Bonanza of bosons

  • 3001Europa

Mitä ihmettä merkitsee se, että Higgsin kenttä ja Higgsin bosoni ovat olemassa? Taisi olla jokin aika sitten Higgsistä iso artikkeli eräässä päivälehdessä.Tämän täytyy olla jotain todella, todella merkittävää, koska kaveri sai löydöstään Nobelin palkinnonkin. Muuttaako tämä uusi todellisuus jotain meidän maailmassamme, ehkä tavassamme kokea maailma tai yhteiskunta. Eräs ydinfyysikko vertasi Higgsin kenttää valtamereen ja Higgsin bosonia vesimolekyyliin, joista valtameri muodostuu. Eli siis maailmankaikkeuden täyttää Higgsin kenttä, joka muodostuu bosoneista. Tämä Higgsin kenttä on olemassa kaikkialla niin omassa galaksissamme kuin kaukaisessa Andromedassa, miljardeissa muissa galakseissa ja Maapallolla ja meissä ihmisissä. Kumma juttu, että tämä kenttä on jopa tyhjiössä. Sehän kuulostaa joltain näkymättömältä todellisuudelta, joka määrää mitä meidän näkyvässä maailmassa syntyy. Eli siis elämme elämäämme maailmassa, jonka "alla" on jokin näkymätön todellisuus.

Kun alkeishiukkaset - kuten elektronit - ovat vuorovaikutuksessa Higgsin bosonien kanssa, ne saavat massan ja ominaisuutensa. Kääntäen jos vuorovaikutusta ei ole niin ei ole meitäkään, koska ei ole olemassa mitään mistä meidät olisi voitu tehdä. Tämähän kuulostaa merkittävältä löydöltä, jolla on varmaankin vaikutuksia käsitykseemme todellisuudesta. Ilman Higgsin kenttää ei olisi kemiaa, ei biologiaa, ei DNA:ta eikä siis elämää. Tavallaan UIMME ELÄMÄMME Higgsin kentässä kuten uimari ui meressä. Voiko elämä siis pohjimmiltaan olla peräisin Higgsin kentästä - voikohan tällaisen johtopäätöksen vetää... Miten tämä tarina sitten jatkuukaan jotta uimari ylipäänsä saa muodon eikä ole pelkästään alkeishiukkasia. Tarvitsemme lisäksi alkuaineiden tehtaan ja se tehdas on tähti - tarkemmin sanottuna supernova eli massiivinen räjähtänyt tähti, jonka valtavassa kuumuudessa atomit fuusioituvat muodostaen raskaita alkuaineita, joita ilman meitä ei olisi olemassa. Sitten tarvitaan tähtien ympärille planeettoja, joille syntyy monimutkaisia molekyylejä ja soluja ja eliöitä ja kokonaisia planeettaorganismeja, joiden osana on ajattelevia olentoja. Nämä olennot saattavat järjestäytyä sivilisaatioiksi ja täällä meidän planeetalla yhteiskunniksi ja valtioiksi. Alkuperämme taitaa pohjimmiltaan olla aika kosminen eli avaruuden ja maailmankaikkeuden prosesseista täysin riippuvainen.

Tämä on oikeasti tosi tärkeä juttu vaikka eipä sitä raskaan arjen lomassa varmaan moni ehdi funtsia tai korvaansa höristää. Se on vain tiedettä(kö)...Oikeastaan kaikki ihmisen isot jutut henkisestä aineelliseen ovat syntynet ennen Higgsin kentän ja bosonien löytymistä eli niiden olemassaolon tieteellistä tunnustamista. Näistä Higgsin löydöistä voi seurata jotain mullistavaa - toivottavasti ei kuitenkaan mitään niin mullistavaa kuin seurasi ydinvoiman löytymisestä. E=mc2 muutti maailman monessa (huonossa) mielessä - sen vuoksi muutamat valtiot voivat pyyhkäistä sivilisaatiomme kivikauteen. Mutta ehkäpä Higgs puolestaan tuo jotain uusia juttuja, jotka löytyvätkin henkiseltä puolelta...onhan se aika iso juttu, että uimme samassa lammikossa vai mitä - sanoisin jopa että samassa porekylvyssä ollaan. Siellä ne meidän kvantit värähtelevät sulassa sovussa tämän mahtavan kentän kanssa. Piti lähteä lenkille mutta rupesinkin kirjoittamaan...

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus