Uskontoja galaksissamme

  • 3001Europa

Kristittyjen hiljentyessä Maapallolla joulun viettoon tulee mieleeni myös muut planetaariset uskonnot ja niiden syntymiseen vaikuttaneet henkilöt. Varsin paljon nämä ovat vaikuttaneet todellisuuteen ja siihen miten osa ihmisistä todellisuuden ymmärtää. Kun todellisuuteemme on tulvinut jo 976 vahvistettua uutta maailmaa, herää helposti kysymys, olisikohan joillain näistä planeetoista elämää ja jopa tietoisia olentoja. Nämä maailmat sijoittuvat keskimäärin noin 300 valovuoden säteen sisään aurinkokunnastamme. Olisiko näillä planeetoilla mahdollisesti elävillä olennoilla joitain vastaavia suuria uskontoja kuin meillä täällä Maapallolla. Vaikka todennäköisesti siellä ei asukaan ihmisiä... niin hiileen perustuva biologispohjainen elämä saattaa kuitenkin saada muotoja, jotka muistuttaisivat olemukseltaan meitä ja tällöin olisi loogista ajatella, että samanlaiseen kemiaan perustava elämä tuottaisi olentoja, jotka uskovat muillakin planeetoilla - heillä olisi varmaan ainakin joitain käsityksiä todellisuudesta ja omasta alkuperästään perustuen uskomuksiin. Luonnollisesti käsitykset voivat perustua myös yksinomaan tieteeseen. Jo yksi muu esimerkki hiilipohjaiseen elämään perustuvasta vieraasta sivilisaatiosta voisi olla varsin valaisevaa. Onko Maapallo galaksimme ainoa planeetta, jossa on uskontoja?

Oletettavasti Maapallolla vain yhdellä lajilla on uskontoja. 3,6 miljardia vuotta elämän historiaa on takana ja miljoonia eläinlajeja on elänyt ja elää Maapallolla mutta vain yksi rakentaa pyhiä rakennuksia ja on luonut uskontoja. Maailmankaikkeus saattaa näyttäytyä pelottavana paikkana ihmiselle eikä mikään muu laji kuin homo sapiens voi sitä arvoituksellisesta universumista kumpuavaa potentiaalista pelkoa ja hämmennystä tuntea. Jos kerran maailmankaikkeus on tuottanut monimutkaisten, rajujen, suurenergisten, sofistikoitujen ja miljardeja vuosia kestäneiden prosessien seurauksena tietoisen lajin, joka pelkää maailmankaikkeutta ja eräitä sen biokemiallisia prosesseja (kuten homo sapiens -yksilö oman elämänsä rajallisuutta) niin voisimmeko saada maailmankaikkeudelta eksakteja vastauksia ja mieluummin helposti ymmärrettäviä, please. Lienemme jo lajina kypsiä siihen. Mutta mitä tarkoittaa jos lajina emme saa niitä vastauksia. Ehkäpä yksittäiset ihmiset voivat saada niitä vastauksia kuten vaikkapa jouluna. Mutta jos olemme sattuman satoa niin näin ei varmaan tapahdu. On oikeastaan aika hämmentävää ajatella, että olemme täällä sattumalta mutta niinhän tiede sanoo. Uskonnoista voi löytyä toisenlaisia vastauksia. Sattuma vai välttämättömyys. Vaikka tiede on vahva, niin senkin avulla tiedämme vain osan totuudesta ja mikä yllättävää tiedemiehetkin uskovat kaikenlaista. Mitä esimerkiksi merkitsee Higgsin bosonin ja Higgsin kentän tieteellinen todistaminen oikeaksi. Joitain vuosikymmeniä sitten se oli huuhaata ja nyt siitä sai Nobelin. Onkohan tällä oikeasti jotain merkitystä jokapäiväisen olemassaolomme kannalta sillä juuri jokapäiväinen olemassaolo liikuttaa ihmisiä. Joku tiedemies näkee Higgsin bosonissa jumalhiukkasen mutta joku toinen ei näe sitä. Kolmas kysyy mitä näkeminen itse asiassa on.

Millaisia voisivatkaan olla n.12 valovuoden päässä sijaitsevan Tau Cetin potentiaalisen sivilisaation käsitykset todellisuudesta, olevaisesta ja elämästä. Rakentaako jokin toinen laji galaksissamme pyhiä paikkoja luojalleen. Ainakin täällä meidän planeetalla niitä rakennetaan ja huomenna osa planeettamme sivilisaatiosta viettää rauhallista uskonnollista juhlaa. Rauhallista joulunaikaa cityläisille :)

7 kommenttia

Franny_Berry

27.12.2013 19:17

Hienoa! ... Mutta ei kai usko(mukset) ja uskonto liity mitenkään toisiinsa? Uskonto lienee enemmänkin kontrollointia, uskossa ei taas ole välttämättä mitään loogista tai edes jatkuvaa.
-> "Kolmas kysyy mitä näkeminen itse asiassa on." Wuhuu, mä kuulun selvästi kolmansiin! :D

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

3001Europa

27.12.2013 21:17

Kiitos! Kai siellä jokin linkki voi kuitenkin olla mutta ei kaikissa tapauksissa...Ihminen voi tietysti uskoa johonkin uskonnoista riippumatta. Kysymys näkemisestä on itse asiassa varsin mielenkiintoinen ja moniulotteinen. Sanotaan, että ihmiset näkevät maailman eri lailla (ihan konkreettisesti) mutta missä määrin "näemme" todella todellisuuden. Fysikaalisesti näemme vain osan valon aallonpituudesta ja sitä osaa kutsumme usein maailmaksi ja todellisuudeksi...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

28.12.2013 11:47

Niin, et tietenkään viitannut siihen "näkymättömään", josta itse olen kohtuullisen kiinnostunut ;) Onkin jännää, miten asioita nähdään - jos nähdään. Esim. aurojen näkeminen (joka multakin onnistuu), on aika harvinaista.

3001Europa

28.12.2013 20:23

Todellisuudessa on todellakin paljon sellaista mitä emme näe tai ehkä joku näkee ja tuo sinun kykysi on ymmärtääkseni harvinainen lahja. Myös Proffa Michio Kaku puhuu meille näkymättömistä todellisuuksista eli multiversumeista - rinnakkaisista maailmankaikkeuksista. Kvanttimekaniikan aikakaudella voimme odottaa todellisuudelta yhä uusia yllätyksiä. Multiversumeja on verrattu ikään kuin radiokanaviin, joita soitetaan tietyllä taajuudella. Voit kuunnella vain yhtä taajuutta kerrallaan vaikka huoneesi on täynnä myös muiden kanavien taajuuksia (periaatteessa loputon määrä). Samalla lailla voimme elää vain yhdessä universumissa kerrallaan. Muissa rinnakkaisissa universumeissa toteutuvat ne päätökset ja valinnat jotka ovat jääneet ihmiseltä tekemättä tässä maailmassa ja universumissa. Hurja teoria mutta kuka olisi uskonut keskiajalla, että atomin ytimessä on tähtien voima.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

28.12.2013 21:58

Kyllä, kyllä, rinnakkaistodellisuudet ovat olemassa. Puhuttiinhan me tuosta proffasta jo, eikös ;) Ai että kun tulee aina tuosta teemasta mieleeni teiniajan poikaystävä, jonka kanssa tuota pähkinää mielellään (tietenkin muilta finninaamoilta salaa! :P) mietiskeltiin! Harvinaisen avaranäköinen tyyppi... Siitä on jo tietenkin aikaa jo 25v... oi aikoja! No oli se haamujahdissakin mun kanssani... Joo, eipäs mennä taas ihan aiheesta... :D

3001Europa

29.12.2013 18:19

Thanks Franny_Berry :) ja hyvää uutta vuotta Sullekin...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus