Blogi

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2008.
Edellinen

Ottaisit jo opikses  2

(reminder for myself)

Älä ees kuvittele, pääset vähemmällä.
-- jos kuvittelet,
Älä mee ko et tiijä mihi päävyt.
-- jos meet,
Älä anna, siiteijoo mittää ilua.
-- jos annat,
Älä ala - et pysty kuiteskaa lopettaa.
-- jos alat,
Älä tunne josset taho surra.
-- jos tunnet,
Älä turhaa selitä, kaikki tietää kuiteski.
-- jos selität,
Älä vihti, ko ei se kannata.

Älä soita, kirijota äläkä ees ajattele. Leikkaa se ihtestäis irti ja päästä menemää.

Father, father, help me
I have sinned again
I just killed my last friend, can I go, can I go?
Father please relieve me
From this cross I bear
Couldn't help myself, can't we let it be?

No, never again
Never the same, my friend
I owe my lesson learned
Never again
I'll never crash and burn again, again, again

Father, father hear me
I am on my knees

Nocturnal Rites - Never Again


Työilta  1

Siitä on melkoisen kauan, kun viimeksi olen perjantai-iltaa viettänyt työn merkeissä. Tänään on onneksi hieman erilainen työilta, sillä vietän sitä muutamien asiakkaitteni kanssa kynttilän valossa.

Töihin lähtiessä keräsin pihamaalta kassillisen syksyisiä vaahteranlehtiä ja matkalla hain Tiimarista mooonta isoa kynttilää sekä lähimarketista eilen tilaamani lähes neljä kiloa juustoja, mangoa, hunajamelonia, tuoreita ja kuivattuja viikunoita, pähkinöitä, patonkia... Lopuksi hain Alkosta 13 pulloa viiniä (4+3+3+3), enkä edes särkenyt niitä matkalla.

Kiva ilta tiedossa. Toivottavasti :) Viiniraportti tullee myöhemmpinä aikoina.


Terveisiä nörttilästä  5

Tulin eilen (torstaina) töistä joskus kuuden pintaan, keittelin pannullisen kahvia ja aloin selvitellä tietoteknistä probleemaa. Elämänkumppanini on hidastellut viime päivinä huolestuttavissa määrin ja aiheuttanut tuskallisen piinaavia odotteluita jopa perussurffailun parissa.

Toissapäivänä tilannetta pohdittuani muistin, että olen kokenut vastaavaa ennenkin ja saanut ongelmaan avun toiselta foorumilta. Sivustolle siirtyessäni huomasin, että selain muistaa vielä yli kaksi vuotta vanhan käyttäjätunnukseni ja salasanankin pallerot nököttivät sievästi rivissä omassa kentässään; ei kun sisään sitten.

Avasin siis ongelmastani keskustelun keskiviikkoiltana ja jätin huoleni hautumaan foorumille. Kun torstaina noin klo 18:45 palasin polttopisteeseen, oli ihQnöRtti#1 laatinut minulle ensimmäiset toimintaohjeet, joita noudattamalla pääsin alkuun.

asenna HJT
scannaa HJT:llä
raportoi
fiksaa HJT:llä
asenna Malwarebytes' Anti-Malware
tarkista
raportoi
...

Tässä välissä kuvioihin astui ihQnöRtti#2, joka korjaili juuri saamiani ohjeita ja heristi ihQnöRtti#1lle vähän sormea.. Jatko meni sitten näin

scannaa HJT:llä
raportoi
päivitä Java
muuta asetukset
tyhjennä välimuisti
boottaa
scannaa HJT:llä
raportoi
asenna Combofix
korjaa
raportoi
boottaa
scannaa HJT:llä
fiksaa HJT:llä
raportoi

Puolen yön aikaan oltiin sit tässä menossa ja kone toimii huomattavasti aiempaa rivakammin. Kiittelin ihQnöRtti#2sta ja lupasin palata auringon noustua ja savun hälvettyä katsomaan josko vielä olisi jotain tehtävissä.

NiiJaan ja kiitän vielä kauniisti. Jos joku piehtaroi samojen ongelmien parissa, saatan heltyä kertomaan mistä sitä saa :D


Kiitokseja *puss* ja Hali :)  10

Lauantaina (paskan) työpäivän päätteeksi viuhahdin Mordoriin ja liityin itsensä kylläiseksi syöneeseen seurueeseen Manhattanilla. Minunhan piti olla siellä jo toista tuntia aiemmin ja osallistua myös ruokailuun, mutta aina ei voi voittaa :D

Voittajafiilistä lähdettiin sitten tavoittelemaan semifinaaliin osallistuneiden kesken ensin Alepan ja Äääsmarketin kassojen kautta (Hetkis tarkisti myös Mäkkärin vessatilat) ArmasDildon sviittiin jonnekin maalle (maaseutua sen oli pakko olla, kun siellä oli pupujussejakin - edes kotikonnuilla ne eivät tule keskustaan ja minä olen kuitenkin asunut pikkukaupungissa).

Kun Cityyn oli ilmoitettu epämääräiset iltasuunnitelmat, vähän palloteltu, testattu isännän vuode toimivaksi (Addin rotsia ei sit tainnut kukaan nusasta?), viinaa juotu riittävästi ja otettu todistusaineistoksi taas muutama kuva, jatkettiin iltaa palaamalla takaisin ytimeen. Voin kuvitella, että vaikka HKL:n bussikuskit ovat nähneet ja kokeneet monenmoista, oli meidän suhari ihan tyytyväinen, kun vihdoin saavuimme määränpäähän.

Seurue harveni ennen Rocksia ja Rocksissakin osasimme jotenkin erkaantua toisistamme ala- ja yläkerran väeksi. Hirveän kauan ei tosin tarvinnut baarissa viipyä, kun mcw tuli siihen tulokseen, että on aika hakeutua rauhallisempaan ympäristöön ottamaan päikkärit tai ainakin aloittaa jatkot kerrankin ajoissa. Koska Addi on niin söpö (ja mun reppu oli niiin raskas), niin päätettiin ottaa se kantajaksi. Ainahan miehen voi laittaa vaikka alaovelta kotia kohti jos ei osaa oikein miellyttää?

Junamatka jonnekin maaseudulle sujui rattoisasti kun mcw päätti tiedustella taakse jääneen seurueen hyvinvointia.. ja junavaunullinen yöllisiä matkaajia ovat takuulla tietoisia kuinka naista tulee käsitellä herkkänä hetkenä. Koska lukijana nyt osaat päätellä ketä kärkikolmikkoon kuului, on parasta jättää loput yön tapahtumista kertomatta. Aamulla joka tapauksessa herättiin (minä tietysti puhelimeen, joka ei tällä kertaa ollut edes oma), kukaan ei valittanut muuta kuin päätään ja aurinko paistoi. Aamiaisbuffé oli oikein maittava ja monipuolinen ja riitti takaamaan nälänsiirron myöhäisiltapäivän ruokailuun Cantina Westissä.

Junamatkalla fiestaan päätimme käynnistää yhteisen yritystoiminnan mitä pikimmiten. Jotta liikesalaisuutemme ei paljastuisi koko maailmalle, kerrottakoon vain, että Marimekko on saamassa varteenotettavan kilpailijan, Addi ei aio lähteä meidän kanssa (ainakaan) Thaimaahan ja suomalainen muikku tehdään pian tunnetuksi Kwai-joella. Oheistuotteiden määrä tulee olemaan valtaisa. Pääsuunnittelijamme aloittaa pian pari kuukautta kestävän intensiivityöskentelyjakson ja ennakkomarkkinointi käynnistetään samalla puhelinmyyntinä.

En aio ihan heti mennä syömään Cantina Westin noutopöytälounaalle. Seura oli loistavaa (kuten aina ennenkin), ruokaa oli riittävästi, valikoima laajahko ja osa pöydän antimista oikeinkin hyvää (varsinkin jälkiruuat :D), mutta 19,90 € oli mielestäni ylihinta (paitsi siitä seurasta).
Kun kantaja alkoi liikahdella hermostuneesti, tein pikaratkaisun ja päätin lähteä samaa matkaa. Hyvästit ja kiitokset jäivät vähän valjuiksi, mutta tiedän, että te ymmärrätte mitä lihan himo voi tehdä ihmiselle..

PS. Mullon edelleen nuha.


Asioita, joita ei tule tehdä  7

(reminder for myself)

1) Älä koskaan (ikinä) jaa citymiehille.

Citymies ei voi vastustaa kiusausta,
vaan käyttää saamaansa hyvää 100 %
todennäköisesti sinua vastaan -
ei (ehkä) siksi, että citymies olisi
paha, vinksahtanut tai vääräoppinen,
vaan kiusalla, pitääkseen omaa kivaa
sadistisesti hymyillen.

2) Muista tainnuttaa molemmat

Laita ne ensin äänettömiksi,
sammuta virta,
poista akku laitteesta ja
vie osat mielellään eri huoneisiin.
(tämä siis, jos aiot vielä joskus nukkua yösi)

Ei mulla nyt muuta.


Paimenpoika, Le Berger  3

Viime kerralla viiniostoksilla päätin Alkon tädin maanitellessa poiketa linjastani ja kokeilla pitkästä aikaa ranskalaista.

Le Berger (7,35 € / 0,75 l) on kotoisin etelä-rhôneläiseltä Costières de Nîmesin alueelta. Alko luokittelee viinin täyteläiseksi ja sen ruokasuosituksena on porsas, nauta pasta ja noutopöytä (WTF! noutopöydässähän voi olla mitä vaan?).

Rypäle: Grenache (60 %) ja syrah (40 %). Alko arvioi: notkea, tumman marjaisa, mausteinen, hennon paahteinen, lämmin.. minä sanon että voihan tätä juoda, mutta en todellakaan osta toista kertaa.


Paineen tunnetta  8

Tänä aamuna se rinovirus viimein löysi herkän kohtani ja pakotti jäämään lepotilaan. Päivä onkin mennyt jakomielitautisissa merkeissä, kun molemmissa päissä tuntuu paine. Poskionteloissa tunne helpottaa hetkellisesti, kun näyttää nenälle Nessua, mutta perinnelääketieteen neuvojen mukainen nuhanhoitotoimenpide tekisi just nyt niin hyvää.


Tabali Reserva 2006  1

Täyteläinen chileläinen shiraz Limarí Valleyn alueelta.

Poimin Tabalin talon viinilistalta hiiligrillatun kanan rintafileen seuraksi (suositellaan naudan tai lampaan kanssa nautittavaksi), enkä kadu valintaani. Ruoka ja viini keskustelivat keskenään oikein sopuisasti.

Oma arvio: Rehevä, pitkä, lämpimän marjainen. Maussa ja tuoksussa erottuu vahvasti karhunvatukka.

Puutteet: Ei Alkon valikoimassa.


Musta on kiva ...  4

... tulla yllätetyksi.

Uuuh, mama! On tyttäresi tänään hymyileväinen kun alle asettuu lelu, jossa on just sopivasti munaa sinkkunaisen iltaa riemastuttamaan ;)

Teho: 405 hv
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 4.6 sek
Huippunopeus: 300 km/h

Ei ois paska päivä voinu mukavammin päättyä. Tää lähtee ny ensin vetään navan täyteen erinomaista safkaa kivassa seurassa ja sen jälkeen kengittämään noita mustaan metalliin ahdettuja neljääsataaviittä konia.


Heräämisiä I  1

Jos naapurit ei herätä, niin keneen voi turvautua? Kenelle voi uskoa herättämisen vastuullisen tehtävän?

Minäpä kerron omakohtaisen kokemuksen tältä aamulta.

Kaikki alkoi eilen illalla, kun vetkuttelin jälleen nukkumaan menon kanssa. Tai en oikeastaan vetkutellut, vaan väsymyksen tila ei ennen vuoteeseen menoa ollut nukahtamiseen riittävä. Koska aamulla saisin lisäksi nukkua pitkään, viivytin vaaka-asentoon hakeutumista. Säätelin hyvissä ajoin molempien puhelinten herätykset puoli ysin tienoille, hoitelin iltapuuhia ja lopulta hakeuduin mörkötrion yläkertaan nukahtamaan ihanan väsyneenä.

Kaikki meni todennäköisesti hyvin ja rauhallisesti aina klo 05:10 saakka, jolloin oma puhelimeni soi. Eräs faking cityläinen soitti mut hereille ja jätti ihan vastaajaan viestin ku en vastannut puheluun. Kuunneltuani viestin vastaajasta ja ihmeteltyäni koko tapahtumaa hetken, puristin silmät kiinni ja yritin tavoittaa uudelleen unta.. kun puhelin piippasi tekstiviestiä! Siis takuuvarmasti samalla siunaamalla kun olin vaipumassa aamuhorrokseen. Luin viestin (soittajalta), mutta en viitsinyt vastata siihen, kun ajattelin sen johtavan viestikierteeseen.

Tilanne rauhottui, mutta enhän minä enää nukkunut. Köllöttelin vuoteessa silmät kiinni ja vertailin aikani kuluksi Euroopan Keskuspankin ja Yhdysvaltojen Keskuspankin korkoylijäämien viikoittaisia erotuksia prosentteina (v. 1988-2008).
Vähän ennen kahdeksaa luuriin pukkaa uutta faksia toiselta cityläiseltä! Eikä mitään varsinaista asiaa; kyseinen henkilö halusi vain ilmoittaa, että on löytänyt numeroni. Kostoksi jätti kuitenkin kertomatta keneltä viesti oli. Jännitykseltäni en enää voinut pysyä aloillani, vaan päätin vastata aamun ensimmäiseen (kertoa, että olin varmastikin väärä vastaanottaja), lähettää toisen numeron tiedusteluun (kiva ylläri :D) ja vastata lopulta toiseenkin viestiin.

(Aamun seuraava yhteydenotto oli verinen, mutta ei siitä tällä erää enempää.)

Mitä tästä opin? En taaskaan mitään. Ehkä kuitenkin muistan jatkossa laittaa puhelimen uniajaksi äänettömälle.

Edellinen