Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2009.
Edellinen

haaveilua hailuodon hiekkarannoilla  1

Iltanuotio ja aamusauna. Päivä tutkailtiin saarta. Marjaniemi oli hieno, etenkin hiekkarannat, vaikka ahvenia ei tullutkaan. Muutama perhoshavainto (ohdakeperhonen ja nokkosperhonen) ja merinätkelmän sekä variksenmarjaviinin maistelua - yllättävän hyvää. Täältä voisi hankkia kesäpaikan.

Kuolemattomia kommentteja: "Hyviä herneitä, miksei näitä kukaan syö."


Leaving Lapland, Entering Island  1

Matka maisemareitin kautta. Shoppailtiin tilaviinejä: Hillaa, variksenmarjaa, mustikkaa, puolukkaa ja raparperiä. Eläinpuisto jätettiin väliin tällä kertaa.

Oulun torilla luonto kävi kimppuun ja ampiainen pisti. Mutta ei ole mitään, mitä vodkaryyppy, tuoppi olutta ja possupihvi ei parantaisi, vaikka Kauppahalli olikin kiinni, emmekä saaneet havittelemaamme sushia.

Lautalla Hailuotoon ja mökille pariksi päiväksi.



Lappi  1

Lappi ilman sääskiä. Uskomatonta ja ennennäkemätöntä. Lämmintä ja aurinkoista - parhautta. Sukulointia. Pyhiinvaellukset patsaalle ja tunturiin. Melkein nukahdimme kuruun auringonpaisteeseen. Kiipeilimme kivikossa putouksen alle juomaan ja kastamaan itsemme.

Ruokaa, ruokaa, enemmän ruokaa. Rieskaa, hirven päätä, käristystä, lohta, savukalaa...

Lomaurheiluna kalastus ja mansikoiden poiminta syömisen ohella. Joella oli leppoisaa.

Nettikin toimii ja Mäkkikaivuri rakensi lisäantennin oluttölkistä, foliosta ja paikallisista risuista. Kun leirintäalueelta puuttui grillipihdet, hän väänsi rautalangan pätkästä sellaiset.

Perhostelua ja koirailua. Kiltimpää otusta en ole nähnyt, vaikka koira on iso ja musta kuin karhu. Levitin elämäni ensimmäiset perhoset ihan itse, pyydystinkin niistä osan.



Korkeasaareen, Korkeasaareen!  1

Päivä Korkeasaaressa oli lämmin ja mukava. Korkeissa koroissa oli hieman raskasta, mutta onneksi oli kantaja. "Äiti kato, tuo aikuinen kantaa tuota aikuista," ihmetteli lapsi. Illalla löydettiin uusi lähibaari ameriikanvahvistuksen kera. Eivätkä kissat enää pelänneet, kun aikuiset avasivat oluet ja päivällinen miniatyyri-vauhtivieras oli kotiutunut.



visvan vaihto ja yritys-yllätys  1

Parin päivän visvan vaihto-operaatio vaikuttaa onnistuneen. Siitä kiitollisena.

Kynsien huolto. Uudet hienot tummanpunaiset kynnet musta-hopealla koristelulla. Yritin kaikkeni, että olisin kerrankin ottanut jotkin vähemmän huomiota herättävät, ettei taas kuule tulevalla reissulla kommenttia liian pitkistä kynsistä ja siitä kuinka ne pitäisi ottaa pois ja eihän niillä voi tehdä töitäkään. Mutta ei se hento vaaleanpunainen ole minun värini. Yritin kuitenkin.

Grillausta, vaikka ulkona olikin vähän viileää. Yllätyslättyjä.



junailua ja biletystä  1

Kuumaa junailua, eväänä olutta ja mansikoita. Ehkä vähän turhan kaunis päivä vietettäväksi raiteilla. Perillä lisää olutta ja skumppa sekä Cellan silakkavarras. Pitkästä aikaa harrastuspiirin bileissä. Vuosi melkein vierähti edellisistä. Kun ei välttämättä ole erityistä syytä käydä, kun missä vain milloin vain miten vain voi olla ja pukeutua kuten haluaa, eikä vain siihen erityisesti varatussa tilassa ja paikassa. Mukavat bileet kuitenkin. Tunnelma poikkesi perinteisestä baaripippaloista, eikä ollenkaan huonompaan suuntaan.

Edellinen