Blogi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2007.
Edellinen

Vappuvieras  9

Ajattelin vetää vapun Ketomexin voimalla (flunssa meni hartioihin), mutta ystävä pyrähti kyläilemään, toi mukanaan 400 g suklaata (ihan kaikkea ei tuhottu) ja KWV 2004 shirazin..

Eikä tässä vielä kaikki! Nuhanenää takapihalla ulkoiluttaessa tapasin toisenkin miellyttävän yllätyksen, jonka kutsuimme pitoihin =). Piti ihan soittaa tutulle biologianopettajalle ja kehuskella vappuvieraalla. Jostain syystä vastaanotto langattoman yhteyden toisessa päässä oli hieman nuiva?

Vappuvieraani: Kotimainen lyhytkorvainen kiroilematon.. siili. (blogi)
Vappuvieraani: Kotimainen lyhytkorvainen kiroilematon.. siili. (blogi)

Biologianopettaja sanoi, että siilelle EI saa antaa maitoa (kuin en tietäisi!) ja että kissanruokaa (mistä minulla sitä olisi?) ja/tai raakaa lihaa ja kalaa saa antaa. Ja että siilestä voi saada kirppuja..

Kuvassa oleva kotimainen lyhytkorvainen kiroilematon (KLK) käyttäytyi muuten oikein mallikkaasti, mutta sai toisen vieraani lähes hysterian partaalle. Onneksi kamerakäsi pysyi edes pienen hetken vakaana (ja KLK rauhassa), jotta saimme ikuistettua vappuvieraamme.

Loppuleikkinä esitimme katkelman näytelmästä Kaupunkisiilien vapautusrintama ja päästimme Waltsun (ihan varmoja ei sukupuolesta oltu, mutta yhteisesti sovittiin, että kyseessä on miespuolinen siili) pihalle. Waltsu oivalsi oitis tilaisuutensa tulleen ja jatkoi keväistä soidinretkeään. Ehkä tapaamme vielä.

Ai niin. Hauskaa Wappua!


Märkänä liukas!  7

Nousen kapinaan ja barrikaadeille. Asiaan on saatava välittömästi korjaus - tänään oli ote livetä ties kuinka monta kertaa, kun en muistanut että se voi olla niin liukas.. Jokainen sivuttaisliike tuntui suurelta virheeltä ja silti tein sen uudelleen ja uudelleen - en vaan malttanut lopettaa!

Kyllähän te tiedätte? Kun pääsee oikein kunnolla vauhtiin, homma pelittää hienosti ja tiedät osaavasi sen jopa silmät ummessa! Ainoastaan ympäristötekijät saavat pysymään valppaana.

Mutta mikä nautinto! Hyvä alusta ja kunnon vehkeet (ihan paskapuhetta ettei koolla muka ole väliä!). Pitkät, rauhalliset työnnöt ja tasainen tempo. Välillä tahti kiihtyy, välillä hidastuu ja pysähtyy kokonaan. Ja se lantion pohjaa kutkuttava värinä - uuuh, mama!

Ongelmana tänään oli liika kosteus - siis voitko uskoa? Vaikka siitä oli jo jonkin aikaa (no, se alkoi samoihin aikoihin, kun töissä ollessa sain tekstiviestin, ja ehti hiipua melkein kokonaan ennen suoritusta) ja muuten oli oikein erinomainen hetki irrotella, niin paikotellen oli todella vaarallisen liukasta. Ellen olisi koko ajan skarpannut ja tähdännyt kunnolla väliin, olisin osunut niihin kosteana kiilteleviin kohtiin ja se olisi ollut menoa!

Päätin, että jos vielä selviän sessiosta järjissäni, alan heti puuhata jonkinlaista varoitusjärjestelmää.. Ehkä henkilökohtainen kosteusmittari? En tiedä.. Jotain on joka tapauksessa keksittävä. Aion tehdä tänä kesänä ennätyksen (radiossa oli jotain tilastojakin tänään ja ne ka:t on ylitettävä) ja se ei onnistu jos joutuu tuon tuosta käyttämään mitä erikoisempia ehkäisymenetelmiä (itse suosin keskeyttämistä, mutta olen kuullut myös muista tavoista hoitaa homma pois päiväjärjestyksestä).

Huomenna kirjoitan kaikille miehille, joilla on mitään tekemistä henkilökohtaisen ongelmani (en usko kyllä olevani yksin, sillä olen ihan omin silmin nähnyt, että muutkin harrastavat samaa) kanssa ja pyydän, että yhteistuumin ryhtyvät hommiin.

Suojateiden valkoisiin viivoihin on saatava karhennus.


Matkoilla ja matkalla  2

Kävin mutkan Saksassa ja kivaa oli. Mennen tullen ehdin piipahtaa myös Vantaan Tikkurilassa, joten terveiset vaan sinne kaikille. Sielläkin oli kivaa, vaikka tuskin kenelläkään lukijoista on osuutta asiaan :).

Matkoilla

Matkustaminen on mukavaa. Minulle matka alkaa ideasta, jatkuu suunnittelun, varausten ja pakkaamisen kautta kotioven sulkemiseen (tällä kertaa muuten partsin ovi jäi lukitsematta).

Nostetta

Tällä reissulla oli ehkä pikkuisen kiire paikasta toiseen, mutta oikein kivaa oli silti. Henkilökohtaisia vastoinkäymisiä en kohdannut; mukavia yllätyksiä sen sijaan paljon.
Menomatkalla minulla ei ollut paikkanumeroa koneeseen ja jouduin odottelemaan hetken portilla. Odotus palkittiin ja lentoluokka vaihtui turistista businekseen. Kiva :)

Onko tyyny hyvin?

Hotellin valinta oli oikein onnistunut. Voin lämpimästi suositella Sheraton Esseniä, jossa huoneet ovat kauniita ja tilavia ja palvelu ihan viimeisen päälle hienostunutta ja toimivaa (mm. terassin rakentaminen yhdeksän hengen seurueelle onnistuu lauantaiaamuna n. 20 minuutissa).

Liikuntaa

FIBO oli massiivisuudessankin jo nähtävyys. Näytteilleasettajia oli satoja ja tuotteita henkilökohtaisista liikuntavarusteista kuntokeskuskokonaisuuksiin. Kävin parissa tuotteen/tuoteperheen julkistamistilaisuudessa ja tutustuin uuteen ryhmäliikuntakonseptiin. Vuoden innovaatiopalkinnon vei Nautilus uudella juoksumatollaan.

Negatiivista palautetta

Vaikka Saksa on vanha EU-maa, jäin ihmettelemään mm. tupakointia julkisissa tiloissa. Messuilla ihmiset veti röökiä metrin päässä jumppaajista! Samaan aikaan jäteastioissa oli tarkka lajittelusysteemi..

Taksilla matkustaa edullisesti, mutta on ihan turha odottaa, että edes kokkarikostyymissä kulkevalle avattaisiin auton ovi tai että kuljettaja nostaisi laukut auton tavaratilasta alas. Edes naismatkustajalle.

Party, party!

Essenin iltamenoista omalle ykkössijalleni nousee ehdottomasti Delta Park. Huippuklubi, jossa meno ei lopu ennen aamukuutta ja jonne voi oikeasti vaikka eksyä (etsin lähtiessä narikkaa noin 30 min). xD
Delta Park on rakennettu vanhaan tehtaaseen ja siellä on ainakin yhdeksän diskoa (sekosin laskuissa). Genre vaihtuu paikasta toiseen ja meno on ihan uskomaton! Vieraillessasi ko. klubilla kannattaa muistaa ainakin että:
- illan juomat ja sisäänpääsy maksetaan vasta lähtiessä
- pidä huoli pääsylipustasi, joka on samalla laskusi
- pääsylipun hukkaaminen maksaa ihan törkeästi £$€!
- sovi kavereiden kanssa selkeästi missä ja milloin tapaatte
- älä missään nimessä koske esiintyjiin; asiakas EI ole oikeassa!
- no dress code ;)

Edit vol 0.1: Suklaa

Lindt tekee suklaata jossa on 99 % kaakaota! Ostin, mutta en vielä korkannut.

Edit vol 0.2: Terassin ovi

Vaikka takaovi oli auki, oli asunto ihan näköisensä. Olisi edes joku käynyt siivoamassa, vana ei.

Matkalla

Olen matkalla johonkin uuteen ja jännittävään, josta en vielä itsekään tiedä mitä se pitää sisällään, mutta muutoksen lämpimät pasaatitúulet puhaltavat. Odotan lähitulevaisuudelta monessakin mielessä paljon ja siksi hiljennän vauhtia täällä Cityssä.


Go-go, pony!  6

Hevoseläimissä pysytellään siis edelleen ;).

Puhutaanko bicciä?

En ole koskaan pitänyt aerobicistä ja lauantaiaamuun 14.4.2007 mennessä olin käynyt elämäni aikana ehkä kolmella tai neljällä aerobictunnilla. Eilen ja tänään olen pienen "pakon" edessä bicannut yhteensä n. 6-7 h ja opetellut mm. löytämään ISOn ykkösen ja että

IIIIIIII luetaan 12345678
IIIIIIII luetaan 22345678
IIIIIIII luetaan 32345678
IIIIIIII luetaan 42345678

(ja että ^tuo^ on block)

IIIIIIII luetaan 12345678
IIIIIIII luetaan 22345678
IIIIIIII jne.

Tänään ymmärrän mitä tarkoittavat grapevine, jumping jack, kick ball change tai lounge - tai siis sanoille on tullut uusi merkitys.

Jumpaten -3300 kcal

Enää en sekoa vaihtaessa vasemmalta oikealle tai päinvastoin. Löydän myös kulmiin ja hallitsen pari erilaista neliöä.
Kun sai jalat pelaamaan, tuntui käsien yhdistäminen liikkeisiin jo lastenleikiltä (ainakin se näytti nimenomaan siltä peilistä seuraten). Parhaat kicksit sain tanssillisimmista koreografioista ja nyrkkeily- ja potkunyrkkeilyteemoihin rakennetusta ohjelmasta.

Here we go again!

Sen verran kivaa oli, että ehkä jopa reilun viikon kuluttua menen seuraavan kerran aerobictunnille.

PS. Otsikon go, go pony on askel viereen vuorohypyillä.


#69 - makea elämä :)  9

Liikunnallisen päivän jälkeen kolme varttia saunassa ja 150 g puhdasta hiilihydraattia tekee terää! Ehei.. En repsahtanut. Palkitsin itseni sallitulla tavalla.

Parasta ulkoisesti

Tämän voi toki syödäkin, mutta itse nautin tästä ruoka-aineiden sinfoniasta eniten ulkoisesti:

Pistä sauna ajoissa lämpiämään.

70 g hunajaa
70 g hienoa sokeria
10 g vehnänalkioöljyä

Sekoita ainekset pienessä kulhossa. Valmista on.

Riisuudu ja huuhdo hiet. Kiipeä kulhon kanssa lauteille ja löylyttele leppoisasti huokoset auki. Käy huuhtelemassa ensimmäiset hiet ja palaa löylyn lämpöön.

Kuopaise kulhosta reilu annos hunajasokeriöljyseosta ja aloita käsittely kasvoista. Levitä (avustajan käyttö sallittua) kevein pyörivin liikkein ja etene omaan tahtiin, kunnes saavutat varpaat ja olet yltä päältä kuorrutettu. Pidä saunassa pieni kosteus ja nautiskele makeilusta 10-15 min., jona aikana voit hieroa sokerin sulaksi iholle (avustajan käyttö edelleen sallittua).

Huuhtele huolellisesti ja nautiskele pehmeästä, makeantuoksuisesta hipiästäsi (avustajan käyttö suotavaa).



13. päivä ja perjantai  3

Aamulla oli tulla kiire (oma syy - mitäs hirtin sen kukon kyselemäti), mutta silti ennätin ajoissa. +1 p.

Sää on mainio ja päivän rullaluistelukilometrit tuli täyteen työmatkoilla. Reittivalinta onnistui nappiin; upean tasaista, pienirakeista asvalttia. Kiitos Lemminkäisen poijille. +3 p.

Työkaveri otti mielihyvin hoitaakseen ensi viikon to-su työt, joten Saksaan lähdölle ei ole enää mitään estettä. +3 p.

Kotimatkalla kävin salilla päivittämässä ja sain samalla puolen tunnin hieronnan pakaroille. Kyllä nyt kelpaa! +5 p.

Cityn sähköpostissa odotti kiva viesti, jonka ilosanomaan yhdyn minäkin. + 3 p.

Katastrofia odotellessa..

Edit klo 22:13: Voisin syyttää tätä päivää, mutta koska olen törmännyt samaan testiin joskus aiemmin, tiesin miten käy. Tiedätkö sinä oman tuloksesi? Ellet, kokeile heti!

Edit su 15.4. klo 01:28: Edellisessä editissä oleva linkki ei kuulemma toimi. Sorry :)

Kirjoittaessani soi Procol Harum - A Whiter Shade of Pale http://www.youtube.com/watch?v=NaxtMqKuTAk

Kommentoi kirjoitusta

Tervetuloa kotiin, poika!  7

Ote eräästä keskustelusta:

[LAINAUS kateellinen_mies]
[LAINAUS CatchMe]
[LAINAUS kateellinen_mies]
[LAINAUS CatchMe]
[LAINAUS kateellinen_mies]
(onkos ne muuten sun tekijänoikeudet tuohon avatariin.. stana)
[/LAINAUS]
Mutta, kas.. Sehän on melkein samanlainen kuin Kärppien logo!
[/LAINAUS]

Juuuuumalavita! Soitan cityn persedentille ja kärvin sut, saatanan nilkki!
[/LAINAUS]

Vasikka.
[/LAINAUS]

Norsu.. eiku.. mä meen nukkuun ennen kuin joku vielä alkaa pojottaan hernosia sierahimisista ja raijaa korvasta cityn reunalle häpeen :p TamU! Hilu Hilander!
[/LAINAUS]

Ihan sulle :)

Kärpät on rautaa! (blogi)
Kärpät on rautaa! (blogi)

Kärpät on rautaa

Kärpät on rautaa

Kärpät (x4)

Kun Kärpät pelaa niin tolpissa soi,
on mela taas muut sulta kohdalta pois,
kun vielä lätkäsäkkiä heiluttaa.
niin kotiin pisteet taas jäädä saa.

Kun Kärpät pelaa niin tolpissa soi,
ruuti palaa, jo laukausta odottaa voi,
kun vielä lätkäsäkkiä heiluttaa,
niin mailat jäästä taas kohoaa.

K Ä R P Ä T

Kärpät on rautaa, Kärpät on rautaa

Kärpät (x4)

Kun Kärpät pelaa niin korvissa soi,
nyt Kärpät on rautaa kaikki huutaa voi,
niin kyllä lätkäsäkkiä heiluttaa,
ja Kärppälauma taas tuulettaa.

K Ä R P Ä T

Kärpät on rautaa, Kärpät on rautaa.

Kärpät (x8)



Toipumisia  2

Viime aikoina olen kohdannut melkoisia (ei, en vastoinkäymisiä) yllätyksiä, joista toipuminen etenee yksitellen, pikku hiljaa.

Keliolot

Säätila ja "ajokeli" yllättävät joka aamu uudelleen ja uudelleen. Alkaa vallan nyppiä. Tänään sirottelivat taas jotain soraa pitkin pyöräteitä etten pääse vaivatta etenemään kun yöllä satanut lumi taas (huomenna?) sulaa. Voisin kyllä seuraavaksi kokeilla rullaluistelua lumisella pyörätiellä. Viikonloppu on onneksi kaikkine "jumppinensa" muutenkin niin liikuttava, että ehkä pärjään ilman pitkää lenkkiä.

Tähän en voi vaikuttaa, mutta tiedän homman etenevän kuten aina ennenkin. Keli paranee kesään mennessä - ellei, kaivan sukset varastosta ja lähden juhannuksena hiihtelemään.

Hiukset

Kävelin eilen ystäväni kampaamoliikkeen ohi ja suureksi ihmeekseni näin hänet näyteikkunan läpi lorvailemassa keskellä päivää kahvimuki kädessä ja katselemassa aikakauslehteä samalla kun muut paiskivat hommia. Oli pakko puuttua tilanteeseen ja marssia sisälle.

En ehtinyt kampaa sanoa, kun istuin tuolissa kääriliinat ympärilläni ja sakset naksuivat niks-naks. Kaksikymmentä senttiä. Sinne jäivät pitkään kasvatellut kutrini, rastanpoikaset, varjellut villatupsut.. Kampaamon lattia peittyi tummanruskeaan hiusmereen ja minusta tuli ihan pikkutytön näköinen (no, ei ihan - melkein =D).

Tilanne normalisoituu vuoden loppuun mennessä.

Yskä

Heräsin aamuyöllä repivään yskään. Nukuin pari tuntia heräillen aina tuon tuosta ja lopulta nousin joskus varttia vaille kuusi. Löysin jääkaapista Codesan Comp -pullon lopun ja otin ohjeen mukaisen 10 ml annoksen. Ja se auttoi heti. Seuraava yskänkohtaus tuli vasta puoli tuntia sitten. Otin lääkkeen ja taas sama juttu. Suorastaan uskomatonta. Retkahdin. Minusta tuli addikti välittömästi.

Resepti on repussa ja vien sen uusittavaksi heti kun liikahdan keskustaan.

Ihon kaipuu

Herätit minussa kaipuun piirtää sormenpäällä niskakuopasta pitkän viivan pakaroiden väliin. Halun painaa lämpimät huulet alaselälle ja olla.

Parantumaton sairaus, joka etenee sykleittäin. Ei toiveita.

Edellinen