Maapallon ulkopuolinen elämä ja äly

  • 3001Europa

Eilen oli tiedotusvälineissä uutinen siitä, että Maapallon elämä saattaa olla peräisin Marsista. Elämä olisi syntynyt Marsissa ja saapunut planeetallemme meteroriittien mukana Marsista miljardeja vuosia sitten. Aika kova väite vaikka Marsissa saattaa edelleen olla elämää. Tieteellistä faktaa kuitenkin tarvitaan väitteille. Kohta joku varmaan väittää, että ihminen on peräisin joltain lähitähden sivilisaatiolta kuten vaikka Tau Cetiltä. Aika hurjasti on muuten tietomme lisääntynyt lähitähtien planeetoista ja niiden mahdollisesta elämästä. Omassa aurinkokunnassamme Mars, Jupiterin Europa ja Ganymedes-kuut saattavat kantaa alkeellista elämää. Saturnuksen Titan-kuussa voisi olla metaanipohjaista elämää.

20 valovuoden säteellä tunnetaan runsaat 100 tähteä. Periaatteessa jollain näistä tähdistä voisi olla planeettoja, joilla on elämää, älyllisiä lajeja ja jopa sivilisaatiota. Tämä ei ole enää scifiä. Muutaman viime vuoden aikana tietomme uusista planeetoista ja potentiaalisesta elämästä on lisääntynyt valtavasti. On löytynyt jopa planeettoja, jotka esim. kokonsa, koostumuksensa tai sijaintinsa osalta muistuttavat Maapalloa. Monet löydetyistä planeetoista ovat kuitenkin ns. kaasujättiläisiä, koska ne on helpompi havaita nykyisin menetelmin.

Vieras elämä tai äly ei näytä kuitenkaan vielä olevan Maapallon poliittisella agendalla, vaikka tieteellisellä agendalla se on jo. Syynä lienee se, että sitä ei ole todistetusti löytynyt. Faktat puhuvat kuitenkin sen puolesta, että maan ulkopuolista älyä voisi olla tähtitieteellisesti jopa aika lähellä aurinkokuntaamme. Ajatellaanpa vaikka lähintä tähteä eli Alpha Centauria. Se on n. 4,3 valovuoden päässä Maasta ja se muodostuu A ja B -tähdestä sekä Proxima Centaurista. Näistä ainakin B-tähdellä on havaittu olevan planeetta, joka tosin ei liene sovelias elämälle. Mutta siis jo lähimmällä tähdellä on ainakin yksi planeetta. 10 valovuoden päässä sijaitsee Epsilon Eridani, jolla on ainakin yksi planeetta. Aivan lähimmistä tähdistä (etäisyys 11,9 valovuotta) Tau Ceti voisi olla paras ehdokas älylliselle elämälle. Sillä on nimittäin ainakin 5 planeettaa, joista e-planeetan arvioidaan olevan elinkelpoinen. Joutsenen tähdistössä sijaitsevassa 61 Cygni A, B järjestelmässä arvioidaan olevan planeetta, myös 25,3 valovuoden päässä oleva Vega Lyran tähdistössä on potentiaalinen planeettapaikka. Nämä ovat siis tähtinaapureita. Kauempana on lisää hyviä elämän ja älyn kandidaattiplaneettoja. On muuten arvioitu, että jokaisella galaksimme tähdellä on ainakin yksi planeetta ja tämän hetkinen kokonaisarvio on n.sata miljardia planeettaa.

Eli aika hyvät chanssit..., että jonkinlaista elämää ja vierasta älyä on galaksissamme. Kuten tunnettua monenlaisia fantasioita ja fiktioita nämä faktat ovat synnyttäneet vuosien saatossa. On jopa väitetty älyllisten olentojen vierailleen Maapallolla. Jopa astronauttien väitetään nähneen jotain, joka viittaisi Maan ulkopuoliseen älyyn. Netistä löytyy pilvin pimein monenlaista tarinaa. On jopa kirjattu avaruuden erilaisia älyllisiä lajeja ja niille on jopa nimetkin...Mistäköhän tämmöinen tieto voi olla peräisin. Kukaan ei kuitenkaan ole vielä todistanut julkisesti, että Maapallon ulkopuolella olisi edes elämää saatikka sitten, että avaruudessa olisi vieraita älyllisiä olentoja. No - tiedemiehet uskovat yleisesti, että elämää ja älyllisiä lajeja on olemassa aurinkokuntamme ulkopuolella. Ilmeisesti on vain ajan kysymys milloin tiedämme siitä varmasti. Tieto vieraasta elämästä tai vieraasta älystä on aika iso juttu. Varmaan suurin juttu ihmiskunnan historiassa. Varmaankin aika moni asia saattaisi muuttua Maapallolla, mutta mitäköhän ne asiat voisivat olla. Voikohan tällainen tieto yllättää Maapallon hallitukset ikään kuin "housut kintuissa" eli täysin valmistautumattomana mullistavaan tietoon. Ne jotka hallitsevat maailmaa lotkauttavat varmaan jonkin verran korviansa ja suuntaavat silmiänsä tällaisellekin mahdollisuudelle tai sitten se on niin etäinen asia, että ei siihen voi haaskata aikaa. Laitanpa tähän mukaan yhden linkin maailmankaikkeuden kartasta http://www.atlasoftheuniverse.com Siltä pohjalta voi vaikka miettiä syntyjä syviä...Voi tulla pikkuisen orpo olo täällä Maapallolla jos ihmiskunta ei puhalla yhteiseen hiileen ...Tähtikirkasta syyskuun alkua cityläisille :)

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus