Materiajättiläinen kulkee savijaloilla

  • 3001Europa

Saisiko olla hiukan energiaa...Oletko materiakoukussa - äläpä hättäile, koukku kyllä muuttuu enerkiaksi ja sitte helepottaa...Materian nimeen ovat monet vannoneet historian saatossa, monet ovat vannoneet hengen nimeen. Modernia on vannoa Higgsin kentän ja kvanttimekaniikan nimeen...Onko materia todella katoamassa todellisuuden ytimestä tai peräti jo kadonnut, vaikka sitä ei ehkä tiedosteta. Pieni ekskursio todellisuuteen: maailmankaikkeuden massaenergiasta pimeää ainetta (dark matter) on n. 27 %, pimeää energiaa (dark energy) n. 68 % ja ns. tavallista ainetta - josta esim. meidät, planeettamme ja aurinko tehty - on n. 5 %. Kun puhumme normaalikielessä todellisuudesta niin puhummeko vain 5 prosentista maailmankaikkeuden massaenergiasta. Mihin siis perustuu materialistinen todellisuuden käsitys? 5 %:iin maailmankaikkeuden massaenergiasta vai?

Mutta nyt takaisin arkipäivän todellisuuteen :) Kukaan ei kai kiistä sitä, että elämme varsin materialistisessa maailmassa. Ainakin näyttää siltä, että tahtoen tai tahtomattaan eri tahoilla ylläpidetään materialistista todellisuuden käsitystä. Materia on sen mukaan ensisijaista. Liha (materia) on heikko mutta henki (energia) on vahva...Semanttisesti henki on vaikea käsite ja tunnetusti siitä ovat viisaat ihmiset kiistelleet kautta vuosisatojen. Henki on varmasti energiaa...ja jos energia ei koskaan katoa niin logiikan mukaan ei myöskään henki katoa (siis jos premissi on oikea) Ja onhan se! Todistettavasti aine voi kadota olemattomiin silmiemme edessä... muuttuen energiaksi. Todellisuus on energian erilaisia ilmenemismuotoja ja energian muutoksia. Massakin on yksi energian muodoista ja myös me olemme energian muotoja. Ihminen on pohjimmiltaan energiaolento, jonka energia on luonteeltaan ikuista. Energia yhtyy energiaan joka päivä...loputtomasti ja ikuisesti. Se liikkuu kvanttina valon nopeudella halki galaksien ja singahtaa fotonina tähdestä silmän kautta aivoihin ja siellä sinun omaan alkeishiukkasten maailmaasi...ja sinun ajatuksiisi...

Kun siis energia on maailmankaikkeuden ja maailmamme perusta, miksi vallitseva käsitys todellisuudesta on pikemminkin materialistinen? Törmäämme tähän joka päivä esim. tiedotusvälineissä. Mitä paremmin tunnet omat energiasi ja hallitset niitä sitä parempi fiilis sinulla on jokapäiväisessä elämässä. Kuten tiedämme meissä itsessämme on sentään ydinenergiaa ja sähkö-magneettista energiaa roppakaupalla...ja Higgsin kenttä on meissä kaikissa :)

Hm...olisiko se sitten vaikka energeettinen todellisuuden käsitys - se on kestävää, elämää ylläpitäviä prosesseja tukevaa, kaiken energiaykseyden ymmärtävää, ihmisen energiavoimia esiintuovaa ja siihen kannustavaa, ihmisen luomisvoiman vapauttavaa. Ken tämän ymmärtää hän luo uusia, kestäviä maailmoja ja levittää ympäröivään maailmaansa luovaa energiaa :) Energiaa Sinun päivääsi :)

Kirjoitettaessa soi Zimmer - Time

3 kommenttia

Franny_Berry

11.10.2014 09:58

"Kun puhumme normaalikielessä todellisuudesta niin puhummeko vain 5 prosentista maailmankaikkeuden massaenergiasta." Näinhän me teemme! Kuinka suppeaa ajattelua! Ja pimeää energiaa/ainetta/virtausta -> multiversumit. That´s the key my dear Watson :D

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

3001Europa

11.10.2014 16:10

Thanks Sherlock :D eikös niissä multiversumeissa toteude ne vaihtoehtoiset maailmat...mutta niihin emme pääse kurkistamaan?

Sana "universe" taitaa muuten tulla sanoista "uni" ja "verse" . Voisikohan sen vapaasti kääntää "yksi sävel tai värssy". Eli universumimme on kuin yhtä säveltä...eli musiikkia !

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus