Tavoitetta kohti

  • CatchMe

Viime yönä jäi uni jälleen vähemmälle (ennen kuin aamukuuden jälkeen nukahdin uudestaan pariksi tunniksi iltayön parituntisen setin täydennykseksi) ja oli aikaa lukea ja kirjoittaa. Olen psyykannut itseäni, piiskannut ryhtymään toimeen eräässä asiassa ja tuon kaiken itsenivahvistamisen seurauksena syntyi muutama rivi muistiinpanoja, joiden ensisijainen tarkoitus on toimia ohjeistuksena omalla tiellä, mutta ehkä sinäkin voit saada niistä irti jotain.

Päämäärä

Jotta jonkin asian haluaminen voisi muuttua todeksi, on ensin asetettava tavoite. Määrittele projekti; tee suunnitelma, jossa on kuvattuna tavoite, aikataulu johon voit sitoutua sekä budjetti – olipa kyse sitten taloudellisesta tai henkisestä panostuksesta.
Jos tavoite tuntuu mielestäsi liian kaukaiselta saavutettavaksi, aseta jo tässä vaiheessa itsellesi selkeät välitavoitteet ja realistinen aikataulu niiden saavuttamiseksi. Muista kuitenkin alusta pitäen mikä on päämääräsi.

Reitti ja keinot

Lähes kaikki pyrkimykset vaativat meiltä jonkinlaisen henkilökohtaisen panoksen. Sijoitus voi olla materialistinen, aikaperusteinen tai ”kunnia-asia”. Tee itsellesi selväksi omat mahdollisuutesi ja jos tarvitset tavoitteen saavuttamiseksi ulkopuolista apua, selvitä mistä ja millä tavalla sinun on mahdollista saada sitä.
Ottaessasi vastaan itsellesi asettamasi ison haasteen, on siitä hyvä keskustella läheisten kanssa, jotta he voivat olla tukenasi matkan varrella.

Aseta välitavoitteita

Pysähdy nauttimaan asioiden saavuttamisesta. Huipulle pääseminen on päätavoitteesi ja sinun on muistettava se joka hetki, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, että et voisi matkaa tehdessäsi katsella ympärillesi, huomata uusia asioita ja seisahtua toisinaan nauttimaan siitä mitä olet jo saavuttanut. Tiedosta kuitenkin, että päämäärään päästäksesi sinun on jatkettava matkaa.

Selvitä riskit ja opi tuntemaan ne

Riittävän läheltä katsoen vaarat muuttuvat vaarattomammiksi, hallituiksi ja vihollinen on vaarattomin silloin kun pidät sen lähelläsi. Tunne kilpailijasi ja haastajasi. Vain hallitut riskit ovat järkeviä. Muista myös, että negatiivisessa mielentilassa (esim. väsyneenä tai vihaisena) tehdyt päätökset on tuomittu epäonnistumaan.

Valmistaudu takaiskuihin

Mitä isommasta tavoitteesta on kyse, sitä suuremmalla todennäköisyydellä joudut matkan varrella toteamaan, että et ole osannut huomioida kaikkia yksityiskohtia sen tavoittelemisessa tai että olosuhteet ja / tai asiaintilat ovat muuttuneet. Ehkä kohtaat yllättäviä esteitä tielläsi ja joudut etsimään uusia mahdollisuuksia? Kun olet valmistautunut ongelmiin, on niistä selviäminen helpompaa ja ne tuntuvat jopa kuuluvan suunnitelmaan.

Kysy neuvoa konkareilta

Kuuntele niitä, jotka ovat jo taivaltaneet samaa tietä. Maailmassa ei ole valloittamatonta vuorta ja jokainen kiipeilijä voi opettaa toiselle jotain. Ole rohkea, kysy neuvoa. Kuuntele ja ota opiksesi. Näin voit välttää virheitä, joita muut ovat tehneet puolestasi ja toisaalta huomata jotain, joka ilman vuorovaikutusta voisi jäädä huomaamatta.
Tutustu ihmisiin (sosiaalisista taidoista on aina hyötyä). Tapaa oikeita henkilöitä, niitä jotka voivat antaa sinulle jotain. Keskustele. Kerro suunnitelmistasi ja mielipiteistäsi. Älä ensikädessä tyrmää sinulle annettuja neuvoja, vaan mieti miten niiden mukaan toimiminen voisi vaikuttaa omaan matkaasi – älä kuitenkaan tuhlaa aikaa kokeiluihin, joilla ei tunnu olevan tulevaisuutta.

Kunnioita kehoasi

Älä yliarvioi ruumiillisia kykyjäsi. Voit nousta huipulle vain jos pidät huolta itsestäsi. Sinulla on koko elämä aikaa (huomioi se jo suunnitteluvaiheessa), joten älä vaadi keholtasi liikaa. Hyvässä fyysisessä kunnossa pystyt parempiin suorituksiin kaikilla elämän osa-alueilla. Jos kiiruhdat liian nopeasti, väsyt etkä jaksa keskittyä oleelliseen. Jos taas matelet, myöhästyt junasta. Kuuntele kehoasi, tunne omat rajasi ja toimi niiden mukaisesti.

Kunnioita mieltäsi

Helli henkistä pääomaasi ja noudata arvojasi. Älä piiskaa itseäsi toistellen ”minä pystyn siihen” – tiedät sen muutenkin. Jokainen hetki kohti päämäärääsi on askel henkisen kasvun tiellä. Anna ajatuksillesi elintilaa, ruoki niitä uusilla virikkeillä (musiikki, kirjallisuus, keskustelut), päästä ne koskettamaan taivasta. Pakkomielteet eivät auta sinua matkalla tavoitteeseesi, vaan herättävät sisimmässäsi kielteisiä ajatuksia ja vievät ilon matkan tekemisestä. Ei ole myöskään hyvä käyttää negatiivisia vahvistuksia, kuten ”se on vaikeampaa kuin luulin”, sillä ne heikentävät tahtoasi.

Iloitse saavutuksestasi

Mikä hyvänsä tavoitteesi onkin (uusi työ, auto, kumppani, opiskelupaikka, tutkinto, matka, voltin oppiminen...), muista iloita sen saavuttamisesta. Palkitse itsesi tavalla joka sinulle on ominaista – laula, tanssi, matkusta, vietä aikaa läheistesi kanssa. Olet saavuttanut unelmasi ja nyt on aika juhlia sitä, että se, mikä joskus oli vain kaukainen haave, on nyt osa elämääsi.

Hyödynnä itsestäsi löytämäsi voimavarat

Matkalla päämäärääsi olet oppinut itsestäsi paljon. Olet löytänyt itsestäsi piirteitä ja voimavaroja, joita et ole tiennyt olevan olemassa. Älä heitä arvokkaita resurssejasi hukkaan, vaan mieti miten voit hyödyntää niitä jatkossakin.. mikä on seuraava päämääräsi?

Opeta

Monet ihmiset ympärilläsi ovat ihaillen seuranneet voittokulkuasi. Kerro heille miten teit sen. Rohkaise esimerkilläsi ”se kaikki on mahdollista, minäkin onnistuin!” Opeta työkavereitasi ja ystäviäsi. Ei ole häpeä tunnustaa onnistuneensa.

2 kommenttia

eXtremdream

19.3.2008 11:28

Aivan mielettömän upea teksti.
Printtasin sen muistutukseksi sienälle.
Yhden tärkeän asian lisäisin:
"Muista olla kiitollinen elämästäsi, saavutuksistasi, kuin myös vastoinkäymisistä".

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:04

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus