Blogi

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2007.
Seuraava

EasyFlashes -2  1

Aune tiesi minun vihaavan punaista väriä. Se ei kuitenkaan estänyt häntä ostamasta meille punaista sohvaa sillä aikaa, kun minä olin töissä ansaitsemassa rouvan sisutushankintoihin uppoavia rahoja. En puhunut akalle mitään kolmeen päivään.

Viikon päästä lempinojatuolini oli vaihtunut jonkun kuulemma kuuluisan suomenruotsalaisen hihhulihinttapulin suunnittelemaan metallihökötykseen. Ehdin istua tuolissa puolet urheiluruudusta, kunnes noidannuoli iski. Vietin loppuviikon Ikaalisten Kylpylässä kuntoutuksessa.

Palatessani kuntoutuksesta Aune tuli hakemaan minua Heinolan kirkonkylän linja-autoasemalta. Oli näemmä ostanut meille uuden auton: kirkkaanpunaisen Toyotan.

Lääkäri sanoi, että tällaisesta lievästä aivoinfarktista ei värisokeuden lisäksi pitäisi jäädä muuta pysyvää haittaa.


EasyFlashes -1  1

Näin jälkikäteen ajateltuna Danielin ilta olisi voinut loppua paremminkin.

Daniel käveli kaverinsa Fredrikin kanssa vahingossa Tukholman Café Operan baarin takaovesta yökerhon puolella pidettäviin yksityisiin jet set -bileisiin. ”Jättefint”, Daniel iloitsi, ja tunsi, että tänään mikään ei voi mennä vikaan. Siinä hän ikävä kyllä erehtyi.

Juotuaan aivan liian monta lasillista ilmaista sampanjaa Daniel tajusi hukanneensa Fredrikin. ”Fan också”, kirosi Daniel, ja päätti istahtaa lähimmälle vapaalle istumapaikalle odottamaan josko Fredrik löytäisi hänet. Sitten hän muisti taskussaan olevan puolityhjän nuuskapurkin, viimeiset nuuskat ennen Freddyn kanssa sovittua, huomenna alkavaa nuuskalakkoa.

Juuri kun Daniel oli laittamassa nuuskapusseja huuleensa, hän tunsi olkapäässään hennon kosketuksen. ”Hejsan, är det okej att sitta här med dig?” Se oli Madde. Kaikista näistä ihmisistä prinsessa tuli puhumaan juuri hänelle! ”Vilken chans!” Daniel valmistautui vastaamaan jotain ennenkuulumattoman nokkelaa, mutta sisäänhengityksensä aikana hän vetäisi epähuomiossa suussaan olevat nuuskapussit väärään kurkkuun.

Hengityskoneesta herättyään Daniel heitti viimeisetkin nuuskapussit roskiin. Maddea hän ei kuitenkaan enää koskaan nähnyt kuin iltapäivälehdissä ja televisiossa.


Seuraava