Standardiseksiä

Sinäkin yhdyt lähetyssaarnaajassa.

Ja tästäkin jutusta tulee taas lisää paineita!
Ja tästäkin jutusta tulee taas lisää paineita!

Suomalaiset miehet ovat yhdynnässä 4,8 ja naiset 4,3 kertaa kuukaudessa, useimmiten lähestysaarnaaja-asennossa. Suosituin ehkäisykeino on e-pilleri. Tilapäissuhteissa yli puolet nai paljaaltaan. Nuoret miehet haluaisivat harrastaa seksiä joka päivä, naiset pari kertaa viikossa. Melkein kolmannes jannuista ei muuta ajattelekaan. Naisista seksipetoja on vain viisi prosenttia. Naisten mielestä miehet laukeavat liian nopeasti, miesten mukaan naiset ovat hitaita. Haluttomuus on naisilla neljä kertaa yleisempää kuin miehillä.

Yhdynnän normaalin keston virallinen määritelmä julkaistiin The Journal of Sexual Medicinessä toukokuussa 2008. Kanadalaiset ja amerikkalaiset seksuaaliterapeutit sopivat tutkimusten ja potilaskokemusten perusteella asiallisen coituksen rajat.

Yhden tai kahden minuutin homma on liian lyhyt, kolmesta seitsemään minuuttia on riittävä ja 7-13 minuuttia olisi toivottava kesto. Yli kymmenen minuuttia on useimmille naisille liikaa. The Society for Sex Therapy and Research päätyi siihen, että kaikki kolmen ja kolmentoista minuutin välillä on normaalia. Suomalainen miesklinikka.com määrittelee ennenaikaisen siemensyöksyn rajaksi minuutti kolmekymmentä sekuntia. Ongelma on aika yleinen: 25-30 prosenttia miehistä kärsii siitä jatkuvasti ja kolme neljästä ajoittain. Miesklinikan mukaan yhdynnän keston keskiarvo on 18–30-vuotiailla miehillä 6,5 minuuttia.

Neljäntoista kansainvälisen tutkimuksen keskiarvon mukaan miehen elin on levossa 9,25 senttimetriä ja yhdentoista tutkimuksen mukaan erektiossa 13,9 senttiä pitkä. Penis on rentona ympärysmitaltaan keskimäärin 9,8 cm ja jäykkänä 11,6 cm. Emättimen normaali koko on 6,5-12 senttimetriä, joten se joutuu yleensä rakastelussa venymään.

Suuressa suomalaisessa seksitutkimuksessa edellisessä yhdynnässä orgasmin sai miehistä 92 ja naisista 55 prosenttia. 18-24-vuotiaista naisista vain reilu 40 prosenttia sai. Nuoret mimmit huijaavat eniten sängyssä: joka kahdeksas on feikannut tyydytystä. Syynä on ollut halu ilahduttaa kumppania. Sinkkunaiset saavat huonointa seksiä. Itsetyydytys on lisääntynyt keskuudessamme. Lähes kaikki miehet harjoittavat sitä, mutta yhä useammin parisuhteessa olevat miehet valitsevat yksinäisen ilon vaimon kanssa harjoitetun seksin sijaan. Naisista suurituloiset ja johtavat toimihenkilöt masturboivat eniten. 2000-luvulla ilman toivomiansa yhdyntöjä jääneiden naisten määrä on ollut kasvussa: myös miehet pihtaavat.

Vain 0,2 prosenttia miehistä ja 1,5 prosenttia naisista pitää yhdyntöjä epämiellyttävinä. Melkein 40 prosenttia miehistä ja vajaa kolmannes naisista nauttii todella. Onnellinen ja avoin parisuhde takaa parhaiten naisen orgasmin. Seksologit kehottavat naisia tutustumaan itseensä, mutta itsetyydytyksen aktiivisuus ei liity lainkaan yhdynnässä koettuihin orgasmeihin. Sen sijaan naisen into seksiin on voimakkaasti sidoksissa siitä saatuun tyydytykseen. Vain viidennes ilman orgasmia jääneistä naisista koki viime yhdynnän hyvin miellyttäväksi. Yhden orgasmin saaneista reilu puolet ja monta orgasmia saaneista yli 80 prosenttia oli mielissään.

Vain harvoin orgasmin kokevista naisista 15 prosenttia on tyytyväisiä seksielämäänsä. Suomalaisten mielestä seksi kuuluu hyvään suhteeseen. Jos seksielämä ei ole tyydyttävää, vain viisi prosenttia miehistä ja kuusi prosenttia naisista on hyvin onnellisia suhteessaan.

Britanniassa 20-30 prosenttia naisista ilmoittaa, ettei saa koskaan orgasmia rakastelun aikana. Seksitutkijat vertailivat 2632 kaksosen aineistolla orgasmien saannin tiheyttä ja persoonallisuustestin tuloksia. Introversio, emotionaalinen tasapainottomuus ja kielteisyys uusille kokemuksille ennustavat kurjaa seksielämää.

Suomessa kekseliäintä seksiä pystyisivät harrastamaan ylempien sosioekonomisten ryhmien naiset, valitettavasti saman ryhmän miehet ovat paljon tylsempiä sängyssä.

Avioliiton rinnakkaissuhteen on kokenut miehistä 42 ja naisista 32 prosenttia. Hyvin onnellisissakin parisuhteissa petetään: miehistä 16 ja naisista kuusi prosenttia on hairahtanut. Vaimon haluttomuudesta kärsivistä miehistä puolet hakee lohtua muualta. Nuoret aikuiset eivät hyväksy pettämistä. Erityisen tiukkoja ovat 18–34-vuotiaat naiset, joista yli 95 prosenttia tuomitsee sen.

Lisäksi lähteinä: Juhana Piha, Seksuaaliterveysklinikka. Osmo Kontula: Halu ja intohimo. Tohtori.fi. Elina Haavio-Mannila: Dooris 3/09.

Lukijoilta

“Aviossa seksi oli nopea suoritus ilman orgasmia eli ihan kivaa: Se on mielestäni keskiarvoseksiä!”
Nainen, 42

“Vaniljaa ehkä maustettuna kinkymmällä menolla. En harrasta kyllä vaniljaa enää ollenkaan. olen eheytynyt siitä pois. Yksikin kaveri kertoi kerran, että hän joutui panemaan, niin kyllä nauratti makeasti. En voi sanoa, että itse varsinaisesti olisin ikinä joutunut, olen kyllä silloin harvoin ihan päässyt panemaan. Mutta kiinnostaa lähinnä tuo bdsm ja fetissit mua nykyään. Mun standardiseksiä semmoinen ja yleensä ihan itse harrastaen. Maksullisia palveluja olen kokeillut ja tykkään. Kallista on, mutta toki hintansa väärti.”
Mies

“Mitä järkeä on miettiä mikä on keskiarvoseksiä? Paljon mukavampi on nauttia seksistä kuin miettiä onko tämä normaalia/keskivertoa tms tai että mitä naapuri miettisi jos tietäisi. Miettimällä turhuuksia saa haaskattua elämänsä sen elämisen sijaan. Mieluummin olen ja elän, ja nautin seksistä Rakkaani kanssa.”
Nainen, 29

“Seksitilastojen perusteella voi jotenkin päätellä, mitä on saamassa esimerkiksi yhden yön suhteelta. Ei kiinnosta.”
Nainen, 29

Tsekkaa Vikakerta

Vikakerta on nuoren Suomen blogimuotoinen seksitutkimus. Jaa kokemuksesi anonyymisti ja tiedä, kuinka muut suomalaiset tekevät Sen.

http://www.vikakerta.fi

17 kommenttia

Tiivi123

12.5.2010 19:00

Keskiarvo seksiä on mielestäni arkiseksi. Siis sellainen esileikkeeneen puolen tunnin - tunnin seksi, yleensä sängyssä tai sohvalla, orgasmi tai pari tulee. Molemmilla on kivaa, ei jää mitenkään mieleen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

janinakohan

13.5.2010 14:35

Ohhoh, kuulostaapa artikkelissa kuvattu "standardiseksi" tylsältä.. En saa seksin aikana orgasmia, mutta nautin seksistä valtavasti ilmankin, ja meillä standardiseksiä on varmaan n. 1,5h sängyssä peuhaaminen. Mutta että 7-13min?? Onneksi yksikään aikasempikaan mieheni ei ole ollut niin räjähdysherkkä, paitsi piristävän pikapanon aikana. Eihän alle vartissa ehdi kunnolla edes innostua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

qwertyuiioo

13.5.2010 17:32

Eiköhän se 7-13 minuuttia viittaa vain pelkkään penetraation kestoon, oletan että tässä kommenteissa kuvatut 1-1.5h setit eivät ole pelkkää penetraatiota. Tai jos ovat niin kuulostaa kyllä todella tylsältä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Freyre

22.5.2010 10:53

Vale, emävale ja tilasto. Tämän on vanha sanonta, joka mielestäni pitää hyvin tässä paikkansa. Varmasti on porukkaa joille parin minuutin sähellys riittää. Jotenkin vaan epäilen, että parin minuutin osuus on yliedustettuna. Tämä siitä syystä, jos kerrot että yhdyntä kestää 30-60 min + muuta kivaa päälle. Sinua pidetään "yleisesti hyväksyttyjen" standardien mukaan vähintäänkin pervona tai seksiadiktina.

Naisen orgasmi kehittyy myös hitaammin ja vaatii esileikkiä ja pidemmän penetraation keston kun 5-7 minuuttia. Tätä taustaa vasten en yhtään ihmettele, että brittitutkimus kertoo, että 20-30 % ei saa koskaan yhdynnässä orgasmia. Miehelle riittää hyvinkin nopea muutaman minuutin "rynkytys" lopputulokseen pääsemiseen. Minusta on tärkeää, että myös nainen pääsee lopputulokseen. Tämä on kyllä molempien osapuolten vastuulla. Parisuhteessa voi hyvinkin mennä 2-3 vuotta kun uutuuden viehetys ja "kiima" pitää hommaa käynnissä ilman naisen orgasmiakin edellyttäen, että nainen ei ole saanut orgasmia yhdynnässä ennen tätä kenenkään kanssa, muuten suhde ei kestä montaa päivää. Kuitenkin kun arjen harmaus koittaa, niin voisin lyödä vetoa etta naisen motivaatio orgasmittomaan seksiin tulee lopahtamaan. Naisen mieltä tulee myös varmasti kalvamaan voiko hän saada orgasmin yhdynnässä. Ei kaukaa haettu, että tällaisessa tilanteessa myös kävisi asiaa käytännössä kokeilemassa suhteen ulkopuolella. Olen melko varma, että lähes jokainen nainen voi saada orgasmin yhdynnässä. Jos tässä on ongelmia tai se koetaan ongelmaksi. Rehellinen ja suora puhuminen miltä tuntuu ja mitä / miten haluaisi touhuta auttavat varmasti. Naisella mielentila, vireystila ja tunnelma vaikuttavat paljon. Usein tapahtuu myös niin, että nainen päättää salata asian ja feikkaa orgasmia. Nainen pelkää miehen rektiota, jos asia nostetaan pöydälle.

Minusta pitäisi olla miesten kunnia asia, että huomiovat myös kumppaninsa (naisen) tarpeita ja ymmärtäisivät nämä pienet erot. Miesten pitäisi haistella vähän tunnelmaa, virittää tunnelmaa, kysellä miltä tuntuu / missä mennään, mitä kuuluu jne.. Eikä vain tuijottaa omaan napaansa ja omien tarpeiden nopeaan tyydyttämiseen.

Amen...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

retkujussi

26.5.2010 12:29

kuhan vaa jotain seksiä sais

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

John_Doe2891

4.8.2010 18:42

Vastaus Freyre:

Minusta pitäisi olla naisten kunnia asia, että huomiovat myös kumppaninsa (miehen) tarpeita ja ymmärtäisivät nämä pienet erot. Naisten pitäisi olla miettimättä liikaa tunnelmaa, vilautella vähän, kysellä missä mennään ja ruveta vaan hommiin.. Eikä vain tuijottaa omaan napaansa ja omien tarpeiden pitkään tyydyttämiseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.8.2010 00:12

"Sinkkunaiset saavat huonointa seksiä"
siis what? sinkkunaiset saattavat saada vähemmän seksiä kuin parisuhteessa olevat, mutta ei se tarkoita, että se huonoa on. toki jos joku sinkkunainen lähtee baari-illan jälkeen panemaan jotain baarisa löytämäänsä neljän promillen humalassa olevaa äijää, niin ehkä nimenomaan voidaan panemisesta puhua. mulle se tarkoittaa sitä, että sitä veivataan tunnista toiseen ja kellään ei oo kivaa. seksi kyllä voi olla humalassa ihan mukavaa, mutta liika känni vie siitäkin kaiken ilon. ite kyllä olen kokenut sinkkuna parasta seksiä ikinä, vaikka sitä nyt ei ihan jokapäivä olekaan tarjolla. inflaatio se näissäkin asioissa tuppaa iskemään. kun se ei ole itsestäänselvyys ja jokapäiväinen asia, niin osaa arvostaa niitä kertoja kun tilaisuus on

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

plegut

24.9.2010 15:23

"“Seksitilastojen perusteella voi jotenkin päätellä, mitä on saamassa esimerkiksi yhden yön suhteelta. Ei kiinnosta.”
Nainen, 29"

...Ikävää jos jättää elämäänsä elämättä nojaten TILASTOJEN KUULUTTAMAAN TOTUUTEEN. Luotat niihin enemmän kuin itseesi ja uteliaisuuteesi? Silmälaput päähän ja menoksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kriitikko4

2.1.2011 09:44

"Neljäntoista kansainvälisen tutkimuksen keskiarvon...."

Tämä särähtää korvaan. Mistä toimittaja on repinyt faktan tai "faktan"? Onko hän itse laskenut sen? Seuraako toimittaja oikeasta tieteellisiä julkaisuja asiasta kovin tarkasti?

Juttu on viihdyttävä, mutta en itse ehkä vetäisi kovin vahvoja johtopäätöksiä tästä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kriitikolle

2.1.2011 17:46

Kliinisen fysiologian dosentti Juhana Piha on koonnut kansainvälisistä seksologian ja seksuaaliterveyden tutkimuksista vajaan 9000 miehen tiedot ja kertonut faktat seksuaaliterveysklinikan eri artikkeleista. Tässä yksi: http://www.seksuaaliterveysklinikka.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=26

Jutussa mainitaan lähteet tekstissä tai jutun lopussa lähteet-osiossa. Kannattaa tutkia ennen kuin hutkii.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

2.1.2011 21:21

Justhan tässä oli tutkimus jonka mukaan muistaakseni nimenomaan Suomessa parit harrastavat nuorempina keskimäärin 2 kertaa viikossa seksiä ja vanhempina keskimäärin kerran viikossa. No, toisaalta, voin ymmärtää tämän. Silloin kun miehiä panettaisi enemmän, naiset ovat nihkeitä ja sitten kun naisia alkaa vihdoinkin seksi kiinnostaa, miehet ovat jo opetelleet suhtautumaan siihen harvinaisuutena ja täyttävät mielensä jollakin muulla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kriitikko4

2.1.2011 21:21

Kiitos, pahoittelen aiheetonta kritiikkiäni. Lehtiin painetaan nykyään niin paljon skeidaan, että hieman paremmin perusteltuja juttujakaan ei jaksa noteerata.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DeeTee8

3.1.2011 00:53

Esileiikiä ensin (naita huomioiden) ja lähetyssaarnaja jo liian perusasento - VÄHÄN akrobatiaa mukaan! Ei se kakkosvaihtoehto eli takaapäin oo paljoa kummempi..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DeeTee8

3.1.2011 00:56

Korjailua äskeiseen: Siis "esileikkiä" ja "naista"!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tytsyli

30.1.2011 01:22

mää oon seksipeto

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kikkeliskokkelis

10.12.2011 13:09

"Silloin kun miehiä panettaisi enemmän, naiset ovat nihkeitä ja sitten kun naisia alkaa vihdoinkin seksi kiinnostaa, miehet ovat jo opetelleet suhtautumaan siihen harvinaisuutena ja täyttävät mielensä jollakin muulla."

Itseasiassa naisten seksuaalinen piikki on n. 16-20 vuotiaina ja miesten iskee siinä 20 pahemmalla puolella, eli miehet heräävät seksuaaliseen kukkaansa paljon naisia myöhemmin. Naiset siis tottuvat siihen, ettei miestä/poikaa kiinnosta seksi ja kun miehet alkavat vihdoin olla seksuaalisessa huipussaan ovat naiset jo ehtineet ohittaa sen vaiheen. Loppupäätelmä: ihmisten kannattaisi nuorena deittailla itseään vanhempia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

visitoritsi

23.5.2012 17:14

Shiwan8 on laittanut kaikkein iisimmän kommentin asian suhteen. Kaikki varmaan ymmärtää ettei aina parisuhteenkaan seksi ole se täysin paras seksi. Joskus voisin uskoakin sen olevan liki yliarvostettua ihmisten suista koska siitähän puute mistä puhe eli laadukkasta seksistä. Miksi miehet meneekin prostituoihin, no aivan ilmeistä että siellä saa pitempään tyydytystä kuin mitä naiseltaan voi etes pyytää. En tiedä kumpi on kieroutuneempaa: se että kotona seksin pitää olla 7 minuutin suoritusta vaiko se että seksin pitää olla laadukkaampaa? voisin jatkossa kutsua seksiä sketsiksi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi