More gravity

  • 3001Europa

Kävin katsomassa Gravityn. Sandra Bullock ja George Clooney eivät olleet ollenkaan hullumpi - about viiskymppinen - astronauttipari. Mutta kyllä tämä planeettamme, jota kuvattiin monesta kulmasta ja eri vuorokauden aikoihin, oli fantastinen. Siellä alhaalla oli kaikki. Luonto, elämä, ihmiset, aine, energia - ja kaikki kiertää vuosimiljoonasta toiseen tuottaen uusia eliöitä ja uusia ihmisiä, tietoisuuksia. Siellä geenit kiertävät ihmisestä ja vuosisadasta toiseen. Siellä ryypätään, rokataan ja rakastellaan. Siellä käydään sotia. Siellä palvotaan jumalia. Siellä kuollaan ja synnytään...Kun katselin Maapalloa mustaa avaruutta vasten ja samalla näin astronauttien kelluvan ja taistelevan painottomuutta vastaan siellä tyhjyydessä, niin se maailma vaikutti jotenkin arvoitukselliselta ja suorastaan mysteeriltä. Tuli sellainen tunne, että mysteeri tai ei niin aurinkokuntasysteemi on suorastaan nerokas - mutta missä ihmeessä me oikein seilataan. Mikä tämä Maapallo oikeastaan on. Miten on mahdollista, että tällainen keidas on "keskellä" ei mitään...

Sandra ja George leijailivat elementissä, jossa oikeastaan mikään arkipäiväinen ei päde. Ja maailmankaikkeus on täynnä tätä elementtiä eli avaruuden tyhjyyttä ja kuitenkin siellä täällä avaruudessa on saarekkeita kuten Maapallo, joissa kasvaa pieniä tietoisia olentoja, jotka voivat elää vain näillä pienillä saarekkeilla. Tämä rakas jokapäiväinen elämämme ja maailmamme on ainoa maailma, jonka tunnemme. Me iloitsemme siitä - tästä hauraasta maailmasta, se on meidän elämämme, ihmisten maailma. Meidän ei tarvitse tietää mistään muusta ollaksemme onnellisia Maan päällä. Nauttikaamme tästä elämästä ja tästä maailmasta ja hellikäämme sitä. Mutta tuli siinä sitten myös mieleeni, että mitäköhän tuo ns. tyhjä painoton avaruus itse asiassa on. Se on TOSI laaja ja valtava. Siihen mahtuu vaikkapa Phoenixin superklusteri - jättimäinen miljardien galaksien rakenne universumissa, osa kosmista verkkoa, jossa pimeä aine sitoo galaksit ja galaksiklusterit yhteen muodostaen maailmankaikkeuden superrakenteen. Hmm...........?

Sandralla ja Georgella on molemmilla ruskeat silmät - myös se tuli katsojalle hyvin selväksi :) Ja sekin, että ihminen voi rakastaa maata jalkojensa alla...ja painovoimaa...

7 kommenttia

Franny_Berry

24.12.2013 19:16

Katsoin juuri elokuvan. Äärimmäinen katastrofielokuva, sanoisinko :D Ihmettelin tuossa, miksi sun piti mainita ruskeat silmät, mutta tulihan se sitten selville. Paras kohta oli, kun Sandra sanoi kuolleelle Georgelle "Roger that!" Juu... Ehkäpä se arkipäiväinen on juuri sitä parhautta? ;)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

3001Europa

25.12.2013 09:55

Hyvä, että selvisi :) tuntemattomassa ja vaarallisessa ympäristössä oli siis kuitenkin jotain lämmintä ja jokapäiväisen tärkeitä tuntemuksia. Arkipäivän tunnemme parhaiten - ehkäpä siihen liittyvät asiat puhuttelevat meitä syvällisimmin :)

Franny_Berry

27.12.2013 19:30

Niin... Toisaalta olisin sitäkin mieltä, että arkipäiväisyyden kyseenalaistaminen eli asioiden tarkempi havaitseminen avaa mieltä (tai mielikuvitusta?) ymmärtämään sitä vähemmän tunnettuakin. Mikään ei ole itsestään selvää jne ;)

3001Europa

27.12.2013 20:41

Olet oikeassa - näin tosiaan on. Kyseenalaistaminen ylläpitää kehitystä ja luo uusia tapoja katsoa maailmaa ja arkeamme - joskus kyseenalaistamisen seurauksena jopa kokonaiset (tieteelliset) paradigmat muuttuvat.

Anonyymi

24.12.2013 22:11

Gravity on siinä mielessä puhdasoppinen leffa että se pitäytyy siinä tosiasiassa että avaruus on todellakin väkivaltainen ja muuttuva paikka ilman ihmisten virheitäkin ja ei todellakaan mikään jumalien suunnittelema kellopelikoneisto jossa kaikki on niin vitun ihkua ja täsmällistä. Maapallokaan ei vetäise täydellistä rataa auringon ympäri ja kuukin perkele etääntyy meistä 4 sentin vuosivauhtia.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

3001Europa

25.12.2013 10:04

Kosmos on todellakin vaarallinen ja väkivaltainen paikka. Siitä saimme hyvän näytön jo tuon leffankin perusteella. Ihminen voi olla poikkeus tästä kosmoksen ominaisuudesta ja siitäkin saimme hyvän näytön tuon leffan perusteella. Mitäköhän muuten tapahtuu Maapallolle kun Kuu etääntyy liian kauas meistä - nythän se mm. tasapainottaa maan akselia (planeettamme ei kiepu holtittomasti)...

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus