Blogi

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2009.
Edellinen





osa muutosta  1

Siitä on tullut osa minua. Olen jo tottunut siihen. Pikkuhiljaa minä muutun ja ulkoisesta muutoksesta on tullut osa minua. Olen sisäistänyt sen. Aika kuluu, elämä muuttuu, minä muutun. Jälkikäteen sen vasta huomaa. Huomaa muutoksen katsoessaan peiliin. Huomaa asioiden muuttuneen muistojen tullessa mieleen. Kuinka uusista asioista on tullut jo muistoja.


eliitti-ilta  1

Tropa de Elite oli eliittiä. Toimi, samoin kuin seurana ollut pannari. Pojot Brasiliaan. Jos vaikka vertailukohdaksi ottaisi taannoisen Tarantinon flopin, niin kultaista karhua vietiin kohti Brasseja kuin pässiä narussa. Tarantino voisi lopettaa ne pastissileffojensa tekemisen ja ottaa askeleen takaisin kunnon juonelliseen mättöön á la Reservoirdogs, ja täytyy myöntää, että Kill Bill toimi myös.


rutiinisti hyvä tukka  1

Rutiinit on kivoja. Aamu. Nousen ja menen suihkuun herätäkseni. Toiset juovat kahvia, minulle toimii kuuma suihku. Meikkaan ja kuuntelen samalla uutiset aamuteeveestä. Juon kahvin ja lähden töihin tai salin kautta töihin - on vapaus valita. Toiset on aamuvuorossa, minä usein iltavuorossa. On hiljaista ja tyhjät käytävät. Päivisin menee aikaa kahvitteluun nykyään. Vaikka sekin on mukavaa ja silloinkin voi oppia kaikenlaista.

***

Bad hair day. Kuulen siitä usein puhuttavan, mutta harvemmin sitä on sattunut omalle kohdalle. Nykyinen hiusmallini on erinomainen ja asettuu hyvin ilman mitään erityistä laittamistakin. Jos johonkin voin olla tyytyväinen, niin ainakin siihen. Pituutta alkaa olla jo leikattavaksi asti, mutta silti se vain toimii. Luonnontaipuisahan se on, ei siitä suoraa saa tekemälläkään, joten en siis yritä. Väri on mitä parhain astetta tummemmaksi sävyttäen.


kirje  1

Kirje itselleni viidentoista vuoden päähän ja viisi asiaa, joista olen kiitollinen tänään.

Kun heräsin, kello oli yksitoista, ja päätin lukea kirjaa. Olen vuodattanut FitzChivalryn ja Nighteyesin parissa enemmän kyyneleitä kuin minkään kirjan parissa aikoihin, jos koskaan.

Päivä meni sunnuntaipuuhissa tiskaten, pyykäten, siivoten tätä kotia, joka on ollut sitä jo yli neljä vuotta. Tämä on ensimmäinen koti, joka todella tuntuu kodilta. Omalta.

Kodin sydän on keittiö. Tänään valmistin ruuaksi kanawokkia ja vispipuuroa. Puolukkaista vispipuuroa, tämän syksyn satoa. Pidän syksyistä niin kauan kuin niissä on väriä.

Kävelin kauppaan. Pehmeä pimeys ympäröi ja katulamppujen kajossa vaahterat reunustivat matkaa. Pidän tästä alueesta, täällä on rauhallista ja kaunista. Ostin perustarpeita: ruisleipää, maitoa, rahkaa, kissoille meriherkkuja.

Kissat käyvät vuorotellen sylissä kehräämässä. Nukkuvat vieressä. Toinen tassuttelee ja toinen sanoo nau ja katsoo silmiin, kuuntelee puhetta. En koskaan, en kenenkään vaatimuksesta, en mistään hinnasta luopuisi kissoistani. En koskaan.

Soitin mummolaan perinteisen sunnuntaipuhelun. Siellä voidaan hyvin.

Illan päätän omenoilla, syksyn uudella suosikkiteellä kamomillalla ja parilla luvulla iltafantasiaa.


tapahtumaviikko&töllötysviikko  1

Ma: Opetuksen valmistelua, treeniä.
Ti: Opetus meni putkeen ja juttu korjattuna maailmalle. Tehtiin makaronilaatikkoa ja katsottiin Coraline. - Nappisilmät naurattaa. Mukava ilta.
Ke: Kahvitunti, yliopistopolitiikkaa, treeniä.
To: Aamukahvilta kahvitunnille. treeniä vai ei? muistinmenetys vai dementia?
Pe: Puoli tuntia tehokasta työskentelyä - oivallus! ja ei kun ansaitulle iiisolle kaljalle.

***

ma: huippumalli haussa
ti: rebus
ke: näkijä
to: mentalist, ratkaisija
pe: - ei mitään katsomisen arvoista töllössä, ne kai haluaaki, että ihmiset menee baariin
la: fanny hill

Edellinen