Blogi

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2008.
Edellinen

Yhteensattumia II  1

Illalla vaihdoin citytuttavan kanssa muutaman pikaviestin astangajoogasta. Viestien välillä harjoittelin bandhoja (mula bandha eli juurilukko, uddiyana bandha eli alavatsanlukko ja jalandhara bandha eli kurkkulukko) ja ujjayi hengitystä.

Aamulla tein hengitysharjoituksia ja herättelin kehoa uuteen päivään lyhyellä meditaatiolla - kaikki tapahtui kuin itsestään, pakottamatta. Myöhemmin päivällä juttelin asiakkaan kanssa. Keskustelun aikana hän kertoi herätelleensä pari vuotta unholassa olleen joogaharrastuksensa uudelleen henkiin ja saaneensa siitä lisää uutta energiaa ja valoa syksyn keskelle. Tunsin, miten sisäinen hiillokseni alkoi hiljaa synnyttää uutta kipinää.

Kävin netissä tutustumassa harrastusmahdollisuuksiin Lahdessa ja merkitsin parin sopivalta vaikuttavan viikonloppukurssin aikataulut kalenteriini.

Tänä iltana osoitan aurinkotervehdykseni kuulle.

PS. Sattumaa ei oikeasti ole.


Kuinka paljon 110 henkilöö vetää viunaa?  6

Huomenna on isohkot bileet ja tänään pitäisi käydä Alkossa. Olen tässä aamutuimaan yrittänyt hahmotella arviota siitä, kuinka paljon eliksiiriä tarvitaan kolmen tunnin ajaksi n. 110 hengelle. Muistin itse kehittelemäni reseptin, jolla aikoinaan olen tehnyt ihan onnistuneen makuista, n. 5,5 % boolia ja ohjeen, jonka mukaan boolia varataan juhlan ensimmäisen tunnin ajaksi 2 annosta / juhlija ja seuraavien tuntien ajaksi 1 annos / juhlija (annos = 1 dl). Olin jo väsäämässä Excelillä kaavaa, jolla pyöräytän tarvittavan pullomäärän.. kun hoksasin googlettaa!

Ensimmäisellä haulla löysin Alkon boolilaskurin, jolla tumpeloinkin juomanlaskija pystyy helposti määrittämään paljonko juomaa kaiken kaikkiaan tarvitaan sekä laskemaan valitsemiensa ainesosien ja sekoitussuhteen lopputuloksena syntyvän cocktailin alkoholimäärän.

Olenhan mä taas kätevä emäntä :)


12 h 40 min. työn iloa  5

07:30 herätys
08:50 matkaan
09:50 saapuminen Tikkurilaan
10:00 äitiyslomakakkukahvit
10:10 ensimmäinen palaveri
11:00 toinen palaveri
12:30 sämpylätauko
12:50 kolmas palaveri
14:30 loppuhässäkät
14:40 matkaan
15:50 sisäänkirjautuminen omalle työpaikalle
16:00 muistiot palavereista I-III puhtaaksi
16:40 soittopyynnöt
15:15 päivän posti ja sähköposti
17:50 voileipä ja latte alakerran kahviossa
18:10 sähköpostien selvittely jatkuu
18:40 pikapalaveri
18:58 sähköpostien selvittely jatkuu
19:40 seuraavan palaverin suunnittelu
20:00 viides palaveri
21:20 palaveri päättyy
21:30 uloskirjautuminen


Heräämisiä II  3

(reminder for myself)

Parin tunnin unet ja herääminen johonkin määrittämättömään. Pirteänä kuin (koska peipposet ovat jo hilipasseet muualle) tilhi pihlajassa (huono vertaus - tihet kun tuppaavat olemaan kännissä 24/7 heti ensimmäisten pakkasten jälkeen, mutta olkoon nyt) odottelin tovin jatkoja vaaka-asennossa, kunnes päätin nousta.

Sitten kaikki menikin pieleen.

Jos vielä joskus herään keskellä yötä, lupaan ja vannon, että en avaa konetta. Ainakaan en edes toisella silmällä kurkista Cityn keskusteluihin - varsinkaan niihin, joissa joku mainitsee yhtään minkään uuden vempaimen.
Jos vahingossa erehdynkin moiseen, lupaan itselleni olla vertaamatta.fi ja sortumatta nettikauppasurffailuun. Vakuutan pitäväni näppini kurissa kauppiaan sivuilla ja kohdistimen kaukana, kaukana (niistä) £i$ää o$to$koriin linkeistä.

Ihan varmasti (cross my fingers - vai miten se nyt olikaan?)!

PS. Sitäpaitsi alle 300 € halpisheräämiset onkin kyllä ihan perseestä :D


Pahempi toistaan kumpikin on..  3

Molemmat kokeneena ajattelin (jälleen kerran) liimata keskustelukommenttini blogiin. Alkuperäinen löytyy Suhteet osiosta.

Pohjustukseksi raxin aloitus:

[LAINAUS rax]
Lähinnä naisille suunnattu kysymys:

Pettäminen vai väkivalta, kumpi on vakavampaa?

Jotkut kun jopa jäävät siihen suhteeseen pettämisen tai pahoinpitelyn jälkeen.
[/LAINAUS]

[LAINAUS CatchMe]
Ei pettämistä ja väkivaltaa voi rinnastaa.
[/LAINAUS]

Mielestäni pettäminen ja väkivalta parisuhteessa ovat hyvin kaukana toisistaan. Vaikka pettäminen sattuu ihan helvetisti, enkä ainakaan itse kokemaani koskaan unohda. Myös lyönnit sattuvat ja niistä voi jäädä elinikäiset (fyysiset ja/tai henkiset) arvet, joita niitäkään ei voi unohtaa.

[LAINAUS rax]
No kumpi on pahempi?
[/LAINAUS]

[LAINAUS CatchMe]
Jos parisuhde on rakennettu sille pohjalle, että vieraita (tai tuttuja, kavereita, sukulaisia..) ei panna, niin molempi pahempi.

Pettämisestä:

Skenaario A1) Avoliittoilen ja on sovittu, että ollaan toinen toisellemme ainoat. Rakastetaan toisiamme ja kaikki on todella hyvin - arki sujuu ja molemmat kunnioitamme toisiamme ja muistamme välillä värittää harmautta pienillä asioilla. Sitten firman pikkujouluristeilyllä (jonne en lähtenyt mukaan, koska olin sopinut leipovani englantilaisia hedelmäkakkuja tyttöjen kanssa) mies juo itsensä vahingossa liian humalaan ja herää kamalassa krapulassa vieraasta hytistä alasti alastoman naisen vierestä! Kotiin tullessaan mies on allapäin ja kertoo anteeksi pyydellen mitä on tapahtunut.. Lähdenkö vai annanko anteeksi?

Skenaario A2) Avoliittoilen ja on sovittu, että ollaan toinen toisellemme ainoat. Ollaan kasvettu yhteen ja kaikki on ihan ok - arki sujuu, mies tiskaa omalla vuorollaan ja kauppalasku puolitetaan. Muistamme yleensä toistemme ja yhteiset merkkipäivät tuomalla kahvin sänkyyn tai ainakin viimeistään silloin, kun toinen huomauttaa asiasta jurona. Sitten firman pikkujouluristeilyllä (jonne en päässyt mukaan, koska bileet oli vain henkilökunnalle) mies juo itsensä ihan vitun känniin ja herää kamalaan aamustondikseen vieraasta hytistä alasti alastoman naisen vierestä, panee vielä kerran ja vetää kalsarit jalkaansa. Kotiin tullessaan mies on asiasta vaiti ja latoo bisselaatikot siisvouskaappin ja muistaa lopulta ojentaa vähän nuhjaantuneen 300 g suklaalevyn. Myöhemmin kuulen työkaverin vaimolta mitä laivalla on tapahtunut.. Lähdenkö vai annanko anteeksi?

Väkivallasta:

Skenaario B1) Avoliittoilen ja on sovittu, että ollaan toinen toisellemme ainoat. Rakastetaan toisiamme ja kaikki on todella hyvin - arki sujuu pikku riidoista huolimatta ja molemmat kunnioitamme toisiamme ja muistamme välillä värittää harmautta pienillä asioilla. Sitten mies juo saunaillassa itsensä vahingossa liian humalaan ja kotiin tullessaan jatkaa päivällä alkanutta riitaa. Koska en anna periksi, mies läimäyttää avokämmenellä vasemmalle poskelleni ja katuu välittömästi tekoaan. Aamulla mies on allapäin ja lupaa anteeksi pyydellen ettei koskaan, ikinä enää vahingoita minua.. Lähdenkö vai annanko anteeksi?

Skenaario B2) Avoliittoilen ja on sovittu, että ollaan toinen toisellemme ainoat. Ollaan kasvettu yhteen ja kaikki on ihan ok - arki sujuu, mies tiskaa omalla vuorollaan, kunhan huomautan asiasta ja kauppalasku puolitetaan melkein aina kinastelun päätteeksi. Muistamme yleensä toistemme ja yhteiset merkkipäivät tuomalla kahvin sänkyyn tai ainakin viimeistään toisen vittuilusta. Sitten firman saunaillassa mies juo itsensä ihan vitun känniin ja kotiin tullessaan huomaa unohtaneensa avaimet, joka tietysti on minun syyni. Mies tulee parvekkeen lasin läpi ja latoo muutaman kerran kunnolla tauluun muistaen välillä huomauttaa miten naapurin Perakin on saanut meillä pillua. Maanantaiaamuna terveyskeskuslääkäri vahvistaa pelkoni ja kertoo, että vasemman silmän näkö on mennyt iäksi.. Lähdenkö vai annanko anteeksi?
[/LAINAUS]

Halusin kirjoittaa nuo toisistaan poikkeavat tarinat kuvastamaan erilaisia parisuhteita, elämäntilanteita ja erityisesti erilaisia ihmisiä. Ei ole ihan sama kuka vastassa on. Myös yhteinen historia kaikkinensa vaikuttaa päätöksentekoon samoin kuin teon taustat ja sen "vakavuus" (anteeksi huono sanavalinta, mutta parempaakaan en tähän hätään keksi).

Minulla ei ole kysymykseen yksiselitteistä 100 % vedenpitävää vastausta tai edes varmaa, pysyvää mielipidettä. En voi kuvitella, että rakkauteni loppuisi yhteen hairahduksen, sen sijaan olen aika varma, että pystyisin antamaan anteeksi ja oppisin luottamaan uudelleen..

Mutta kumpi on pahempi? Petetty elää pahimmat hetkensä yksin, kumppanin ollessa poissa. Väkivallan uhri pelkää kotona, läheisen läsnäollessa. Jos olisi pakko valita, niin ehkä tulisin mieluummin petetyksi kuin lyödyksi.

Rumempi toistaan kumpikin teko
Eikä niitä tekemättömiksi saa
Eikä ne huomaa kumpikin on
Vain pahempi toistaan

Apulanta


C43H66N12O12S2  3

Korvaushoidolla ei ole
pitkäaikaisvaikutusta.
Plasebo tuo ohikiitävän
fyysisen mielihyvän,
ja jälleen oireet
palaavat entistä rajumpina.

Lumelääkkeen sivuvaikutuksena
päätä särkee ja raavin
kosketuksenkaipuusta kutiavan
ihoni vereslihalle
ennen kuin oksennan.

Aivoni huutavat taukoamatonta
kaipuuta ja jokaisella
sydämenlyönnillä
sen nimi kaikuu korviini
punaisen kosken kuohuissa.

Iho muistaa.
Erottaa ihon ihosta.


Cityläisten elämäkerrat (päivitetty 0.6 versio)  10

Ihan loistava ketju, jonne jotain jo kirjoittelin ja muutama tulokas pyörii kierossa sunnuntaimielessä -- lisäilen, kunhan kykenen.

-chris- How to drink (others under the table) like a Lady
-chris- Kuinka juoda itsensä pöydän alle ja näyttää silti aamulla siltä kuin olisi juuri kosmetologilta ja lymfahoidosta tulossa ja muita vinkkejä aloittelijoille

-Hellgirl- Atomifysiikkaa I, kuinka saadaan suunnaton energia melkoisen pieneen pakettiin
-Hellgirl- Emännän käsikirja, Näin järjestät CityMiitin

-MIQ- Jänkhähjuumoria taju(ama)ttomille (venäläiskuvitteellinen pa(i)nos)
-MIQ- Selibaattipäiväkirjat, yöni vieraalla maalla (kännykkäkuvitteellinen pa(i)nos)
-MIQ- Rasvatonta vettä ja muita dieettiruokia

1108 Voita angstisi (verbaaliväkivaltaa verkossa)

aakoo77 Kotini on linnani ja minä sen Hengetär
aakoo77 Kuinka selvitä baariin vartissa ja silti kotiin on pitkä matka (tekijät mcw ja aakoo77)

Addi Minulta <3 Sinulle ja muita skitsofrenisiä citykeskusteluja
Addi "Sillon kerran kun sain" SexCowboy© muistelee

arclight Ihmisen mittasuhteet, viivasta alkaa elämä!

avatar Hiljainen hetki (laajennettu teos, ilm. v. 2080)

Caelestis Ilo irti Jackypurkeista, cityilijän askarteluopas
Caelestis CityMiitit Valkokankaalla, ohjaajan opas
Caelestis CityMiitit Valkokankaalla, leikkaajan käsikirja
Caelestis CityMiitit Valkokankaalla, valaistuksen alkeet

fransia Risteilyemännän unohtumattomat muistelmat (osat 1-3)
fransia Tiivistä sanottavasi (osa I, kolmen sanan lauseet)

Gasolina Näin juot itsesi mukavaksi
Gasolina Dagen efter ja muita aikuisten satuja

Geo Valloitusretkeni rujoratsulla, osa I kartta hukassa
Geo Valloitusretkeni rujoratsulla, osa II amelya

Getsome Sillä lienee merkitystä?

harakka73 Kahvikulttuurin voimaannuttava vaikutus

HellMan HÄHÄHÄHÄÄ! Onks tukka hyvin? (huomiohuaraamisen ABC)
HellMan BHD(* punkkarimiehen PMS
HellMan 1000 tips for a BHD(*
HellMan My Nights out with Elnett

hetki_ikuisuus Minä sanoin "Ei tänään, ylihuomenna on töitä" (ja kuinka selität sen maanantaina pomolle?)
hetki_ikuisuus ♩♩♪♫♬♬♬♪♪♫♭♪♫♬♮♩♩♪♫♬♬♫♪♪♯ (säv. liquidsunshine)

Kairi Ei mekko mel.. miestä pahenna ja muita raskaanpuoleisia sanontoja

kiusausko Kauniit sanat ja muita itseilmaisun keinoja (tulossa loppuvuodesta 2017 tjt.)
kiusausko Ystävällisyys ja muut sanakirjasta poistettavat termit

Leccare Pakana- ja pakarapoikkitieteellisen tutkimuksen salat

liquidsunshine ♩♩♪♫♬♬♬♪♪♫♬♭♪♫♮♩♩♪♫♬♬♫♪♪♯ (san. hetki_ikuisuus)

mcw IronMaiden, titaani kestää vielä kun muut ovat menneet
mcw Elämäni taksikuskit (kertomuksia kotiinpaluista)
mcw Kuinka selvitä baariin (ja känniin) vartissa ja silti kotiin on pitkä matka (tekijät aakoo77 ja mcw)

mini72 Lady Chocolate ja muita makeita tarinoita

Pipit Tyttöystäväni (ilmestyneet osat 1-1108)
Pipit Tulevat pano(stukse)ni

Remontti-Hasse Klaffipoika kierroksessa (komeronovellikokoelma)

shiwan8 Henkinen metallinkesytys hameessa, opas vasta-alkajalle
shiwan8 Sain mitä tilasin - keskustelujani Gurun kanssa

suojelusprkl Munalla töihin ja liukkarilla takaisin
suojelusprkl Jenkkulankaa ja jeesusteippiä, vinkkejä työpaikkakiusaajalle (pro-painos)

vonStackelbaum Olkaimet sun uumalles kierrän, Panomiehen LI tuleminen
vonStackelbaum Ylistys punaiselle pelarkoonialle, Panomiehen LII tuleminen
vonStackelbaum Kuinka panna citynaaras paksuksi jo ennen päiväkahveja, Panomiehen LIII tuleminen


*)Bad Hair Day


WYSIWYG (cityelämäkerta, osa I - edited vol 0.1)  1

Aloitin tämän merkinnän viikko sitten, mutta se jäi kakkosprioriteetille ja keskeneräiseksi (kuten se on jäävä nyt ja aina). Tänään vaivaa tylsyys ja ulkona on kunnon syysmyrsky, joten törmättyäni Aaron36 avaukseen (18.10.2008) uudelleen, muistin aloittamani tekstin ja päädyin pohdiskelemaan vastausta laajaakin laajempaan, elämää suurempaan kysymykseen: Katsmee?

[LAINAUS Aaron36]
Onkos naita kaksi? Toinen CatchMe, aikonaan pehmea ja mieto puheissaan, ei ketaan loukkaavaa. Toinen Katsmeee...?
[/LAINAUS]

The One and Only

Minä olen yksi. Aina ollut ja aina (tai ainakin vielä tovin) tulen olemaan. "Lempinimiä" nikistä on vääntynyt muutama; Kätsmii on tavallaan transkriboitu (= puheen kirjoittaminen ääntämyksenmukaiseksi tekstiksi = tarkekirjoitus) ilman standardinmukaisia hakasulkeita. Kansainvälisen foneettisen aakkoston mukainen muoto on [kætʃmi:]. Muutama citytuttava kutsuu nimellä nappaamut, joka kuulostaa veikeältä varsinkin sen toisen sanomana :D Kirjoittaessa käytän itsekin joskus muotoa CMe, eli nimimerkkini "nimikirjaimia".

The Bright Side of the Moon

[LAINAUS Aaron36]
.. Sehan oli niinkuin kaunokirjallisuus!
[/LAINAUS]

Aaron36 kirjoitti myös aloituksessaan aikonaan pehmea ja mieto puheissaan. En nyt ehkä ihan niin pehmeä tai mieto kuitenkaan? Mielestäni olen aina tarvittaessa sanonut mitä ajattelen ja pitänyt kiinni periaatteistani, jonka mukaan pystyn myös perustelemaan sanomani. .. ei ketaan loukkaavaa .. Ei minulla ole ollut tarvettakaan loukata ketään (jos Aaron36 kommentillaan sitä tarkoitti?)

Alussa (tai paremminkin lyhyen alun jatkeena) jaksoin paneutua lähes jokaiseen kirjoittamaani asiakommenttiin (diibadaaba siis pois lukien). Vastasin usein hartaudella; tosissani ja liian pitkästi. Pohdin sanomaani, etsin olennaista ja mietin ennen kuin kirjoitin.

Joskus vuosi sitten huomasin (opin!), että sanomallani ei ole paskankaan vertaa merkitystä, joten jätin pohtimisen vähemmälle ja sen jälkeen olen kirjoittanut mitä sylki suuhun tuo (joka on päässyt kanssani keskusteluetäisyydelle ja -väleihin, voi tässä vaiheessa tehdä asiasta omat johtopäätöksensä).

The Darker Side

En minä ole muuttunut miksikään. Lopetin siis turhan varomisen (ja aloitin mm. kiroilemisen - hyi!), mutta mielestäni en vieläkään ole millään asteikolla mitaten ilkeä tai pahansuopa. Olen toki kirjoittanut muutaman (todennäköisesti alle kymmenen) kärkkäänpisteliään kommentin suoraa jollekulle yksittäiselle nimimerkille osoitettuna, mutta eikö niin kuulu tehdäkin, jos on jotain sanottavaa? Koska en missään muodossa nauti juoruamisesta, selän takana paskanpuhumisesta tai yleisestä loanheitosta, en oikein ymmärrä Aaron36:n keskustelun avauksen viimeistä "lausetta" Toinen Katsmeee...?, joka tuntuu viittaavan päinvastaiseen?

What you see is what you get?

Tänään näin, huomenna toisin.

[LAINAUS fransia]
Kaikissa meissä on kaksi puolta.
Elämän tilanteesta riippuu, kumpi tulee voimakkaammin esiin.
[/LAINAUS]

Kaksi tuskin riittänee, mutta siitä on hyvä alkaa. Kun aurinko paistaa, jaksan hymyillä, huomioida ihmiset ympärilläni ja rakastaa kaikkia. Loskanheitolla likomäriksi uitettuna tunteettomuuden kylmässä viimassa palelevana ei vaan jaksa.

Loppusanat ja (Bart Claessen - Catch Me)

(Jos olisin rekisteröityessäni voinut, olisin valinnut erään toisen nickin. Koska haluamani oli jo varattu, päädyin hetken harkittuani valitsemaan CatchMe'n.)

Wide awake a foulness falling in -
The sweetness of your heart keeps caving in

Reaching out to clear blue sky
Letting go the need to try
Better find a way into your arms

The distance is calling
Come catch me I'm falling
In silence this love will hide

The distance is calling

Falling like a stone in a sea of emotion -
The drowning is so sweet in a web of devotion

Reaching out to clear blue sky
Letting go I need to try
Try to find a way into your arms

Every-thing's perfect tonight
Every-thing's is bright in your eyes

The distance is calling
Come catch me I'm falling
In silence this love will hide

The distance is calling
Come catch me I'm falling
In silence this love will hide


Yhteensattumia I  2

Kirjauduin Cityyn ja asetin samalla musakoneen metelöimään randomilla. Keskusteluissa Toni-Poni kysyi Oletko tyytyväinen tällä hetkellä vatsaasi? ja samalla kun luin otsikon, ilmoille kajahti Limp Bizkitin A Lesson Learned (löysin juutuubista vain pari surkeaa live-versiota), jonka sanoja jäin pohtimaan.

This pain
in my stomach
wont go away.
I assume
this is punishment
from all
the mistakes I've made.

Reagoin kaikkeen voimakkaan fyysisesti ja varsinkin vatsa on aikojen saatossa kärsinyt tekemisistäni, asioihin ja ihmisiin suhtautumisesta ja tunne-elämäni heilahteluista. Kun fiilis on katossa, tunnen perhosparven lentelevän vatsassani hyväillen siivenkärjillään ja kutkuttaen hymyyn ja nauruun - kaikki toimii kuin kello, kunhan muistan syödä ja juoda säännöllisesti..

Pahassa kroonisessa (työ)stressissä vatsa kääntyy kantajaansa vastaan ja lopettaa yhteistyön päiväkausiksi kipuillen varsinkin maanantaiaamuisin, kun pitäisi suoriutua.

Akuutissa (tunne-elämän) stressitilanteessa voin fyysisesti pahoin ja vaikka ei mitään oksennettavaa edes olisi, annan ylen. Ihan kuin keho yrittäisi poistaa pahan olon itsestään - kuvittelee pääsevänsä eroon mielenjärkytyksestä totaalityhjentämällä vatsan sisällön (maksan tuottamat sappinesteet mukaan lukien).

100 % Pain. (blogi 25.10.2008)
100 % Pain. (blogi 25.10.2008)

In a world where my actions
speak louder than words.
In a world where my actions
speak louder than words

Teot huutavat suoraa huutoa kun taas sanat jäävät tuskin kuuluvaksi kuiskaukseksi?

Mä meen yökkäämään.

PS. Sattumaa ei oikeasti ole.


Itku ja hammasten kiristys!  8

Siis oikeasti vi**u!

Sydänverta vuodatin ja kirjoitin pitkän ja hartaasti mietityn blogimerkinnän *tyhmä!tyhmä!!tyhmä!!tyhmä!* suoraa Cityyn (yleensä kirjottelen kaikki vähänkään tärkeellisemmältä tuntuvat työt tekstinkäsittelyohjelmalla ja liimailen valmiin tuotoksen blogiin) ja kun painoin Tallenna merkintä niin tämä Cityn @ # £ ¤ $ % palvelin EI VASTANNU.

Sinne häipyi hienot ajatukset ja nyt häivyn minä.

Edellinen