Kaikkien pilvipalvelujen äiti...

  • 3001Europa

"Palvelua pilvessä" - "pilvipalvelua"! Mitä ihmettä tämä pilvipalvelu oikein tarkoittaa? Siis dataa voidaan tallentaa pilveen - miksiköhän tällainen sana. Eihän pilveen voi mitään tallentaa...eikä siellä voi olla mitään palvelua...mutta niin se vaan näyttää tämä käytäntö laajenevan monenlaisiin yhteisöihin kännykän käyttäjistä puhumattakaan ja ilmeisesti palvelut toimivat käyttäjiä tyydyttävästi. Taisi olla julkisuudessa tieto, että viimeisimpänä yliopistoporukkaa lähtee siihen mukaan.

Kumma kyllä "pilvipalvelu" saattaisi olla käyttökelpoinen myös kvanttimekaniikan kielessä - ainakin noin vertauskuvallisesti. Tämä voisi liittyä vaikkapa siihen dataan, jonka pohjalta meidät tai muut elävät oliot on tehty. Mistä data on peräisin? Mistä DNA-molekyyleihimme koodattu informaatio on peräisin ja miten se koodautuu? No - pilvipalvelusta tietenkin :) - hyvä kvanttitietoisuus :) Eräät kvanttifyysikot käyttävät käsitettä "downward causation" yrittäessään ymmärtää kvanttimaailman ja näkyvän maailman tapahtumien välistä suhdetta. Siellä kvanttifyysisessä pilvipalvelussa se informaatio tietenkin on :) ja sieltä sitä ladataan tai se latautuu uusiin oliohin tarpeen mukaan. Syyketju ulottuu kvanttifyysiseen alkeishiukkasten pilveen, johon emme pääse aistein käsiksi mutta jolla tasolla koko maailmamme rakentuu "from scratch". Kysymysten kysymys kvanttimekaniikassa kuuluu "How potentialities become actuality" kuinka kvanttifyysisistä mahdollisuuksista tulee todellisuutta" miten ne realisoituvat sinuksi, minuksi. meiksi, heiksi. Ihminenhän muiden elävien olentojen lailla on eräänlainen kvanttifyysinen tietokone - very sophisticated one :).
Nerokkaat ihmiset yrittävät sitä kvanttitietokonetta kehitellä ja omassa itsessään heillä on hyvä malli... Taitaa tässä kyllä riittää työmaata...Hassua tässä on edelleen se, että tämä pilvipalvelu ei todellakaan ole jossain yläilmoissa tai peräti taivaassa vaan tässä ja nyt katkeamatta kaikkialla. Kvanttifyysinen pilvipalvelu voipi olla vain kuvitusta mielelle niin kuin nykypäivän pilvipalvelu olisi muinaiselle luolamiehelle...mutta jos raapaisee pintaa syvemmältä - siis tosi syvältä - saattaa löytää hyvää palvelua...: siitä osoituksena me olemme täällä.. :)

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus