Blogi

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2009.
Edellinen

shoppailu  1

Shoppailua, shoppailua, shoppailua. Kolme sataa meni, mutta ei hermot.

Joskus ajattelin olevani herkkä hermostumaan, mutta itse asiassa olen hyvinkin rauhallinen tilanteen niin vaatiessa. Shoppailu, väkijoukot ei hermostuta. Minulla ei pukkaa stressiä, ei ole kiirettä, vaan otan rauhallisesti kaiken keskellä, kaikesta nauttien, kaiken huomioiden - eikä löydy vääriä kokojakaan tästä ostoskassista jälkeenpäin.

Tuli hankittua uutta vaatetta, lähinnä mekkoja (4), aurinkorasvaa, uimapuku (olipa vaikea löytää tähän aikaan vuodesta) ja lisää punaista Teemaa, alennuksesta tietysti, sekä nautittua vietnamilaista ruokaa. Ei paskempi reissu.


jouluruokaa  1

Jouluruuat alkaa pursuta korvista. Vielä on punajuurisitäjatätä jäljellä. Punajuurikeitto oli erinomaisen onnistunutta, samoin rosolli sekä vuohenjuustopunajuuret, mutta sen laatikon voinee jättää ensi jouluna väliin. Tai sitten täytyy muokata reseptiä ryynittömäksi.

Vielä keiteltiin glögiä alkottomasta punkusta. Kanelitanko, tähtianiksia ja siirappia sekaan niin hyvää tulee! Piparipakettikin on avaamatta, mistä piparikissani varmastikinn tulee tykkäämään vastaisuudessa.





joujoujoulu  1

Rauhaisa jouluaamu. Minä, miniläppäri ja maitokahvi.

Joulusauna, jouluaterialla villisian ulkopaistia, joululauluja...

~ Saunottu, syöty ja sidottu. ~

Joulun toive(?)uusintojen sijaan jouluillan elokuvana Avatar.

***

Ihan kiva elokuva. Sen paras puoli oli siinä, että kolmessa tunnissa ei ehtinyt tylsistyä ja se on paljon se tälle lajityypille, jossa pääosassa on 3D, eikä tarina. Tarina oli keskinkertainen, kaikkialta jotakin lainaava, vanhan yllätyksetöntä toistoa, mutta se onnistui kuitenkin olemaan jossakin määrin kiinnostava, koska sitä tylsistymistä ei ollut. Henkilöhahmot jäivät ohueksi ja tarina eteni vähän liiankin heppoisin perustein. Ihan kivaa viihdettä kuitenkin.


joulu punaisissa korkkareissa  1

Aamu alkoi riisipuurolla ja fiilistelyllä. Ensimmäinen ihkaoma joulu! Ei hätäilyä, ei hoppuilua, vaan ihan rauhassa ja rentoutuneen raukeana saa puuhastella juuri sitä mitä haluaa ja tehdä ruuaksi sitä mitä haluaa. Ei jokajouluisia aina niitä samoja ruokia, nyt voi kokeilla uusiakin reseptejä. Ah, ihanuutta.

Välipalaksi jo mätivoileipiä. Välillä vähän Strömsö-askartelua paskartelua: tein alumiinilangasta ja joulu(kuusen)nauhasta joulukuusen. Punajuuriteatterissa ohjelmassa keittoa, laatikkoa (sinihomejuustolla ja ilman) ja uunipunajuuria (vuohenjuustolla ja ilman) sekä rosollia. Kaiken kruunasi villisian sisäfile. Jälkkäriksi luumurahkaa. Kuten ennustin, alkoholiton punaviini kelpaa lähinnä glögitarpeiksi, mutta Icono toimii.

Olen ilmeisesti ollut kiltti, sillä sain yhdeksän(!) pakettia: 5 litran kattilan, Victorinox veitsenterottimen, digitaalisen keittiövaan, keittiöpyyhkeitä, sarastusvalon, muistikirjan, Kummisetä-trilogian, Susan Cooperin fantasiakirjan (taianomainen yhdistelmä taruja ja historiaa, seikkailuja ja filosofiaa - niin minua, niin minua) sekä Jekyll-sarjan dvd-boksin. Enkä toivonut, edes osannut toivoa, noista kuin paria kolmea juttua, vaikka suurin osa niistä on haaveissa ollutkin. Hyvät lahjat! Kymmenes tuli Ameriikasta asti: leka Jim Beamia.

Kynttilät palavat, itse tehty kuusi kimaltelee, paperitähti loistaa himmeää valoaan ja joulu tuoksuu vaniljalle - ja Beckhamille. Hopeanharmaa liituraitapaita oli sopiva ja Matador-paistokasari tuli tarpeeseen. Muina lahjoina toin itseni sekä toin ja tein ruuat, jotka jo yksin olisivat kuuleman mukaan riittäneet, eikä toiveissa ollut muuta. Aina pitää olla jotakin pientä extraa ja yllätystä. Canvas-taulutkin onnistuivat loistavasti, jopa odotuksia paremmin.


Joulutähti ripustettu  1

Olipa raskas ajokeli. Lunta tuiskutti alussa ja lopussa tuli vettä ja koko välimatkankin jotain välimuotoa. Mutta hyvin päästiin kissojen kanssa perille, kun rauhallisesti ajellen. Kiirettä ei ollut, joten miksipä riskeeraamaan turhaan. Mieluummin alinopeus kuin ylinopeus tässä kelissä.

Perillä väsytti. Kuuden tunnin yöunet ja lähes neljän tunnin ajo verottivat. Glögi ja GT tuli tarpeeseen. Joulukokkailut startattiin naudan paistin muodossa kera metsäsieni-, punajuuri ja perunasalaatin. Kissojen joulu alkoi kanalla. Mutta tulikohan sittenkin hieman liioteltua tuon ruuan määrän kanssa?


hyvä päivä :)  1

Aamu alkoi posti- ja ruokakauppareissulla. Tuli valittua ruokakauppa oikein; Ei ruuhkaa sitten niin minkäänlaista! Ja lähtiessä silmäpeliä nuorten komeiden poliisien kanssa.

Neljä kassillista ruokaa, eiköhän noilla yhden joulun pärjää. Postista hain omat joululahjat ja kuukuppi juuri sopivasti käyttöön saman tien.

Illalla käväisin vielä töissä ja pöydällä odotti yllätyspaketti: iPod nano! Osallistuin taannoin asiakaspalvelukyselyyn rasti ruutuun -meiningillä ja kyllä kannatti. Värikin on juuri minua: violetti.

Tänään tuli myös opeteltua auton konepeltin avaus ja pissapojan täyttö sekä ostettua loput joululahjat.

Huomenna ajelen etelään, suunnitelmissa kynsihuolto ja armotonta ruuanlaittoa.

Totesin juuri, että kynsiin on parissa vuodessa mennyt parin etelänmatkan verran rahaa. Lomat kestää viikon pari, mutta kynsistä on iloa joka päivä, joten miksipä ei. Kauneus ei ole ilmaista. Viimeksi, kun tein salilla mavea oli jalat niin jumissa, niin jumissa. Tänään mavea tehdessä takaa kuului: "Hyvältä näyttää!"

Illan kruunasi Terry Pratchettin kirjaan perustuva elokuva Hogwatch. Aivan loistava pätkä! Siitä tulee jouluperinne tuleville lapsilleni. Se on päätetty. Ja täytyy lukea lisää Pratchettia tuon yhden velipojalta lahjaksi saadun teoksen lisäksi.


Edellinen