Poliittinen universumi

  • 3001Europa

Satunnainen planeetan tallaaja saattaa kesäterassilla huurteista olutta siemaillessaan ihmetellä planeettamme menoa ja aprikoida mikä voi olla poliittista maailmankaikkeudessa. Varmasti ainakin yksi planeetta. Elämme poliittisella planeetalla - politiikan toi Maapallolle poliittinen eläin eli ihmislaji. Saatetaan ehkä väittää, että simpanssit tai delfiinit ovat poliittisia käyttäytymisessään mutta niiden politiikka ei vaikuta planeettaan. Toisaalta mahtavimpienkin ihmispopulaatioiden eli valtioiden poliittinen valta on suhteellista. Kukaan ei esimerkiksi poliittisella päätöksellä voi vaikuttaa siihen minne ja mihin suuntaan Maapallo lentää auringon mukana matkallaan galaksissamme (vaikka lentäisimme kosmiseen pölypilveen joka aiheuttaisi jääkauden Maapallolla). Tarvittaisiiin tietotaitoa muuttamaan avaruuden painovoimakenttiä...ainakin...:)

Mutta voiko universumissa olla jotain muuta poliittista kuin Maapallo. Onko maailmankaikkeus vain luonnonilmiöitä - kykenisimmekö erottamaan edes jotain, mikä voisi olla poliittisten alien-päätösten seurausta. Periaatteessa jotkin avaruuden tapahtumat tai ilmiöt voisivat olla poliittisten valintojen ja päätösten seurauksia. Nyt tiedemiehet etsivät eksoplaneettojen lisäksi myös keinotekoisia avaruuuden jättimäisiä rakenteita. Planeettojen muokkaaminen, keinotekoiset tähdet, tähden ympärille rakennetut energiankeräämisjärjestelmät, keinotekoinen DNA ja planeettojen siementäminen voisivat olla merkkejä supersivilisaatioiden poliittisista päätöksistä universumissa. Nythän ihmislaji alkaa pikku hiljaa harjoittaa tällaista politiikkaa Marsissa eli yhden avaruuden organismin poliittisten päätösten vaikutukset ulottuvat jo oman planeetan ulkopuolelle. Marsissa Curiosity on muuten matkalla Mount Sharpille. Helteistä terassikesää cityläisille :)

7 kommenttia

Franny_Berry

10.6.2013 14:26

Miten voit väittää, etteikö eläntein politiikka vaikuttaisi planeettaan millään lailla? Politiikkahan on järjestyksen pitämistä (tai ainakin sen yritystä). Eläinkunnassa ei useinkaan ole löydettävissä anarkiaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

3001Europa

10.6.2013 16:07

Kiitos kommentistasi :) Olet tosi tarkka. Mulla oli lähinnä mielessäni planeetan muokkaaminen ja pysyväisluonteiset muutokset poliittisten päätösten seurauksena ja vertasin ihmistä nimenomaan simpanssiin ja delfiiniin. Muutoksista esimerkkinä vaikka biodiversiteetin häviäminen ja ilmastonmuutos.

Franny_Berry

10.6.2013 16:31

Mielenkiintoista on hahmotella tilaa, jossa ihmisen toiminta ei vaikuttaisikaan näin suoraan eliöstöön. Jolloin voisimme tosiaan miettiä eläinkuntaa esim. sosialismi vrt. kapitalismi yhteisöinä, poliittisesti toimivana kokonaisuutena jolloin nopeat syövät hitaat tai loiset ovat riippuvaisia isäntäeliöstään yhtä paljon kuin isäntä on loisestaan. Noin niinkuin esimerkkinä.

Voisiko universumin politiikkaa mietiskellä vertailemalla esim. planeettojen massoja, magneettisuutta, kiertoratoja yms. toisiinsa? Joku on suurempi/mahtavampi kuin toinen ja siten sillä on enemmän "päätäntävaltaa" tai "ääniä" tässä mielikuvitusdemokratiassa...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

3001Europa

10.6.2013 20:47

Mielenkiintoisia pointteja. Voihan olla, että universumissa on sivilisaatioita jotka "osaavat elää sopusoinnussa planeettansa luonnon kanssa". Ihmislajilla on paljon petrattavaa... Jos puhutaan lähiuniversumin eli aurinkokunnan poliittisesta järjestelmästä niin tulevaisuudessa varmaan syntyy akselilla Maapallo, Kuu, Mars ehkä Europa ja Titan jonkinlaista poliittista toimintaa mutta siihen on vielä aikaa... :) Eksoplaneettojen joukossa on super-Maapalloja mutta niiden tarkoista ominaisuuksista on vain vähän tietoja. Mutta jos naapuriplaneetta olisi kolme kertaa Maan kokoinen samoilla ominaisuuksilla niin voisi otaksua sillä olevan aika mukavasti resursseja - ehkä se vaikuttaisi planeettojen välisessä politiikassakin :)

Franny_Berry

15.6.2013 20:57

Kyllä. Tietoa ei tokikaan minulla näin suurista asioista ole, mutta vanhana uhkapelurina sanoisin, että Maa planeettana ja varsinkin sen väestö on sivilisaationa kovin typerä, hidas ja kaavamainen. Tokikin se on planeetan välisissä suhteissa elintärkeää - kunnon konservatiivinen ajatusmaailma pitää minkä tahansa pakan koossa! :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus