Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2010.

kesä lyhyesti  1

- vappua juhlittiin kaksi päivää, hiihtoliiton merkeissä ja lounaispuistossa, cruisingia ohimennessä, bricksissä maailman paras poronvasanmaksaherkku, kotibiletyksen lomassa punnerruskisa ja voitto kotiin sekä lopulta jortsutusta friikkilässä
- vanhukset käymässä ja pakastin täynnä herkkuja taas
- kavereiden kolmekymppiset hesassa
- pankkikierros ja etuovi käy tiuhaan
- turun bileet, ihmishimmelöintiä
- hakuja, tenttien tarkastusta
- lakkiaisreissu lappiin
- jalkapallon mm-kisat@cheers
- juhannusgrillausta kavereiden kanssa pari päivää ja ruokaa jäi vielä kolmanteenkin
- deittailua (ja kyllästyminen siihen alle puolen vuoden)
- selän parantelua
- kesäloma!
- kesä! lämmin! helle! +30+!
- mökkireissu kissojen kanssa
- omasta pihasta nautiskelua: sekä itsen että muiden herkkujen grillausta
- hiihtoliitto puoli vuotta, irkkusöpistelyä ja taas ei
- asuntonäyttöjä pitkästä aikaa ja se oli siinä! tarjous heti seuraavana päivänä
- tuomiojärven rannalla sinä kesän ainoana kylmänä päivänä
- kumibileet tampereella
- yllätysvieras ja yllätysrallireissu ensimmäistä kertaa eläessäni
- lontoosta on muodostunut vakiopaikka ja terassilla tullut istuttua ahkerasti
- asuntokauppajuhlat rallihumussa, rai rai!
- mykyrokkailtamat heti savolaisten jatkojen perään: ilmeet oli näkemisen arvoisia
- lomailu alkoi käydä liian rankaksi ja piti palata takaisin töihin lepäämään
- läksiäisgrillajaiset naapureiden kanssa - vielä on kesää jäljellä!
- valioliigan aloitus, vielä tarkeni terassilla, uusi tex mex -paikka testattu, hiihtoliiton esiintyminen ja lento lontooseenx2 ja kenties aiheutin erinäisiä mustasukkaisuusdraamoja, mutta onko se minun vika :P
- läksiäisbileet: grillausta, boolia (sinistä enkeliä ja jupiteria) - kaksin aina kaunihimpi, paitsi jos sammutaan ;)
- muuttoviikko ja kämpän sisäänajo sekä jalismatsi että ravit - karjalasta kajahti tällä kertaa.

Siinä muutamia tärkeimpiä kesän kohokohtia. Ikimuistoinen kesä. Moneen kertaan tänä vuonna todettua ja kuultua:
- Mahtavaa elämää!
- Tämä on paras vuosi. 2010.
- "Sinähän suorastaan säteilet."
- Ikäkin on arvattu monta monituista kertaa väärin. :D


oma koti kullan kallis  1

Muutto takana, elämä edessä. Ihka oma koti. <3

Ajattelin ensin, että jään kaipaamaan vanhaa kotia, jossa asuin viisi vuotta, ja tirautan itkut painaessani oven viimeistä kertaa kiinni. Se oli hyvä paikka asua, valoisa ja ihanan vehreällä alueella. Mutta pelko pois, surutyötä oli kuitenkin aikaa tehdä sopivasti. Vietettiin kunnon läksiäisetkin ja uusi koti alkoi tuntua omalta kodilta heti. Huolimatta tavarakaaoksesta ja purkamattomista laatikoista. - Mihin ihmeeseen muuten ihminen tarvitsee näin paljon roinaa? Pakatessa ei ehtinyt paljon karsia, vaikka siihenkin meni reilut kaksi päivää, mutta ronskilla kädellä saa romu lähteä. Nyt on tilaa, vaikkei entisessäkään sen puutteesta kärsitty, mutta vieläkin enemmän sitä saa olla. Askeettiset kaapit! päivän sanapari.

Ensimmäisenä iltana uudessa kotona väsytti niin, että simahdin heti. Toisena lähdettiin toverin kanssa oluelle. Tihuutti vettä niin kuin aikoinaan Belfastissa. Tuntui mielettömältä lähteä eka kertaa omasta kotoa oluelle ja palata. Ulkona oli kylmä, siihen on taas totutteleminen helteiden jälkeen, ja kotona oli kiva käpertyä sohvalle juomaan kuumaa kaakaota. Keväällä ostamani sohva sopii kuin sopiikin hyvin asunnon väreihin. Asunnon värit miellyttävät silmää. Pienintäkään pintaremonttia ei tarvinnut tehdä. Tummat laminaatit, vaaleat seinät, paljon ikkunoita. Keittiössä on astianpesukone - ei enää käsin tiskausta, jesjesjes! Oma työ-/vierashuone. Qummalta tilaamani taulu on vielä ripustamatta seinälle, toinen kirjahylly kokoamatta, kissojen raapimapuu pystyttämättä ja pari lamppua puuttuu - yhden asensin ihan itse! Pikkuhiljaa tavarat löytänevät paikkansa, mutta kyllä tässä vielä iltapuhteita riittää.

Itse tavaroiden roudaus oli harvinaisen helppo. Muuttofirman lisäksi oli neljä vapaaehtoista kantamassa tavaroita - kiitos heille - sekä teollisuushissi helpottamassa. Mutta on tämä muuttaminen silti rankkaa touhua. Viikko siinä mennä hurahti tuosta vaan. Kissat ovat sopeutuneet heti ensi-illasta lähtien hyvin ja juoksentelevat ympäri kämppää.

Ensimmäinen viikonloppu omassa kotona oli railakas. Perjantaina kävimme JJK:n matsissa ja lauantaina Killerillä raveissa. Kesän tavoitteet on täytetty. Oli aivan mahtavaa! Vaikka viimeiset puoli vuotta onkin ollut mukavaa ja hauskaa aikaa, niin nyt oli harvinaisen mukavaa ja hauskaa. Kiitos hyvän seuran sekä hyvien vanhojen että uusien. Kämppä on sisäänajettu! Enää vain tuparit puuttuu. Lienevätköhän yhtä railakkaat kuin läksiäisetkin?


huomista odotellessa  1

Huomenna se alkaa. Footie, footie, footie! Jalkapallon MM-kisat tuli seurattua tarkkaan ja nyt innostus jäi päälle. Enää ei footiebuddyn puute haittaa. Olen itsellinen ihminen. Mihin minä ketään tarvitsen - teen, hoidan, pärjään itse. Tai sitten olen vain hyvää vauhtia vanhapiikautumassa.

Yhtenä aamuna heräsin apeana. Menneet mielessä menin suihkuun, jossa yhtäkkä oivalsin: puoleen vuoteen ei ole tuntunut tältä! Se pisti hymyilyttämään.

Lakkasin kynnet pitkästä aikaa tummanpunaisella Poolin pelin kunniaksi. Välillä, kyllästyttyäni tummaan violettiin ja punaiseen, on ollut jopa ranskalaisia vaikken niistä aiemmin oikein pitänytkään.


rakkaus  1

You can call me Goldie.

Worth dying for.
Worth killing for.
Worth going to hell.
Amen.

***

My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine, always and never. Never. The Fire, baby. It'll burn us both. It'll kill us both. There's no place in this world for our kind of fire. Always and never. If I have to die for you tonight, I will.

***

An old man dies. A young woman lives. A fair trade. I love you, Nancy.


elämä  1

Ei elettyä elämää kadu, elämätöntä katuu. Ja on tässä elettykin niin, että hitaampia hirvittää. Voisi jo vaihteeksi vaikka rauhoittua aloilleen. Koska tietyt asiat jäivät vaivaamaan ja mietityttämään, minä halusin elämänmuutosta. Ja sain sen. Pitäisi varoa mitä haluaa, sillä sen voi saada.

Muutoksia muutosten perään. Hetken olin rikaskin.

Puoli vuotta sitten minä uskalsin vihdoin ottaa askeleen, joka olisi pitänyt tehdä jo paljon aiemmin. Antaa periksi nopeammin, luovuttaa helpommalla. Mutta minulla on tapana hakata päätä seinään. Yrittää siihen viimeiseen asti ja antaa kaikkeni. Ja kuinka minä annoinkaan.

Halusin elämäni ensimmäisen kunnon kesäloman ja pidin sen. Hauskaa oli, mutta rankkaa. Romaaneja tuli luettua ja mökillä käytyä kissojen kanssa sääskien syötävänä ja uitua sen pakollisen kerran tällekin kesälle. Terassilla istuttu ja ulkona syöty enemmän kuin budjetti sallisi. Grillattu on myös ahkerasti kotipihalla, sekä itseä että ruokaa - olen ruskeampi kuin koskaan. Tätä pihaa tulee pian ikävä. Festareilla taisi jäädä käymättä tänä kesänä, mutta sen sijaan päätin kymmenen vuoden jälkeen luopua ennakkoluuloistani ja kävin ralleissa.

Vielä on kesää jäljellä.