Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2007.
Edellinen

Viides päivä takana  1

Juna lähtee 14:22, joten pian pitää juosta!

*pakkaa tavaroita työpöydältä laukkuun*

Ensimmäinen viikko putkessa ja pää on täynnä monenmoista pohdittavaa. Päätin jo, että naputtelen matkalla käsin kirjoittamani muistiinpanot puhtaaksi.
Kivaa on olut. Tulevaisuus vaikuttaa juuri niin haasteelliselta, kuin ajattelinkin. Sysksystä tulee ihan helvetin kiireinen (tuskin vielä edes tajuan sitä kaikkea hulabaloota), mutta nyt saan oikeasti tehdä sitä, mistä olen pitkään haaveillut ja se tuntuu oikein hyvältä.

Maanantaina sitten takas tänne ja ehkä loppuviikosta Lahteen.. Ainakin itse suunnittelen niin.

Tsäh! siis ma tänne.. *siirtää tavaroita takaisin laukusta pöydälle*

Mut nyt moi! - Nähdään :)


Puhelin  1

Puolen tunnin etsinnän jälkeen olin varma, että jätin sen pääkonttorille toimipisteestä toiseen siirtyessäni - eikä minulla tietenkään ole sinne avaimia!

Ensimmäiset kaksi tuntia olivat kamalia. Jos joku on soittanut kiireellisestä asiasta? Tai laittanut viestiä, johon odottaa vastausta? Ai niin.. lupasin soittaaa/tekstata sille, tälle ja tuolle.... Sitten se kaikki vain jää, kun on pakon edessä hyväksyttävä realiteetit. Kuinka vapauttavaa onkaan huomata, että vielä tänään tulee toimeen ilman sitä viheliäistä laitetta! On jopa helpompi hengittää.

Eilen illalla tapasin työpäivän jälkeen pitkästä aikaa tähtisilmän. Annoin vietellä makuaistejni mm. itsetehdyllä, murtuneella suklaakääretortulla *N.A.M.* :). Kiitos!

PS. Ensi kerralla otan sen hammasharjan mukaan :D


Työn iloa  1

Päivälle oli sovittuna palaveri, joka peruuntui. Muuten käytin aikani järjestelmään tutustumiseen.

Päivän mukavia työylläreitä oli mm. se, että sain käyttööni kommunikaattorin (yhteistilausSIMmini ei vielä ehtinyt 'toimitukseen' mukaan), jota räpläsin sen verran, että sain sieltä pois kaiken, mitä edellinen käyttäjä oli muistiin jättänyt. Kamalaa, kun puhelimessa on tekstiviestejä, s-posteja ja kuvia - ja toinen vaan sanoo, ettei nyt ehdi niitä poistamaan!
Totesin päivän mittaan että 9300'seen on hankittava uusi akku ja lisää muistia, jos siis aion sen pitää (kun vaihtoehtona on täysin uusi puhelin, joten ei tarvi kahta kertaa miettiä mihin valinnassani päädyn :D).
Lisää työkaluja tuli iltapäivällä, kun (ihan helpostikateltava) atk-tukipoika tuli asentamaan uuden läppärini. Merkki on vanha tuttu, mutta fyysinen koko pikkuisen pienempi ja mikä tärkeintä - tehoa enemmän ja painoa varmaan 7 kg vähemmän kuin omassa!

Työkaverit "pääkallopaikalla" vaikuttavat mukavilta - ainakin ilmapiiri on kuplivan iloinen ja melkein tunnen jo olleeni talossa kauemmin kuin pari päivää. Kai se on hyvä asia?

Illalla oli minun vuoro laitella vuokraisännälle ruokaa. Ostin kotimatkalla broileria, kasviksia ja mangoa ja väsäsin niistä kohtalaisenherkullisen wokin, jonka maustoin curryllä, hunajalla, inkiväärillä, neilikalla ja kanelilla. Melkein nuolin lautasenkin..

Nukkumaan mentiin kun puhe loppui.


Eka duunipäivä  1

Viikko 35 - maanantai

Heräsin levottoman yön jälkeen kuuden maissa ja totesin kehoni siirtyneen yön tunteina tavoitteen mukaisesti n. 600 km etelän suuntaan pisteestä, jossa silmäni suljin. Katsoin tovin aikaa itseäni peilistä ja tein muutamia taikoja saattaakseni julkisivuni esiintymiskuntoon. Kun kaikki tuntui olevan kutakuinkin kohdallaan ja majapaikkani asettui hetkeksi aloilleen, tein n. 500 m aamulenkin (mukaanluettuna porrasnousua). Tervehdittyäni pirteänoloista Juhaa ja suoritettuani hänelle taksan mukaisen korvauksen, astuin tuoksuvien patojen ja maljojen ääreen nauttimaan upeasta aamiaisesta ja sanomalehdistä.

Aamiaisen jälkeen jatkoin matkaa n. 700 m ja saavutin määränpääni, eli uuden työpaikkani. Kapusin kolmanteen kerrokseen ja tervehdin paria vastaantulijaa. Päivän ohjelma alkoi sopimuksen allekirjoittamisella ja jatkui perehtymisellä kahvinkeittoon, työkavereiden nimien ulkoaopettelulla, yleisellä säheltämisellä ja iltapäivällä kahdenvälisellä intensiivikoulutuksella.

Töiden jälkeen raahasin selkeästi väsyneen maallisen tomumajani alivuokraisännän asujaimistoon ja annoin ruokkia itseni janssoninkiusauksella (joka oli muuten überhyvää!). Vaikka väsytti, käytiin vielä tunnin lenkki reippaasti harppoen ja koska lenkin loppuvaiheessa olimme pakotettuja täydentämään jääkaapin sisustaa, piipahdimme lähikaupassa, josta mukaan tarttui valitettavasti myös tarpeettomia hiilihydraatteja (yök).

Loppuilta meni hiilarikännissä rupatellen, läppäreitä naputellen ja vuokraisännän N70 ominaisuuksiin perehtyen. Siinä luurissa ei siis oikeasti ole graafisia hymiöitä!


Uudestisyntymisiä  1

Lisäsin blogiini uuden kategorian (uudestisyntymisiä), jonka alle kirjoittelen kotipuoleen kuulumisia "maailmalta". Jos lukijana moista hämmästelet, niin kerrottakoon vielä, että elän tällä hetkellä välitilassa (se on vähän eri asia kuin väliliha), eli asunto on Raahessa ja vakinainen työ ja tuleva koti Lahdessa. Siirtymävaiheessa olen perehtymässä työhöni pääkaupunkiseudulla...

Ellei pää vielä mennyt sekaisin, kerrotakoon, että työsopimusneuvottelut kestivät yli 6 kk (melkein kuin NHL:ssä) ja neuvotteluja käytiin parilla paikkakunnalla Suomessa, Saksassa ja Italiassa.

Koska kotipaikkakunnalle jäi laaja tuttava- ja kaveripiiri sekä pieni, mutta sitäkin pippurisempi ystäväpiiri, päädyin tässä vaiheessa tähän ratkaisumalliin - eli julkaisukelpoiset jutut blodiin ja valonarat sitten P2P :).


Lapsuusmuisto  1

Sataa jo viidettä tuntia - sellaista tasaista ropinaa, ei tihkua eikä kaatosadetta, vaan ihan perusvedentuloa. Toivoisin, että tulisi tännekin oikein kunnon ukkonen. Sataisi kuin saavista, salamoisi niin ettei valoja toisistaan erottaisi.. Jyrinää kaipaan kai eniten.

Ukkonen on aina ollut sydäntä lähellä. Lapsuudessa ja nuoruudessa vietin joka vuosi osan kesälomasta maalla äidin siskon luona navettapiikana. Tilan päärakennus oli vanha kaksikerroksinen, punamultapintainen pelkkahirsitalo ja pihapiirissä oli kivinavetta, iso liiteri ja talli traktorille, puimurille ja muille koneille. Oikea maalaisidylli juhannusruusuineen, lupiineineen ja pyykkärinkukkineen. Vesi haettiin päniköihin lähteeltä noin kilometrin päästä. Ainoastaan karjakeittiöön nostettiin vettä viereisestä joesta. Kerran viikossa leivottiin leipää ja pullaa ja sauna lämmitettiin heinäntekoaikaan joka ilta.

Talossa oli ikivanha, kirjava Supru kissa, jolla oli aina vähintään yhdet pennut hoidettavana. Pystykoirakin haukkui pihassa ensimmäisinä kesinä, mutta yhtenä vuonna sitä ei enää ollutkaan. Vanhuuttaan oli kuollut pois. Lehmiä oli toistakymentä ja lisäksi muutama lammas, jotka asuivat navetan päädyssä pienessä lampolassa.

Laitumille oli matkaa lyhimmillään vajaa kilometri, pisimmillään pari ja lehmien paimentaminen oli meidän nuorimpien tyttöjen työtä. Aamunavetan jälkeen lehmät laitumelle ja sitten navetan siivous. Joskus jäätiin joksikin aikaa lähimmälle laitumelle leikkimään. Laitumella oli valtavan suuri, ehkä 1,5 m. korkea ja päältä 5-6 neliöä laaja laakea kivi, jonka päälle kavuttiin ja kuviteltiin lehmien olevan vihollisia. Iltapäivällä lehmät kotiin, jauhojen jako ja lypsyn jälkeen aina ainakin yhden äpylin pesu. Myös vasikoiden ruokinta sekä navetan kesäsiivous ja kalkitseminen kuului meidän hommiin.

Maalla eläminen oli vaarallista. Jokeen saattoi hukkua, käärmeet luikertelivat leikkipaikoilla vaanimassa nilkkoja, naapurin luonnevikainen kolli saattoi kytätä aitan kulmilla.. Ja sitten oli ukkonen pallosalamoineen.

Kun taivaanranta pimeni, suljettiin kaikista huoneista verhot, irrotettiin sähkölaitteet ja puhelin pistorasioistaan ja kokoonnuttiin pirttiin, mahdollisimman kauas ikkunoista ja ovesta. Ulos ei saanut mennä eikä missään nimessä katsella valoleikkiä ikkunoista! Pikkutyttönä en pistänyt vastaan (en oikeastaan uskaltanut, sillä pelkäsin tilan isäntää) vaan tottelin kiltisti ja pelasin serkkujen kanssa Musta-Pekkaa tai väritin paperinukkeja keskilattialla.

Eräänä kesänä Terhi, serkkutytöistä minulle läheisin, oli saanut luvan muuttaa vinttikamariin, kesähuoneeseen. Aiemmin siellä olivat asuneet kaksi vanhempaa siskosta, mutta koska molemmat olivat kesän töissä muualla, oli nuorimman tytön vuoro.
Vinttikamari oli aivan ihana huone. Matala tila oli viileä, päivällä aurinkoinen ja yöllä sopivan hämyisä. Siellä oli valkoiseksi kalkittu lautakatto ja kupruilevat pinkopahviseinät, joita koristi paperiset, kosteuden kirjomat kukkatapetit (melkein muistan kuvionkin). Kuusiruutuisia ikkunoita kehystivät vanhat puuvillaiset pitsiverhot, jotka olivat pikkuisen rispaantuneet. Molemmin puolin (luultavasti) etelänpuoleista ikkunaa, josta näki pellon yli lähimpään lehmihakaan, oli natiseva heteka. Peitteet olivat painavat, lumpulla täytetyt ikivanhat täkit ja vuode tuoksui vähän tunkkaiselle, vaikka liinavaatteet olivat puhtaat. Ikkunan edessä oli pyöreä kahvipöytä ja yksi tuoli ja vastakkaisella seinällä ikkunan toisella puolella piironki ja toisella puolella nojatuoli. Kesän kuluessa ripustimme kurkihirteen kesäkukkia kuivumaan ja valkoisia ruusun terälehtiä ja tummansinivioletteja pikkuruisia syreenin kukintoja säilöttiin piirongin päälle purkkitolkulla omia parfyymikokeiluja varten.

Kerran lehmiä laitumelta hakiessa taivas musteni, tuli ihan pimeää ja alkoi valtava jyrinä ja pauke. Voisin kuvitella, että sota kuulostaa siltä. Lehmät odottivat haalla, eikä niitä tarvinnut huudella eikä hätyyttää kotia kohti, vaan ne suorastaan hölkkäsivät maidosta turpeat utareet heiluen navetalle päin. Lehmät saatiin navettaan kuivina ja kun oltiin lähdössä sisälle pirttiin, alkoi sade. Piha oli todella hienoa, pehmeää, savensekaista hiekkaa. Kun ensimmäiset valtavat vesipisarat putosivat maahan, räiskyi kura polviin saakka! Juoksimme pirttiin ja sisälle päästyämme kuulimme kuinka rakeet paukuttivat kattoon kuin konekiväärin sarjatuli. Kaikki muut (isäntää myöten) vaikuttivat olevan ihan kauhuissaan. Valmistelut oli jo tehty ja koko kahdeksanhenkinen perhe lypsyllä olevaa äitiä lukuunottamatta kokoontui pitkän pirtinpöydän ääreen.

Äkkiä tajusin kuuntelevani ukkosen ääniä jotenkin kaihoten ja halusin saada kokemuksesta enemmän. Mietin kuinka pääsisin livahtamaan pöydästä. Vessaan en viitsinyt lähteä, olisin kastunut ja rakeet vähän arveluttivat. Sitten keksin, että halusin lukea mukanani olevaa kirjaa ja lähdin hakemaan sitä vintistä. Isäntä komensi, että "Tuuhan sitte joutuin takasi." ja minä kai nyökkäsin "joo, joo" ja ravasin jyrkät portaat vintille.

Huoneeseen ei ollut ovea, vaan sinne kuljettiin luukusta. Nousin lattian läpi ja menin suoraa eteläikkunalle. Vedin verhot syrjään ja avasin ikkunat sepposen selälleen ja tuijotin. Sadeverho oli niin sankka, että en nähnyt muutamaa metriä kauemmaksi. Silti katsoin ulos lumoutuneena.
Aivan yhtä äkkiä sade lakkasi. Näin kuinka taivas laitumen yllä oli musta ja heitti varjon niitylle. Sen edessä, ehkä pari sataa metriä talolta, alkoi aurinkoinen vyöhyke. Kuin kaksi ihan eri maailmaa. Sitten tapahtui jotain, jonka muistan ikäni. Tunsin (oikeasti saatoin tuntea sen) kuinka ilma muuttui sähköiseksi. Kaikki tapahtui kuin hidastetussa filmissä. Kuulin ritinää ja näin miten synkkyydessä kylpevää laidunta ympäröivän paimenlangan alta räpsähteli pieniä salamoita. Näky oli uskomattoman kaunis. Salamat tanssivat tiensä lautumen reunalta noin 50 metrin päässä olevaa isoa kiveä kohti. Tuntui kuin olisin katsellut näytelmää minuuttikaupalla, vaikka se tapahtui varmasi silmänräpäyksessä. Salamat saavuttivat kiven ja näytti siltä kuin ne olisivat syöksyneet joka puolelta kiven alle.

Kuului valtava paukaus. Kivi kohosi maasta - ei ilmaan saakka, mutta ehkä parikymmentä senttiä ylöspäin- ja samalla kivestä kohti taivasta nousi kaunein salama, jonka olen koskaan nähnyt. Samassa kuulin uuden paukauksen ja sitten tuli ihan hiljaista.

Hetken kuluttua alakerrasta huudeltiin minua. Menin kirja kädessä portaat alas ja pirttiin. Sain toruja, mutta selitin, että kirja oli ollut hukassa ja olin etsinyt sitä. Isäntä lähti katsomaan oliko navetalla kaikki kunnossa.

Ilta meni puhdetöissä ja me kai leikittiin pihan perällä, jossa sadekelin jälkeen tehtiin savesta taidetta ja käyttöesineitä :). Aamulla lähdettiin viemään lehmät laitumelle. Yllätys oli melkoinen, kun laitumen valtavasta paimenkivestä oli irronnut iso lohkare, joka oli lentänyt lähes haalle saakka. Loppuosa kivestä ole kolmena, hieman toisistaan erillään olevana lohkona ja kiven ympärillä oli n. 30 cm leveä "oja".

Terhi ei uskaltanut mennä kivelle, mutta uteliaisuuttani kiipesin sen päälle katsomaan miltä kiven sisäpuoli näytti. Kiven päällä haisi omituiselle. Nyt voisin kuvitella sen olleen rikin tuoksu, mutta varma en enää voi olla. Kivi jatkui syvälle maan sisään ja kiven raossa näkyi vettä. Muistan silitelleeni kiven lohkeamispintaa.
Myöhemmin kiven ympärillä olevaan ojaan nousi aina vesi, eikä lehmille tarvinnut pumpata vettä joesta.

Tätä kirjoittaessa sade vain jatkuu. Luonto tarvitsee vettä, mutta minä kaipaan ukkosta..


Älä kerro äidille..  4

Tulipa mieleeni ketjusta Osaatko pitää salaisuuden? muuan tarina..

Pohjiksi lainaus omasta kommentistani ko. ketjussa:

[LAINAUS CatchMe]
.. En testaa kenenkään luottamusta kertomalla suuria salaisuuksia ja odottamalla mitä tapahtuu. Kyllä ihmisestä aika pian näkee ja kuulee miten luotettava hän on. Jotkut eivät vain valitettavasti osaa itse puntaroida mistä voi puhua ja mistä ei, eli kuuluvat siihen ihmisryhmään, joille on aina muistettava sanoa että kyse on salaisuudesta.. jostain syystä juuri sen tyyppisiin ihmisiin en luota, sillä heillä on tapana lipsautella - päästellä suustaan sammakoita.
[/LAINAUS]

Ja sitten varsinaiseen tarinaan..

En ole oikein koskaan ollut väleissä keskimmäisen siskoni kanssa (mitä lie molemminpuolista sisarkateutta?), mutta hänen äidiksi tulonsa jälkeen reilu 3 v. sitten ajattelin, että ehkä meidän välit tästä vielä lämpenee.

Sisko asuu ulkomailla ja oli vajaa 3 v. sitten käymässä kotipuolessa kaksin (aviopuoliso töissä kaukomailla) pikkuisen poikansa kanssa. Juteltiin paljon ja lomaviikon loppupuolella keskusteltiin jo yhteisestä etelänmatkasta, jonka hän varaisi (kun osaisi paremmin ajatella myös vauvan tarpeet) ja minä maksaisin tietysti oman osuuteni. Ajankohdaksi sovittiin seuraava tammikuu.

Joskus joulukuussa kysyin, että millon ja minne mennään, johon pikkusisko totesi, että on tullut toisiin ajatuksiin ja haluaakin lähteä matkaan miehensä kanssa, kun heillä sitä yhteistä aikaa oli miehen ulkomaankeikan vuoksi kovin vähän. Selitys oli vähintäänkin järkeenkäypä ja sovittiin, että menen kyläilemään heidän luokseen kevättalvella.

Yhteyttä pidettiin enemmän kuin edeltäviin 20 vuoteen. Soiteltiin ja vaihdettiin muutama s-postikin. Eroni jälkeen (joskus helmikuussa) kerroin, että olen lähdössä erään miehen kanssa viikonlopuksi laskettelemaan ja pyysin, ettei kertoisi asiasta äidille, kun tämä alkaa välittömästi järjestellä vähintäänkin kihlajaisia. Sanoin myös, että olin kertonut äidille lähteväni reissuun kaverin kanssa.

Lumi pöllysi Tahkolla ihan kivasti, mutta muuten juttu hyytyi talvipakkasiin ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. Seuraavalla viikolla sain pikkusiskolta meilin, jossa

[LAINAUS pikkusisko]
mä muuten käräytin sut äidille (heko heko..) älä nyt sille ala valehtelemaan.. Äidille pitää kaikki pystyä sanomaan ilman kierteitä ja kaarteita... kyllä se sen ymmärtää että haluat tavata miehiä.[/LAINAUS]

Siis helvetti. Vitutti ihan suunnattomasti, vaikka en ollut varsinaisesti valehdellut äidille. Jätin ainoastaan kertomatta, että kyse on nimenomaan panokaverista, mahdollisesta pitempiaikaisesta säädöstä, josta voi jopa tulla jotain.. Vastasin seuraavassa meilissä, että en olisi uskonut, siskon olevan niin naiivi ja että voin kyllä äidin kanssa jutella, mutta tuskin hänelle tarvitsee jokaista seikkailua raportoida. Ja siihen päättyi sitten se välienlämmittely-yritys. Kielsin äitiä kertomasta pikkusiskolle mitään elämääni liittyvää.

Kului vuosi ilman minkäänlaista kahdenvälistä kontaktia. Kesällä nähtiin ohimennen, mutta sisko ei edes tervehtinyt. Laitoin äidin kautta lapsille synttäri- ja joululahjat (eihän ne muksut mulle mitään pahaa ole tehneet) ja äiti kertoi aina joskus jotain kuulumisia.
Viime vuoden tammikuussa sain sitten sähköpostilla anteeksipyynnön, jossa sisko vetosi siihen, että en koskaan ole kunnioittanut hänen ammattiaan ja harrastuksiaan ja totesi samaan hengenvetoon, että kadehdin hänen elämäänsä. Vastasin viikon kuluttua kylmän asiallisesti ja onnittelin samalla synttärien johdosta.

Meileistä on nyt yli vuosi. Äidin ja siskon lasten (joista nuorempaa en ole edes nähnyt ja kolmas on hyvää vauhtia tulossa) vuoksi haluaisin rakentaa ja säilyttää edes jonkinlaiset välit pikkusiskoon. Jotenkin vaan koko paletti tuntuu ihan mahdottomalta, kun ei voi luottaa toiseen ollenkaan. Tuntuu, että meidän yhteydenpito ei voi olla millään muotoa aitoa, vaan että se tulisi olemaan näennäisdiibadaabaa.. Onneksi nuorin siskoistani on eri maata. Tai siis kanssani samaa maata :).

Irrallisena tarinana kirjoitukseni kuulostaa takuulla lapsellisen katkeralta vuodatukselta tyhjänpäiväisestä asiasta, mutta paljastuksen aihe ei olekaan se juttu. Pointti tässä on se, että minä en ymmärrä. En käsitä miten joillekin ihmisille voi pyydettäessäkin olla niin helvetin vaikeaa pitää suunsa kiinni? Miksi pitää ilkeyksillään kertoa jotain, jolla satuttaa toista? Siitä tässä mielestäni on kyse ja koska muita aseita siskollani ei kertakaikkiaan ollut käytettävissään, niin keihästi itsensä sitten noin idiootilla jutulla. Minuahan siskoni ei suurella paljastuksellaan satuttanut (eihän tuolle voi kun hymyillä, jos kolkytneljävuotias kirjoittaa isosiskolleen, että mä muuten käräytin sut äidille), vaan nimenomaan itseään ja varmastikin jonkin verran äitiä, joka ihmetteli siskon käytöstä ja toivoo sydämestään, että me sisarukset puhallettaisiin samaan hiileen.

Nyt mä lähden salille, koska eilen just tähän aikaan siel oli aivan upea adonis, jota mielelläni katselisin lisää. Sit meen pelaan biitsiä, koska rantsus voi viel elokuun viimesenä viikonloppuna nähä rantaleijonan ja sen jälkeen täytyy hiekat huuhtoa saunaillassa (mähän voisin pyytääkin sen salikundin sinne mukaan - daah, mikä idea!). Mut, hei, *kuiskaa* älä (pliiiz) kerro mun mutsille. Mä en haluu, että se tietää kuinka epätoivoisesti saalistan...


Numerologiaa  1

Viihdettä numeroin, eli tällainen minä sitten olen (uskokoon ken tahtoo):

Name number (full name) relates to how you express yourself in the many outer experiences of your life.
1 Yoy're independent, individualistic, martial, original, assertive, dominating, forceful, willful, pioneering, leading, initiating action, attaining.

Destiny number (birthdate) ia also known as "Life Path" or "Birth Path", this number remains constant in your life (doesn't change with marriage, initiation, etc.). It tells a lot about why you are here on Earth and what you are meant to accomplish.
11 Stands for mass communication, group effort, intuition, cooperation, impersonality, higher spiritual plane, intuitive, illumination, idealist, a dreamer.

Personality number is derived from the consonants in your name and relates to the practical side of your life, such as career and personal relationships.
6 Means harmony, creativity, art, justice, balance, love, compassion, service, symbols, responsibility, protection, nurturing, community, sympathy.

Soul Urge number is derived from the vowels in your name and relates to the subjective, inner aspects of our lives.
4 Brings stability, firmness, security, conservative, practical, forms, systems, solidity, objectivity.


Rakas päiväkirja..  1

Löysin vanhan päiväkirjani. Kirjassa on sisäkansien lisäksi kolmesataakaksikymmentä sivua ja merkintöjä lähes neljältäsadalta päivältä. Viimeisen tunnin ajan olen nauranut ja melkein itkenyt kirjoituksilleni vuosien takaa. Muistan miten hellästi rakastaen ja sokeana raivosta olen vedellyt sanoja muodostaneet viivat paperin reunasta toiseen - erottanut toisistaan pistein ja pilkuin ja yhdistänyt ajatuksen voimalla toisiinsa.

Enää vuosiin en ole kirjoittanut päiväkirjaa. Lopetin n. 15 v. sitten, kun silloinen tuore ex-avopuolisoni löysi poismuuttoa valmistellessaan päiväkirjani ja luki ne. Tunsin itseni henkisesti raiskatuksi ja muistoissani elän uudelleen tunteen, jonka koin, kun revin sivuja irti kirjoista ja katkerana ruokin tulta sydänverelläni.

Löytämäni kirja on noita kahta vanhempi ja lähes viisivuotisen elinkaarensa vuoksi sisällöltäänkin arvokkaampi. Vaikka osa tekstistä on suorastaan huvittavaa ja osa lähes tulenarkaa, päätin lahjoittaa tuon päiväkirjan joskus sille, jota rakastan enemmän kuin itseäni. Kirjoitin etulehdelle oman nimeni ja päiväkirjan ensimmäisen päivämäärän (3.12.1983) alle valtakirjan, joka vapauttaa tulevan lukijansa taakasta.

Hymyillen suljin päiväkirjan ja solmin nauhan sen ympärille - omalta osaltani ikuisiksi ajoiksi.


Banaanilaatikot  6

Voisin antaa banaanilaatikoiden keksijälle jonkun Nobelin palkinnon. Banaanilaatikko on ihan überkätevä moneen tarkoitukseen: kestävä muuttolaatikko, oivallinen säilytykseen, erinomainen huonekalun (esim. olohuoneen pöytä) runko, sohvan sälepohjan tuki.. ja se on ilmainen!
Banaanilaatikon voi tuunata käyttötarkoitukseen sopivaksi; joskus aikoinaan maalasin muutaman ihan vaan lateksilla ja telalla ja sain niistä näpsät säilytyslaatikot vuoteen alle.

Taas on aika käydä ilmoittamassa sittariin montako tarvitsen ja milloin. Tällä kertaa olen edellistä muuttoa viisaampi ja varaan laatikoita yli tarpeen. Koska joudun välivarastoimaan osan omaisuudestani, järjestän kaiken vimpan päälle ja teen luettelot laatikkojen sisällöstä. Tai niin ainakin toivon tekeväni =D.

PS. Ei kukaan tarttis mm. 140 cm runkopatjaa?

Edellinen