Totally Black

  • CatchMe

Testissä Totally Black salmiakkitikkujäätelö (84 g / 110 ml) ***

Salmiakinmakuista jäätelöä, salmiakkitäytettä ja kaksi salmiakkikuorrutetta, kertoo ensimmäisen jäätelökesämerkintäni saavan maitoherkun valmistaja Ingman nettisivuillaan www.ingman.fi. Vaikka Ingman vaikuttaa kovasti kotimaiselta yritykselt, on tuote hämmästyksekseni valmistettu Liettuassa.

Tämän jäden kääre ei väri-ilottelulla pröystäile. Mustavalkosiniharmaasävyinen, sisältä folioitu muovikääre pitää jätskin lämpötilan paperia paremmin pakkasen puolella, eikä kosteusvaihteluakaan todennäköisesti tapahdu ihan helposti.

Tikku on tekstitön, tukevahko; päistään hieman keskiosaa leveämpi, kuten isoissa tikkujäätelöissä nykyisin tapaa olla.

Jo ensimmäisestä pienestä haukusta alkaen on Totally Black makuuni hitusen liian äklömakea, mutta tähänastisista laksitsa-/salmiakkijäätelöistä ehdoton suosikkini. Makeutta lisää tuplakuorrutus, jossa sisempi kerros vaikuttaa olevan kastikemainen? Jos jotain negatiivista pitää kaivamalla kaivaa, niin paksu kuorrutus aavistuksen pehmenneen jäätelön päällä tuppaa lohkeilemaan ja putoilemaan syliin.

Oletettavasti syön toistekin.

Ravintosisältö / puikko

- Energia 1302 kJ / 310,8 kcal
- Proteiinia 2,27 g
- Hiilihydraattia 27,7 g
- Rasvaa 21 g

Ravintosisältö / 100 g

- Energia 1550 kJ / 370 kcal
- Proteiinia 2,7 g
- Hiilihydraattia 33 g
- Rasvaa 25 g

Valmistusaineet
rasvaton maito, makea salmiakkikuorrute 24 % (sokeri, kasvirasva, lakritsijauhe, rasvaton maitojauhe, voi, emulgointiaine (E322-soijalesitiini), väri (E153), aromit (vanilliini, anis)), salmiakkikuorrute 13 % (kasvirasva, sokeri, rasvaton maitojauhe, lakritsijauhe, ammoniumkloridi, emulgointiaine (E322-soijalesitiini), väri (E153), aromi (anisöljy)), voi, sokeri, salmiakkikastike 6 % (sokeri, vesi, glukoosi, lakritsijauhe, väri (E153), stabilointiaineet (E440, E401, E407), aromi (ammoniumkloridi)), herajauhe, tärkkelyssiirappi, rasvaton maitojauhe, väri (E153), lakritsiaromi, emulgointiaine (E471), sakeuttamisaineet (E410, E412, E407), ammoniumkloridi.

8< - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jätskiarvostelun pisteet 1-5

Kirjoitettaessa soi Maarit - Jäätelökesä

4 kommenttia

avatar

6.6.2007 13:45

Ingmanin muu tuotanto paitsi jäätelöt myytiin kait hurreille, että se osa on vielä muistaakseni suomalaisten käsissä, mutta eipä niitäkään näköjään Suomessa sitten tehdä. Olisin kyllä kuvitellut.

Ja voin toki muistaa väärinkin. Tuosta yrityskaupasta oli joskus keväällä juttu kauppalehdessä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CatchMe

6.6.2007 13:57

Ingmanilla on Sipoossa tuotantolaitos.

Puhdas suomalainen maito jalostuu merkkituotteiksi yhdessä Euroopan nykyaikaisimmista elintarviketehtaista.
Ingman Foods Oy Ab on Suomen vanhimpia ja merkittävimpiä elintarvikealan yrityksiä. Lähes sadan toimintavuotensa aikana se on kasvanut ja sopeutunut markkinoiden muuttuviin vaatimuksiin. Sen voimavaroja ovat pitkät perinteet, vankka ammattitaito ja innovatiivinen tuotekehitys. Uudenaikainen tehdas antaa mahdollisuuden monipuoliseen ja tehokkaaseen tuotantoon.

Lähde: Ingman

Ingmanin jäätelöt pysyvät suomalaisessa omistuksessa

Päiväys: 15.05.2007 10.30.00

Ingman Foodsin meijeri- ja jäätelöliiketoiminta eriytettiin viime vuoden alussa kahteen eri yhtiöön. Jäätelötoiminta jatkaa nimellä Ingman Ice Cream Oy Ab. Marraskuussa Arla ja Ingman Foods sopivat toimintojensa yhdistämisestä meijeritoimintojen osalta.

Eriytetty Ingman Ice Cream pysyy kotimaisessa omistuksessa.

- Ingmanilla on erittäin pitkät perinteet jäätelönvalmistuksesta Suomessa. Tämän osaamisen, innovatiivisuuden ja pitkäjänteisen tuotekehityksen säilyttäminen Suomessa ja suomalaisessa omistuksessa on meille erittäin tärkeää, kertoo vastanimitetty toimitusjohtaja PETER INGMAN yrityksen tiedotteessa.

Tavoitteena Itämeren jäätelökuninkuus

- Olemme selkeä kakkonen Suomen jäätelömarkkinoilla ja tavoitteena on nousta kärkipaikalle. Laajemmin katsottuna tavoitteenamme on olla johtava jäätelönvalmistaja Itämeren alueen maissa. Haemme aktiivisesti kasvua panostamalla sekä tuotantoon, tuotekehitykseen että markkinointiin. Kansainvälisesti olemme avoimia yritysostoille hyvien mahdollisuuksien ilmaantuessa, Ingman kertoo.

Ingman aloitti toimintansa vuonna 1929. Yrityksen omistaa sataprosenttisesti Ingman Group -konserni. Ingman Group on perheyhtiö, josta 80 prosenttia omistaa Ingmanin perhe. Loput 20 prosenttia omistuksesta jakaantuu noin 500 piensijoittajalle, joita ovat muun muassa henkilökunta ja maidontuottajat.

Ingman Ice Cream valmistaa jäätelöitä sekä kotitalouksille että suurtalouskäyttöön.
Sipoolaisyrityksen liikevaihto vuonna 2006 oli noin 65 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 500 henkeä.

Vajaat 40 prosenttia yhtiön liikevaihdosta tulee viennistä ja ulkomaantoiminnoista. Yhtiöllä on toimintaa kaikissa Baltian maissa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa.
Lähde: Finfood

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

avatar

6.6.2007 14:06

Juu eli muistin tuon kauppajutun jotakuinkin oikein.

Tuotekehitys siis pysyy Suomessa, mutta tuotanto ei. No se nyt ei ole mikään yllätys. Samahan pätee kohta kaikkeen operatiiviseen yritystoimintaan, mitä hallinnoidaan vielä Suomesta käsin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:24

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus