Arkitodellisuutta ja kvanttitodellisuutta eläen

  • 3001Europa

Ihanaa, että on viikonloppu. Salilla vois käydä ja lenkkeillä elävässä luonnossa. Ehkäpä ottaa oluenkin mutta kohtuudella tietenkin :) Olihan tuo työviikko Suomessa ja maailmalla aika hektinen. Budjetistakin saatiin sovittua mutta eipä taida menoleikkaukset kovin monia miellyttää. Ja entäpä nuo pyhäpäivät (loppiainen ja helatorstai) jotka uutisten mukaan halutaan siirtää viikonloppuun. Kummallista, että ei kerrota kuka niin haluaa. Miksi ei nähdä, että työn tuottavuus kasvaa kun ihmiset voivat ladata akkujaan ja levätä. Nythän raadettaisiin kaksi päivää enemmän taloudellisen kasvun mantran eteen. Logiikassa voi oppia, että väärät premissit vievät vääriin johtopäätöksiin ja tuloksiin. Mitkä ovat taloutemme väärät premissit. Sitä en jaksa nyt enempää miettiä kun "doctor quantum" opettaa elämän premissien realismia ja kvantitkin sentään hyppivät arjessamme vaikka eivät päättäjät sitä taida tietää.

Dr. Quantumin mukaan tuo kvanttifysiikka näyttää olevan todella kummallista. Helposti ajattelemme, että sillä ei ole mitään tekemistä jokapäiväisen elämämme kanssa mutta kyllä sillä näyttää olevan. Rakkaus ei olekaan pelkkää kemiaa tai talous materiaa vaan koko elämämme näyttää pohjimmiltaan olevan kvanttifyysinen tapahtuma. Yksi erikoinen piirre näyttää olevan se, että osallistumme itse kvanttifyysiseen todellisuuden luomiseen omilla päätöksillämme ja valinnoillamme. Kvanttimaailma tavallaan muuttuu aistein havaittavaksi todellisuudeksi vasta kun olemme tehneet päätöksen ja valinnan. Jos emme tee päätöstä kvanttiteoreettinen potentiaali muuttua todellisuudeksi jää toteutumatta ja aineen alla oleva kvanttiaalto säilyttää muodottomuutensa. Mutta kun teemme päätöksen, se saa muodon ja se syntyy aikaan ja paikkaan. Näyttää siis siltä, että jokainen ihminen päätöksillään ja valinnoillaan jättää jäljen aikaan ja paikkaan. Yhden yksilön elämä muodostaa tavallaan yhden luvun kosmiseen kirjaan, johon downloudautuu elämämme tarina sivu sivulta. Annamme mielen maailmankaikkeudelle tai teemme siitä mielettömän. Ilman tietoisuuttamme kukaan ei tiedä, että maailmankaikkeus on olemassa. Jokainen ihminen luo tulevaisuutta omilla teoillaan ja valinnoillaan. Jokainen ihminen viestittää maailmankaikkeudelle omilla valinnoillaan millainen hän haluaa maailmankaikkeuden olevan. Hän muovaa tietämättään päätöksillään ja valinnoillaan kvanttimekaanisesta aallosta jokapäiväisiä ja maailmankaikkeuden merkityssisältöjä. Yksi ihminen vuorollaan ratkaisee onko maailmankaikkeuden tunne vihainen ja tuhoava vai rakastava ja elämää ylläpitävä. Jokaisen yksittäisen ihmisen valinnat ovat tärkeitä. Hänen suhteensa olevaiseen on hyvin henkilökohtainen.

Olemme saaneet kaiken olennaisen maailmankaikkeudelta (atomit ja niiden sisältämän ydinvoiman, DNA:n, biljoonat solut, tietoisuutemme, älykkyytemme...) emmekä edes tiedä, mikä se on. Toiset kiittävät tästä mahdollisuudesta saapua aikaan ja paikkaan ja hellivät elämää ja tietoisuutta mutta toiset katsovat kuitenkin olevansa vahvempia kuin maailmankaikkeus, tietävänsä kaiken oleellisen maailmasta ja oletetulla vahvemman oikeudella he voivat haastaa maailmankaikkeuden ja tehdä tyhjäksi sen saavutuksia kuten tuhota sen tietoisia olentoja. Kuitenkin ihmisen oma kokemus ulottuu ajassa korkeintaan noin sataan kierrokseen auringon ympäri ja Maapallo-paikassa se perustuu yhdelle avaruuden pölyhiukkaselle. Hyvin harva ihminen on käynyt Maapallon ulkopuolella. Muutama on käynyt kuussa. Pidämme itsestään selvänä, että jokin mekanismi sisällämme pitää koneistomme käynnissä ja muuntaa energian elektro-kemiallisiksi tietoisiksi aivoiksi ja ajatuksiksi. Jokainen biljoonista soluistamme voisi periaatteessa olla oma olionsa. Koostumme biljoonista yksisoluisista eliöistä, jotka jostain syystä geenien ohjaamina tekevät yhteistyötä ja muodostavat tietoisen olennon. Kummallista kvanttifysiikassa on myös se, että pikkuriikkisten tapahtumien maailmassa tapahtumia eli alkeishiukkasten käyttäytymistä ei voida selittää oikeastaan lainkaan. Kuitenkin olemme syntyneet tästä kvanttifyysisestä vapaan tahdon tilasta jokainen vuorollamme - ja poistumme vuorollamme. Kun olemme ajassa ja paikassa tämän hyvin lyhyen ajan, voimme antaa hyvän kiertää, jolloin kvanttifyysinen aalto ottaa aistiodellisuudessa valintojemme pohjalta hyvän muotoja, jotka tukevat elämää ja maailmankaikkeutta. Ketju ulottuu sukupolvelta toiselle eikä koskaan mene poikki jos niin haluamme. Se ei maksa mitään mutta maailmankaikkeus kiittää ja se on aika vahva kuitenkin...Hyväntäyteistä viikonloppua cityläisille :)

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus