sisätiloissa.”

Vinkkelin tunnelma on valkoisine pöytäliinoineen hienostunut ja arvokas, muttei lainkaan kiusallisen jäykkä. Sisustus on yhdistelmä pientä pariisilaisravintolaa ja tyylikästä newyorkilaispaikkaa. Asiakaskunta on monipuolista bisnesporukoista lomalaisiin ja punavuorelaisiin luovan työn ammattilaisiin. Fiilis on hyväntuulinen ja lämmin, ja ruokailijoiden vilkas puheensorina täyttää salin.

Iltaisin Vinkkelissä ruokaillaan a la carte -listalta tai nautitaan neljän ruokalajin menu (54 euroa), viinipaketilla (52 euroa) tai ilman. Päiväsaikaan tarjolla on kolmen ruokalajin lounasmenu (29 euroa), jolloin alku-, pää- ja jälkiruoasta on kustakin kahta vaihtoehtoa.

“Lounasmenua ei julkaista netissä, sillä raaka-aineet saatetaan saada vasta viime hetkellä, emmekä halua sitoa keittiön käsiä ennalta ilmoitettuihin annoksiin. Keskitymme nettisivujen päivityksen sijaan palveluun”, Uusitalo sanoo hymyillen.

Parasta Vinkkelissä onkin nimenomaan palvelu, kuten klassikkoravintolassa kuuluukin. Ruoka on mutkatonta ja mehukasta, miljöö kutsuva ja tunnelmallinen, ja asiakaspalvelu ystävällistä ja moitteetonta. Ravintolassa tuntee olonsa erityiseksi ja arvostetuksi. On helppo kuvitella, että Vinkkeli on paitsi tämän päivän myös tulevaisuuden klassikko.

City testasi lounaalla Vinkkelin kevätsalaattia, paahdettua lohta, rapeaksi paistettuja muikkuja ja puikulaperunapyreetä sekä Vinkkelin versiota vanhasta kunnon tillilihasta. Kokemuksen perusteella City suosittelee lämpimästi!

Ravintola Vinkkeli, Pieni Roobertinkatu 8. Avoinna ma 11.30-15, ti-pe 11.30-24, la 17-24.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi