Uusia maailmoja ja potentiaalisia vallankäyttäjiä

  • 3001Europa

Kuka käyttää valtaa galaksissamme? Kysymys ei juuri tunnu kiinnostavan heitä, jotka käyttävät valtaa Maapallolla tai vaikkapa Suomessa. Kysymys ei kuitenkaan ole irrelevantti tai tieteisfiktiota. Heinäkuun "helteillä" olemme saaneet uutta tietoa galaksimme eksoplaneetoista (aurinkokuntamme ulkopuolisista planeetoista). Vasta vuonna 1992 löydettiin ensimmäinen eksoplaneetta. Jo kauan ennen sitä oli spekuloitu niiden olemassaololla. Nyt 21 vuoden jälkeen on varmuudella kyetty osoittamaan 881 eksoplaneetan olemassaolo. 3346 alustavaa planeettahavaintoa odottaa vahvistusta. Eksoplaneettoja on hyvin vaikea havaita ja siksi niitä on löydetty vasta suhteellisen vähän. Maapallon sivilisaation ja elämän näkökulmasta on mielenkiintoista kuinka moni näistä planeetoista kiertää tähteään ns. elämänvyöhykkeellä. Viimeisten viikkojen aikana tiedemiehet ovat saaneet uutta tietoa erään tähtikategorian (ns. punaisten kääpiöiden) elämänvyöhykkeistä, minkä perusteella galaksissamme arvioidaan olevan n. 60 miljardia planeettaa, jotka voisivat ylläpitää elämää ja vettä. Luku on aika hurja.

Ihminen käyttää valtaansa omalla planeetallaan ja jonkin verran jo Kuussa ja Marsissa sekä hiukkasen myös muilla aurinkokunnan planeetoilla. Lisäksi muutama luotain on poistumassa aurinkokunnastamme. Mutta käyttääkö galaksissa valtaa joku tai jokin muu...hmm...jos kerran noita planeettoja on noin paljon ja monet niistä ovat jopa kaksi kertaa Maapalloa vanhempia ja niissä on elämää niin vallankäyttäjiä saattaa olla muitakin kuin Maapallon poliitikot. Kosmisen vallankäytön rajoista emme tietenkään voi tietää mitään varmaa vaikka yhtä tunnettua historiallista debattia absoluuttisesta kosmisesta vallasta on käyty aika pitkään...Ihminenhän tunnetusti uskoo vasta kun näkee mutta kun todellisuuden kaikkia asioita ei valitettavasti näe (hyvänä esimerkkinä maailmankaikkeuden perusvoima eli ydinvoima joka luuraa Maapallon ihmistenkin atomeissa) :) Vuonna 2018 työnsä aloittava James Webb -avaruusteleskooppi voi tuoda eteemme jopa yksityiskohtia eksoplaneetoista. Tiedot saattavat kiinnostaa Maapallon valtioiden vallankäyttäjiä...politisoituuko galaksimme...

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus