Pankit unioniin mars!

  • 3001Europa

Mars pankkiunioniin...! ISON pyrstötähteä odotellessa tehkäämme vaikkapa pieni ekskursio pankkien omnipotenttiin maailmaan. Mitä olisi kapitalismi ilman pankkeja - ei mitään, mitä olisivat valtiot ilman pankkeja - eivät mitään, mitä olisi EU ilman pankkeja - ei mitään, mitä olisi planeettamme ilman pankkeja - ei mitäänkö? Entäpä mitä olisivat pankit ilman valtioita (siis veronmaksajia) - aika monet ainakaan nyky-EU:ssa eivät olisi mitään.

EU ainakin tarvitsee pankkiunionia - tunnetusti eräissä kumppanimaissamme eräät pankit ovat saattaneet itsensä kuralle...ja valtiot ovat rientäneet apuun. Toisissa maissa valtiot ovat saattaneet itsensä kuralle ja toiset valtiot ovat rientäneet apuun. Mutta tässä pelissä säännöt ovat uupuneet... Niinpä tarvitsemmekin pankkiunionia. Mutta entäpä kuka yhdistyy ja miten ja mihin. Onko minun pankkini lähdössä mukaan - ehkäpä kaikkien ihmisten pankit ovat lähtemässä mukaan. Miten pankkien kriisejä ratkotaan, mitä pankkeja voidaan tukea ja millä ehdoin, onko sijoittajan vastuu jos pankki tekee konkan ja onko talletussuoja ja kuinka hyvä. Great...ja milloinkahan alkaa yhteiskunnallinen keskustelu pankkiunionista? Entäpä marginaali - jos korko on alhaalla (kiitos EKP:n?) niin ovatko marginaalit ylhäällä. Marginaaleihin pankkiunioni ei varmaan vaikuta? Yksi asia on varmaa: EKP ei ole riippuvainen pankeista eikä hallituksista vaan päinvastoin: pankit ovat riippuvaisia EKP:stä ja hallitukset ovat riippuvaisia EKP:stä -siitä joka painaa rahantekokoneen nappia...Omnipotenteista omnipotentein...Eiköhän taas kohta käynnisty julkinen keskustelu siitä minkälaista Unionia haluamme...oikeastaan EU:ta voisi tarkastella myös planetaarisesta näkökulmasta - näin on tehnyt ydinfyysikko ja proffa Michio Kaku, josta kirjoitin blogin ehkä about vuosi sitten. Mukavaa illanjatkoa cityläisille :)

7 kommenttia

Franny_Berry

20.11.2013 23:15

Hei, onko toi se sama jäbä, joka on tutkinut niitä rinnakkaistodellisuuksia (Parallel Universes)? Hyvin, hyvin, HYVIN mielenkiintoinen juttu nääs! :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

3001Europa

21.11.2013 00:49

Kiitos kommentistasi. Sama kundi se on. Kun raaputtaa vähän pintaa syvemmältä todellisuus ei olekaan enää itsestään selvää...Hän on myös luokitellut maailmankaikkeuden sivilisaatiot kolmeen ryhmään, Ihmiskunta ei päässyt asteikolle lainkaan vaan ollaan 0-luokassa. EU:n hän näki olevan osoitus siitä, että ollaan menossa kohti planetaarista sivilisaatiota.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

21.11.2013 14:39

Okei, hyvä juttu! Jatkan nyt hiukka vielä OT tuosta sinun aiheestasi, koskapa törmäsin juuri mielenkiintoiseen linkkiin. Ja sitä paitsi, EU ja pankkiasiat ahistaa mua, välttelen niitä parhaani mukaan.... ;)

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2503370/Quantum-physics-proves-IS-afterlife-claims-scientist.html
Theoretical physicists believe that there is infinite number of universes with different variations of people, and situations taking place, simultaneously. Lanza added that everything which can possibly happen is occurring at some point across these multiverses and this means death can't exist in 'any real sense' either.

NICE!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

3001Europa

21.11.2013 20:04

Hei Frannÿ_Berry, tämä kvanttimekaniikka on tehnyt maailmastamme varsin oudon paikan - saatammekin elää multiversumissa kuten tuossa jutussa sanotaan. Se on aika vaikeasti ymmärrettävä juttu mutta niin on ydinvoimakin ja myös kvanttimekaniikan aalto-hiukkasdualismi eli hiukkasen kyky olla olemassa aaltona tai hiukkasena/aineena riippuen siitä onko havainnoitsija olemassa. Luomme todellisuutta koko ajan olemassaolollamme. Ilman havainnoitsijaa ei ole olemassa maailmaakaan. Tuo kuoleman olemattomuus liittynee varmaankin siihen ainakin eräiden kvanttiteoreetikkojen käsitykseen, että tietoisuus on universaali että se ei ole pelkästään meissä vaan sitä on jossain muuallakin (en sano missä...) ja meidän tietoisuudella on jokin suhde siihen. Nämä ihmiset ovat huippuälykkäitä ja he haluavat tietää mitä todellisuus on. Sieltä näyttää löytyvän asioita, jotka eivät voi olla totta mutta jotka kuitenkin näyttäisivät olevan totta...Kapasiteettimme ymmärtää on aika rajallinen siksi onkin syleiltävä oikein kunnolla tätä aistimaailmaa ja meidän todellisuuttamme...

Franny_Berry

28.11.2013 22:35

Niin juuri... paitsi nyt takerrun kuitenkin tuohon "...asioita, jotka eivät voi olla totta mutta jotka kuitenkin näyttäisivät olevan totta..." Eikös me jo kerran päätetty, ettei mikään ole mahdotonta? ;) Kiva lukea sinua!

3001Europa

29.11.2013 02:18

Taidettiin muuten päättää...:)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus