Post-It

  • CatchMe

Olen täysin unohtanut mainita parista ilmiöstä, joita olen hämmästellyt mielessäni viime päivinä. Unohtanut ehkä siksi, että kumpainenkaan ei esiinny tässä kirjoituspöydän ääressä, vaan ainoastaan etääntyessäni siitä riittävästi.

Hiki

Olen kuullut/lukenut väitteitä, joiden mukaan HH<30g dieetillä hiki haisee normaalia pahemmalle. Minun hikeni ei tavallisesti tuoksu millekään (ehkä vienosti santelipuulle) mutta ei se kyllä haise nytkään. Ei siis millekään (en puhu jaloista ja/tai lenkkareista :D).
Varmuuden vuoksi kaivelin eiliset lenkkikamat pyykkikorista ja nuuhkuttelin (sekoan, jep-jep). Ei sitten merkkiäkään hiestä - ellei edellisellä pesukerralla pyykkipulverista jäänyttä kemiallisenkeinotekoista odoria huomioida.

Hajusta viis. Määrä on sitten toinen juttu. Sitä nimittäin liikkuessa riittä - hikeä. Aiemmassa elämässäni hikoilu on ollut vähäistä tai enintään normaalia, mutta nyt tuntuu, että hikirauhaseni ovat muuttuneet kerrassaan suolavesilähteiksi, joiden toiminta perustuu täysin urheiluvarusteiden kosketukseen. Hyvä että ehdin pukea lähetinvyön päälleni, niin taas mentiin. Otsa helmeilee, hiki valuu norona rintojen ja selkäfileiden väliin.
Saunalla on samantapainen vaikutus. Olen aiemmin voinut löylytellä pitkänkin tovin ilman että olen kovasti hionnut. Eilen ja toissailtana uutta kiuasta koeponnistaessa hämmästelin vesimäärää, joka työntyi kehostani. En edes lämmittänyt kiuasta kovin kuumaksi.

Syke

Leposykkeeni on alhainen, alle 50. Maksimisykkeestä en tällä hetkellä osaa sanoa (edellinen testi joskus viime kesänä?), mutta kaavalla 205-(0,5 x ikä) saan tulokseksi 185,5, joka ei ihan pidä paikkaansa.

Aerobinen liikunta jäi viime kesänä sairastamani keuhkokuumeen vuoksi kokonaan, mutta olen sitä hiljalleen herätellyt henkiin. Toki matkan varrella on tullut käveltyä ja sauvottua, mutta mitenkään suunnitelmallista tai systemaattista tuo liikunta ei ole ollut - ennen kuin pari viikkoa sitten päätin ottaa itseäni niskasta kiinni.

Kaikki alkoi totuttuun tapaan; sykkeitä seurailen muutenkin, ja pk-sykealueen määrittäminen Polarilla käy leikiten. Kuluneen viikon aikana kuitenkin olen huomannut, että pk-lenkillä syke tahtoo nousta väkisinkin jopa 15 pinnaa tavanomaista korkeammaksi - siis samalla teholla liikkuessani. Tämä kummastuttaa. Pahalta ei tunnu missään vaiheessa. Puhuminen on helppoa ja välillä tekee mieli kirmata juoksuun. Mutta, mutta.. Täytynee selvittää mistä on kyse. Onko mittarissa vikaa vai vaikuttaako HH<30g/vrk niin paljon sydämen toimintaan.

4 kommenttia

DomJana

11.3.2007 19:03

Olen huomannnut saman et syke on korkeammalla alueella kun ei ota hiilareita niin paljoa. Tosin asiaan voi kyl vaikuttaa sekin et monesti kun menen juokseen niin en ole aterioinut noin 6:n tuntiin ja aika usein paastoan aamupäivän kokonaan. Eli luulen et olen hyvin elimiston vararavinnon puolella joka nostaa sykkeen korkeammalle tasolle. Asialla ei ole mitään haittaa, kunhan muistaa et noin 15 pinnaa tulee ruoasta eikä mistään muusta. Saman olen huomannut muillakin dieeteillä, kun vatsa on tyhjä jostakin on saatava energia liikkumiseen ja se on sitten happi ja kehon vararavinto.

Jussi

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CatchMe

11.3.2007 19:58

Kiitos, Jussi.

Kaivelin vähän matskua netistä, mutta luotettava tieto menee solubiologian puolelle ja ylittää ymmärrykseni (tämänhetkisen) tason, joten taidan jättää asian hautumaan parempia päiviä odetellessa =).

OT: Nettilässä törmää mitä ihmeellisimpiin väittämiin ja olettamuksiin. Lähdekriittinen täytyy muistaa olla.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DomJana

11.3.2007 21:10

Ketoosi saattaa aiheuttaa osan sykkeen noususta mutta en ole ammattilainen tässä niin en osaa sanoa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus