Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2013.
Seuraava

Aikansa kutakin  1

Lupauduin tänään menemään katsomaan ja kuuntelemaan kunnanvaltuuston kokousta. Koulun sulkemisuhka on saanut aikaan oikein pienen kansanliikkeen. Saa nähdä lentääkö siellä mätiä tomaatteja ja koirankakkaa... Ite arvelin ottavani ehkä vain kameran.

Maalämpö on maan povessa ja 2 tynnyriä denaturoitua etanoliseosta odottaa pääsyä kiertoon. Samalla tuli oijottua portin pielen graniittipylväs. Huomenna vielä muutama kuorma ylijäämämaata pois ja sitten saa yrittää ainakin isomman koneen siirtämistä seuraavalla työmaalle.

Viestilaatikoston tyhjennys 23:09


Jotain unohtui  1

Onko 100 000 ihmistä väärässä kun vaatii koulukurin palauttamista? Huomenna olen menossa kuuntelemaan kuinka tässäkin kunnassa meinataan pistää yksi toimivan kokoinen koulu kiinni ja survoa pienet lapset isoon laitokseen.

Ei isossa yksikössä sinänsä mitään vikaa ole, mutta pukkaa vaan olemaan että isommassa yksikössä häirikköoppilaalle löytyy enemmän seuraajia ja siellä ei ole hyvä olla opiskelijan, eikä oppilaan. Niin kauan kun niitä häirikköoppilaita ei ole ja niin kauan kuin kuri säilyy ei haittaa vaikka luokkakoko olisi esimerkiksi 40 oppilasta.

Sen verran olen koulujen penkkejä kuluttanut että edelleenkin muistan kuinka kamalaa oli olla niillä tunneilla joilla kanssaopilaiden joukossa oli lähinnä apinalaumaa muistuttavia häiriköitä. "lainaatko naamaas, mulla jäi perse kotiin" kysyi yksi oppilas opettajalta. Minkäs sille voi jos joku ei koulussa viihdy eikä vanhemmatkaan tai joku huoltajaksi määrätty ole tehnyt selväksi ettei se ole mikään huvipuisto vaan koulu.

Jos sitten lapsi ei osaa käyttäytyä ruokalassa niin onko se jonkun tuntiopettajan vika? Jos ei kotona osata vaatia istumaan ruokapöydän ääreen syömään niin millainen apina on taas seuraava sukupolvi. Itse asiassa huomautin tästä asiasta muutama vuosi sitten sellaisessa taloudessa jossa oli jo yhden lapsen kanssa jouduttu pahoihin vaikeuksiin. Jos vanhin lapsi syö ruokapöydässä ja nukkuu omassa sängyssään niin kyllä jo sen verran pitäisi voida vaatia rippikoulun käyneeltä kuopukseltakin. + että laittaa astiat koneeseen, tyhjää sen ja vaihtaa lakanansa itse.

Aamulla unohtui aurinkolasit. Ei haitannut, mutta se vähän haittasi kun unohdin ottaa liittimen maadoistuskuparin jatkamiseen.

Siihen asti kaikki menikin ihan hyvin- koko johto-, putki-, suojaputki- ja eristeviidakko meni peittoon ilman suuria tappioita. Todennäköisesti ylitäytön estimen sähköjohto on poikki.



Taas hankea odotellessa.  1

Tulee mielenkiintoinen ilta/yö jos ennuste pitää paikkansa. Sinänsä 10 cm uutta lunta ei liikennettä pysäytä, mutta että sen saa aurattua itseään telomatta nyt kun paikoin on ihan sulaa tietä ja toisaalla jääpeitettä.

Plussaa on että polttopuut on nyt peitossa ja miinusta kun yksi akkuporakone on kadonnut. Voi toki olla että sen päälle on vain nostettu jotain ja löytyy ihan yllättävästä paikasta ,mutta en vaan saa päähäni mihin sen nostin auton takavaratilasta ennen konenäyttelyssä käyntiä. Muistikuva oli että se jäi tavaratilaan. Ei ollut peitettynä ollut. Ainahan joku pitkäkyntinen on sen voinut napata. Tavaratilan lukko ei välttämättä ollut napsahtanut kiinni.


Laskeumaa odotellessa  1

Voiko luottaa siihen ettei huomenna tarvitse mennä kauppaan hamstraamaan säilykkeitä? Korean tilanne muistuttaa muuannesta Saksaa hallinneesta käppänästä. Ilmeisesti pohjoisessa on havahduttu siihen että tietoja muusta maailmasta ei pystytä loputtomasti salaamaan. Näin ollen ainoa keino pitää kansa kurissa ja nuhteessa on pistää pystyyn verinen show ja sen tuoksinassa saadaan yksi sukupolvi potentiaalisia toisinajattelijoita katoamaan.

Vaikka P-Koreaan kylväisi 28 miljoonaa älypuhelinta joilla pääsisi vapaasti tietoa hakemaan- kuka uskaltaisi ja kuka uskoisi?

Eilen Wikipediaa luin ja oli yllättävää että vasta vuoden 1980 tienoilla etelästä tuli pohjoista "rikkaampi". Jos Koreat olisi silloin yhdistetty tavalla tai toisella olisi se nyt lähes Japanin veroinen talousmahti- riippuen tietenkin siitä paljonko asevarustelu olisi rahaa niellyt.

Toivottavasti rauha säilyy ilman kolmenkaan päivän sotaa.

Polttopuita nyt ainakin on sen verran kotona että syksyyn asti riittävät. Kauhea työ niissä oli. Kahden laiturin tolpat poistettiin aamulla järvestä ja yhden etukauhan kiinnikkeet muutin toiseen asentoon


Korealaisia vai kuolevaisia  1

Koreassa ei ole kaikki hyvin, ei etelässä, eikä varsinkaan pohjoisessa.

Ei oikein heru ymmärrystä johtajille jotka palatseissaan voivat paksusti, tilaavat ydinaseita ja tietysti valtavia määriä ihan tavanomaisiakin aseita.

Toisaalta ymmärrän syynkin osittain. Pohjoisellahan on vähän sama tilanne kuin aikoinaan Suomella. Nyt aletaan uskoa että ydinaseitakin on ja toimivia kantoraketteja. USA ei voi luovuttaa ja vetää joukkojaan, paikallinen diktaattori uskoo voittavansa sodan kolmessa päivässä, kuten kai Israel aikoinaan teki. Se tietysti on mahdollista jos niiden kolmen päivän jälkeen ei ole jäljellä vastarintaa tai jos kyseessä on propagandafilmi.

Jos propagandafilmissä uhottaisiin suuren johtajan tekevän kolmessa päivässä rauhan, poistavan nälän ja luovan kauppasuhteet - sitä ei uskottaisi edes P-Koreassa. Mutta kun uhkaa sodalla tarpeeksi pitkään niin jossain vaiheessa kupla puhkeaa Mainilan laukausten malliin vaikka omia ampumalla.

Maailma on muuttunut paljon vuodesta 1948 näihin päiviin asti. Aina muutos ei ole mennyt parempaan suuntaan. Jos sota siellä oikeasti syttyy ja ydinaseita käytetään niin se tulee vaikuttamaan koko maailmaan.

Se jos kaikki kummassakin Koreassa olevat ulkomaalaiset ja suuri osa koko niemimaan väestöstä kuolee tai jää kitumaan ei välittömästi hetkauta täällä saakka, mutta jo muutaman yksittäisen tehtaan sulkeminen voi pysättää joidenkin tuotteiden valmistuksen. Ainakin yksi telakkayhtiö varmasti kaatuu suomessakin, Dae- Tek lamaantuu ja Telakonekin joutuu vaikeuksiin.

Mistä sitten saadaan korvaavia tuotteita- no todennäköisesti Kiinasta. E- koreasta tuonti on tuntuvaa. Yhtään P-Koreassa tuotettua tuotetta en tunne. Toivottavasti USA:n Obama on rauhanpalkintonsa arvoinen ja saa aikaan rauhan.

Ehkä jotain hyvääkin pitäisi sanoa P-Koreasta: Siellä on pyritty omavaraisuuteen, ilmeisesti kansaa ei vaivaa ylipaino ja on osoitettu sellaista säästäväisyyttä jota tullaan tarvitsemaan kun maasta saatu sato on lakannut riittämästä koko kansan ruokkimiseen. Ainakin elintarvikkeiden osalta omavaraisuus on mielestäni jokaisen maan velvollisuus. Ilman ruokaa, lämpöä ja puhdasta juomavettä ei elä suurinkaan johtaja.


Kodittomuuden hoitoon  1

Sain tänään ehkä mielenkiintoisimman tarjouksen jota en uskaltanut vielä ottaa vastaan. Tarjouksen kohteena oli siis talo- ihan talon näköinen vanha hiristalo. Ei muuta ongelmaa, kuin se että se on maaton, purettava, siirrettävä ja kasattava jonnekin uudestaan.

Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta- no ilmesti purkamiseen on joku syy ja määräaika, eikä siirto kokonaisena välttämättä onnistu. En usko onnistuvan, koska oli kaksi kerrosta.

Vaunu on nyt testattu ja takalaita toimi hienosti. Ei tuottanut tuskaa edes 0-3 tuhkan kuskaaminen.


Viimein laita aukeaa  1

Päivän anti jäi niukaksi, mutta pääasia olikin saada huomiselle toimiva perävaunu takalaitaa myöden. Osto-osissa oli 350 mm isku, joten jo kevyesti paikoillaan olleet ensimmäisen sylinterin korvakkeet oli irroitettava ja reilun 2 cm siirron jälkeen pääsi hitsaamaan kunnolla kiini.

Sit en pysty sanomaan tulevatko alakorvakkeet pysymään paikoillaan kun niiden kanssa oli ongelmia jo numeroa pienempien sylintereiden kanssa. Toki nyt kun avaumaa on enemmän on lavan ja takalaidan väliin kiilautuvan kiven tai kannon todennäköisyys huomattavasti pienempi. Aika sen näyttää ja huominen koeajo ainakin toiminnan soran kanssa.

Edit 19.6.2015

Takalaita on pelannut paremmin kuin uutena. Alakorvakkeita on tosin joutunut hieman vahvistamaan vaunun puoleisesta päästä.


Sargofagi tulevaisuuden arkeologeille  1

Rautakauppa kiittää taas. Niin kiittää varmaan eristetehdaskin, vaikka murusiahan niille nuo yksittäiset putkilinjan eristämiset ovat.

On vaan se verran eksoottisen näköinen putkilinja tällä kertaa että täytynee ottaa kamera huomenna mukaan. Vesijohto kun on yli 30 metriä Finfoam tunnelissa ja vieläpä varsin syvällä. Todennäköisesti kukaan nykyään elävä ihminen ei tule sitä tunnelia ensi viikon jälkeen näkemään. Jos näkee niin silloin maaläpöputkien peittovaiheessa on jotain mennyt pahasti pieleen.


Korvakkeita kaksi  1

Ei paljon tullut näkyvää jälkeä tänään. Vaunu on edelleen pajalla toista sylinteriä vailla, eikä toisenkaan toimivuudesta ole takeita- siis siksi kun sen iskunpituus tarvis jollain tarkistaa, uusia letkuja ei ole ja vanhat jäävät liian lyhyiksi.

Ei auta vaikka paperilla suunnittelee tai ja tietokoneella mallintaa jos osto-osan mitat on tuntemattomat.

Seuraava