Siding Spring koskettaa Marsia 19.10.2014

  • 3001Europa

Mahtivaltioita kiinnostava Mars saa kosmisen vieraan runsaan kuukauden kuluttua (19.10.). Oortin pilvestä lähtöisin oleva pyrstötähti Siding Spring lähestyy sodan planeettaa ja laskelmien mukaan nippa nappa ohittaa sen. Komeetan pyrstön kuitenkin arvioidaan iskeytyvän ainakin osittain Marsin kaasukehään ja aiheuttavan hiukkasmyrskyn. Törmäys aiheuttaisi jättimäisen kraatterin...Mitä kaikkea tapahtuu jää nähtäväksi mutta ainakin NASA ja ESA pelkäävät Marsia kiertävien satelliittiensa saattavan vaurioitua mahdollisessa kohtaamisessa. Marsin pinnalla vaeltavat Mars Curiosity ja Opportunity lienevät turvassa.

Monenlaista tulkintaa ja uskomuksia on yhdistetty komeettoihin (esim. veden alkuperä, dinojen tuho, elämänitujen kuljettajia, pahan ennusmerkkejä). Eipä tosin tartte kauan arvuutella komeettojen ominaisuuksia koskapa Rosetta-luotain lähettää marraskuussa laskeutujan erään toisen komeetan pinnalle. Kuvaakin on luvassa komeetan pinnalta. Alkavat pikkuhiljaa niidenkin salat selvitä...Tässäkin olisi ihmiskunnalle hyvä yhteinen missio, joka yhdistäisi kaikkia: huolehtia siitä, että asteroidit ja komeetat eivät törmää Maapalloon. Samassa avaruuslaivassa kun ollaan...

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus