Are we all connected?

  • 3001Europa

Jos huomaat vaikuttaneesi johonkin ihmiseen, kysymyksessä voi olla kvantti-ilmiö - tarkemmin sanottuna "quantum entanglement" eli kvanttisidonta. Jokainen tietää, että meidät on tehty atomeista, elimistössämme virtaa elektroneja ja ajatuksemme ovat kvanttimaailman ilmiöitä. Ilman elektroneja emme pysty ajattelemaan. Jokainen tietää myös, että jos kvanttimaailma "menisi lakkoon" kaikki elektroniset laitteemme pysähtyisivät. Moderni maailma siirtyisi ajassa taaksepäin jonnekin 1800-luvun loppupuolelle. Tuskin nykyihminen osaisi elää ilman elektronien apua. Maailma, jossa elämme, on "kvanttimaailma". Sivuhuomautuksena totean tässä, että fotosynteesi (auringon ydinvoima muuttuu kasvien ansiosta kemialliseksi energiaksi) on kvantti-ilmiö, jossa auringon fotoni luovuttaa energiapaketin eli kvantin kasvin lehdellä ja käynnistää fotosynteesin. Helvetin nerokasta - absoluuttisen briljanttia. Eivätkä monet Maapallon tyypit tajua tätä...

Kokeellisesti on osoitettu, että kun kaksi elektronia on syntynyt samaan aikaan ja sitoutuneet toisiinsa niin vaikutettaessa yhteen elektroniin vaikutetaan välittömästi myös samaan aikaan syntyneeseen toiseen elektroniin, vaikka se toinen sijaitsisi toisella puolella Maapalloa tai vaikkapa kuussa tai toisella puolella galaksia. Tämä ilmiö on varmaan maailman kummmallisin asia - kukaan ei osaa selittää sitä. Einstein kutsui sitä "spooky action at a distance". Ihmisjärjellä tätä ilmiötä ei voida ymmärtää. Käytännössä jokaisessa ihmisessä on atomeja ja elektroneja, jotka ovat syntyneet samaan aikaan kun jossain toisessa ihmisessä olevat atomit tai elektronit. Loogisesti ajateltuna joku voisi tulkita tämän siten, että "we are all connected" kvanttisidontaan perustuen. Se miten kohtelet muita vaikuttaa myös sinuun. Kun sinä rakastat jotain henkilöä ja osoitat sen myös muille niin tämän logiikan mukaan rakkaus "tarttuu" tai jos kylvät vihaa niin myös viha "tarttuu" tai tunteet ylipäänsä "tarttuvat" ja ehkäpä teot myös...!

Ehkä ihmisten välisissä ns.kemioissa on oikeasti kysymys kvanttifyysisestä vuorovaikutuksesta. Voisiko siis kahden ihmisen välillä olla vahva kvanttisidonta tai sitä ei ole lainkaan tai se on heikko. Ehkä karismaattiset ihmiset keräävät ympärilleen ihmisiä, joiden kvanttifysiikka vastaa tämän karismaattisen henkilön kvanttifysiikkaa.

Tällä kvanttifysikaalisella ilmiöllä saattaa olla myös yhteiskunnallisia implikaatioita. Kun politiikka määritellään yhteisten asioiden hoitamiseksi niin kyllä ne asiat todella ovat yhteisiä. Olemmehan kvanttisidonnan tulkinnan mukaan kaikki kytkeytyneitä toisiimme ja myös luontoon. Nousee kysymyksiä kuten esim. mihin oikeastaan ihmisten välinen tasa-arvo perustuukaan - ei ehkä sittenkään ideologiaan vaan kvanttifysiikkaan. Mikä onkaan luonnonsuojelun perimmäinen perusta...entäpä ihmisoikeudet...

Joka päivä Maapallolla käydään sotia ja tapetaan ihmisiä. Kvanttifyysisen loogisen tulkinnan mukaan teot kohdistuvat myös kvanttisidottuun tietoiseen kokonaisuuteen. Näin nähtynä maailma näyttää erilaiselta kuin mihin olemme tottuneet. Maailma ei muodostu vain yksilöistä vaan myös heidän muodostamastaan kvanttisidotusta tietoisesta kokonaisuudesta. Väkivallan teko ihmistä kohtaan kohdistuu myös kvanttisidottuun tietoiseen kokonaisuuteen. Jokainen voi arvuutella, mikä tämä kokonaisuus voisi olla.

Niin - ja sitten vielä se "double slit experiment". Sen perusteella olen kuullut väitettävän, että maailma on olemassa vasta kun joku havaitsee sen... Muussa tapauksessa kaikki on vain jonkinlaista aaltoa ja potentiaalia tulla maailmaksi - olemassaolon potentiaaliaaltoa. Vaikeita asioita mutta tuossa alla on pari linkkiä, joista löytyy rautalangasta väännettyä easyä kvanttifysiikkaa :) näin kesähelteellä pureskeltavaksi...

http://www.youtube.com/watch?v=fwXQjRBLwsQ

http://www.youtube.com/watch?v=X93XMwOG66E

7 kommenttia

Franny_Berry

10.7.2014 16:40

Jes, näin tämä menee. Jännää vaan, että sitä kahden (tai useamman) yksilön keskenäistä vaikutusta kutsutaan "kemiaksi"... ;) Minusta tuo "spooky action at a distance" on mitä luonnollisin juttu ja ehkä se (ymmärrys) johtuukin siitä, ettei sitä voi "järjellä selittää". Hah. Järkeen nojataan liikaa minusta, jolloin paljon olevaista jää ymmärtämättä. Musta on otettava huomioon kaikenlaiset muistit ja tajunnatkin, jotka kai sitten kuuluvat tuohon olemassaolon potentiaaliaaltoon.. <- tuo on muuten niin hieno ilmaisu, että! Niitä kun ei havaitse ilman mielikuvitusta ja/tai flowta...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

3001Europa

10.7.2014 20:52

Thanks Franny :) kun maailmamme pintaa raapaisee hiukan syvemmältä niin sieltä paljastuu "quantum weirdness" - "kvanttioutous". Kohtaamme sen joka päivä mutta emme näe sitä eikä se ehkä siksi näytä monen mielestä todelliselta. Sanotaanhan että "seeing is believing" mutta se on vain pieni siivu todellisuudesta kuten tiedämme. Ja vielä...rakkaus ei olekaan kemiaa (kuka tykkäsi kemiasta koulussa...) vaan kvanttimekaniikkaa... :)

Franny_Berry

17.7.2014 12:28

Hmh, joskus olen tainnut lohkaista, etten oikein pidä siitä, että näkemiseen kiinnitetään niin paljon huomiota... Olen hyvin mieltynyt Matti Pitkäsen TGD-teoriaan, jossa on huomioitu nämä mainitsemani muistit yms. asiat. Onko tuttu? :)
http://matpitka.blogspot.fi/

3001Europa

17.7.2014 22:47

Thanks Franny :) pitääpä tutustua tuohon teoriaan ja ajatteluun. Vielä on paljon mitä voi oppia...kuten tietoisuus kvantti-ilmiönä...ehkä joku nero sen jo ymmärtää :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

14.8.2014 19:42

https://www.youtube.com/watch?v=r7jplpRKWOI

Juutuin tuohon fotosynteesiin... Itselleni tähän mennessä uusi tuttavuus tämä: "Does the sun have the power to transform humankind? In Solar (R)evolution, world-renowned German biophysicist, Dieter Broers, makes a compelling case, pointing to a wealth of scientific evidence that shows a remarkable correlation between increases in solar activity and advances in our creative, mental, and spiritual abilities." (En löytänyt mistään ilmaista katseluoikeutta).

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

3001Europa

15.8.2014 11:27

Hi Franny :) kiitos tästä vinkistä - veikkaanpa, että monet ihmiset ovat saaneet "uutta energiaa ja luovaa voimaa" kuluvan superaurinkoisen kesän aikana. Mitä muutoksia auringon fotonit voivatkaan saada aikaan! Kasvin lehdellä tapahtuu fotosynteesiä - jonka ansiosta voimme elää täällä - mutta mitä tapahtuukaan ihmisessä kun hän imee itseensä auringon fotoneja beachillä maatessaan...

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus