Tähtilasten tarhassa

  • 3001Europa

Vaikuttavatko taivaankappaleet ihmiseen? Kyllä. Mutta tarkoittaako tämä sitä, että voimme tietää jotain niistä vaikutuksista? Varmuudella voidaan sanoa ainakin eräistä vaikutuksista. Kuten mitä suurempi kappale on kyseessä ja mitä lähempänä se on sitä varmemmin vaikutuksia syntyy. Hyvänä esimerkkinä on vaikkapa Maapallo, joka on kieltämättä hyvin lähellä oleva painava taivaankappale ja planeetta. Maapallon vaikutus meihin on totaalinen. Planeetan tallaaja ei kovin korkealle hyppää ennen kuin eräs tunnettu voima vetää häneet takaisin Maan pinnalle. Kaikkeen mitä teemme vaikuttaa Maapallo ja olemmehan siitä kemiallis-biologisesti syntyneet.100% -vaikutus koko ajan vai mitä. Entäpä Kuu - kuka voi sanoa, että Kuu ei vaikuttaisi meihin. Ei kukaan. Entäpä Aurinko - vaikutus on kiistämättömän huomattava vai mitä...Tuskinpa kukaan pystyy kuitenkaan erittelemään, mikä meissä on seurausta jonkin näiden kolmen erillisestä vaikutuksesta.

Mutta jos siirrymme hieman kauemmas Maapallolta ja tarkastelemme vaikkapa naapureitamme eli Venusta ja Mars-planeettaa niin nyt syntyykin "tenkkapoo". Kyllähän sieltä Marsista aina silloin tällöin lentää Maahan aika isojakin kiviä ja salaperäinen Venus loistaa kirkkaana planeettana aamu tai iltataivaalla. Varmasti on siis joitain vaikutuksia mutta enempää en uskalla niitä arvioida.... Mutta järkyttävää on se, että esim. 10 valovuoden päässä räjähtävän jättiläistähden eli "supernovan" säteily voisi olla kohtalokasta ihmisille ja elämälle. Ei voi siis sanoa, että tähdet eivät vaikuttaisi ihmisen elämään...Tämä on tietysti ääriesimerkki eikä tällaisia vaikutuksia kukaan halua. Näin on kuitenkin jo tapahtunut elämän historiassa monta kertaa.

Ai niin - sitten vielä se toinen juttu noista tähdistä. Me kaikkihan tiedämme, että olemme tähtien tuhkasta syntyneet eli atomit, joista meidät on tehty, ovat syntyneet kauan, kauan sitten räjähtäneiden tähtien ydinfuusioissa (paitsi vetyatomit). Olemme siis todellisia tähtilapsia, vaikka sitä eivät ihmiset juuri näytä tietävän. Mutta kaikista näistä kovista faktoista huolimatta moni haluaisi tietää onko kohtalomme kirjoitettu tähtiin, miksi olemme sellaisia kuin olemme, kuinka elämämme sujuu tästä eteenpäin, mistä löydämme rakkauden jne. Jos synnyit Suomessa juhannuksen aikoihin ja aurinko porotti taivaalla ja sen miljoonat fotonit tunkeutuivat äitisi silmien kautta hänen aivoihinsa niin miten se vaikutti sinuun, joka olit kohdussa ja halusit maailmaan. Tai jos synnyit pimeässä Suomessa joulun lapsena niin miten taivaalla loistanut täysikuu, kirkas Venus ja punainen Mars vaikuttivat syntymääsi. Ehkä vähemmän kuin auringon fotonit kesällä. Tulee mieleeni erään viisaan ihmisen lausuma: olemme tähtilapsia, jotka leikkivät Maapallon tarhassa. Kuka leikkii, kuka ei mutta voi siinä jotain muuta perää olla. Summa summarum ehkäpä voimme vain sanoa, että taivaankappaleet vaikuttavat meihin eri lailla ja aika syvällisestikin mutta kuka voikaan sen tietää...Huh, huh...helteistä heinäkuuta cityläisille :)

3 kommenttia

Franny_Berry

26.7.2013 19:51

Hienoa! Tietäähän sen... sinäkin, näemmä :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

3001Europa

27.7.2013 13:32

Kiitos kommentistasi :) niinpä - vaikutukset voivat olla suurempia kuin voimme kuvitellakaan...

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus