Sodan kiellon kosminen imperatiivi

  • 3001Europa

"Sodat kiellettiin Maapallolla ja muilla galaksimme planeetoilla, joilla elämä oli kehittynyt tietoiseksi. Syynä oli tietoisen lajin kosmisen funktion vaarantuminen. Jos kiellon rikkominen jatkuisi Maapallolla, sen loogisena seurauksena olisi ihmislajin häviäminen lopullisessa sodassa. Ihmislajiin tehdyt kosmiset investoinnit olivat luonteeltaan tähtitieteellistä luokkaa.- aikaa, energiaa, alkuaineita, elämän verkon kutomista Maapallolla...Eivätkö Maapallon valtioiden johtajat tienneet tätä, koska oli käyty kaksi planeetanlaajuista sotaa ja lukemattomia muita sotia. Sodissa oli tuhottu yksilöitä ja heidän DNA:taan ilmeisesti tietämättä mistä, miksi ja miten se oli tullut Maapallolle..."

Hiroshima ja Nagasaki eivät olleet scifiä. Äskettäisen vuosipäivän yhteydessä mieleeni palautuivat ihmislajin sodat Maapallolla. Kyllä ihmislaji on varsin erikoinen laji tällä planeetalla. Olemme levittäytyneet kaikkialle Maapallolla ja jättäneet jopa oman planeettamme levittäytyäksemme muille planeetoille. Mikään muu laji ei ole pystynyt tähän. Monet lajit ovat erittäin reviiritietoisia ja niin on myös ihmislaji. Tästä ovat yhtenä osoituksena valtiot ja niiden reviirien puolustamiseksi ja laajentamiseksi käydyt sodat. Historiallisesti ihmislaji on muuttunut harvoista ihmisyhteisöistä lukuisiksi kilpaileviksi ihmispopulaatioiksi eli valtioiksi, jotka kilpailevat melkein kaikesta ja käyvät keskenään sotia. Toki temme hyvää yhteistyötäkin ja paljon on jo saavutettu :) mutta ihmislaji käy lajin sisäisiä sotia, mikä on varsin poikkeuksellista lajien keskuudessa. Sota ei evoluutioteorian lähtökohdista palvele lainkaan lajin säilymistä vaan päinvastoin. Historiallisesti sotia on aloitettu valtioiden tavoitteiden, intressien ja päämäärien takia. Nykyinen Maapallon valtioiden välinen globaali järjestelmä on kehittynyt historiallisesti sellaiseksi, jossa sota ihmispopulaatioiden välillä on silkkaa hulluutta. Homo erectuksen nuija on muuttunut lopulta homo sapiensin lopulliseksi aseeksi - ydinohjukseksi. Onko tämä "viisas ihminen" lopulta niin viisas kuin tieteellinen nimi antaisi ymmärtää...

Kaiken sotaan liittyvän mielettömyyden lisäksi on varsin paradoksaalista, että ihmislaji on tehnyt aseita, joissa käytetään ydinvoimaa tarkoituksena tuhota tietoisia olentoja, jotka on pohjimmiltaan tehty atomien sisällä olevista samoista kvanttifyysisistä voimista, joita käytetään ydinpommissa. Ja nämä voimat Maapallon valtiot ovat valjastaneet sodankäyntiin ja ihmisten ja luonnon tuhoamiseen. Tässä ei ole kysymys pelkästään valtioiden välisestä valtataistelusta (etologisesti alfaurosten välisestä valtataistelusta ja reviiriherruudesta) vaan myös kosmisesta asiasta. Tieteessä yleisesti hyväksytyn näkemyksen mukaan elämä Maapallolla ja muilla planeetoilla pyrkii kohti monimuotoisuutta ja kehittyneempiä elämänmuotoja. Tämä pyrkiminen ei ole tietoista vaan se kuuluu ikään kuin elämän luonteeseen. Elämästä voi syntyä tietoisia lajeja tai sitten se jää primitiiviselle tasolle. Planeettaa hallitseva tietoinen laji voisi olla jokin muukin kuin ihminen. Kosmiset reunaehdot määräävät mitä planeetalla tapahtuu elämän syntymisessä ja kehityksessä. Ilmiselvästi tietoisella ihmislajilla on tämän logiikan mukaan elämänverkossa jokin kosminen funktio, jota ihmislaji kollektiivisella tasolla ei vielä ymmärrä. Tämän funktion puolesta puhuvat monet tieteelliset faktat. "Esim. "maailmankaikkeus on investoinut" suunnattomasti aikaa (miljardeja vuosia), energiaa (esim. muutama räjähtänyt supermassivinen tähti elämän atomien fuusioimiseksi, tähden energia planeetan elämän ylläpitämiseksi) ja tietotaitoa (DNA:n ja suvullisen ja suvuttoman lisääntymismekanismin rakentaminen) inhimillisten olentojen aikaan ja paikkaan saattamiseksi. Ihmisellä ei varmaankaan ole ollut mitään tekemistä näiden "investointien" kanssa... ja kuitenkin ihmislajin valtiot ovat käyneet sotia näiden saavutetusten mitätöimiseksi. Käyttääkseni erään viisaan ihmisen sanoja: ihmislajin hallitsevat urokset ovat historiallisesti seuranneet sisällämme olevaa liskon ääntä - mutta nykyisessä ydinvoiman ja kvanttimekaniikan hallitsemassa maailmankylässä ja miljoonien eksoplaneettojen ja potentiaalisten muiden tietoisten lajien seurassa liskon äänen seuraaminen vie ihmislajin surkeaan kosmiseen pimeyteen. Epätoivoon ei kuitenkaan ole syytä vaipua sillä mehän olemme oikeasti homo sapiens vai mitä :) Huomenna maanantaina illalla näkyy pimeällä taivaalla lukuisia tähdenlentoja... :)

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus