Blogi

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2009.
Edellinen

Kansankynttilän noopeli-olo  1

Herätys kakun leipomisen ääniin ja aamupala sänkyyn. Mies, joka leipoo kakut ja pesee ikkunat sekä korjaa korsetit.

Opettajalle omena. Ruusu ja kukkakimppu. Romanttisia tuomen kukkia. Taika-mukinkin oli vanha ystävä sattumalta osannut ostaa.

Järjestelyt oli hyvät ja toimivat. Vain limet unohtuivat boolista. Ja naapurit eivät tainneet tykätä aamuun saakka jatkuneista jatkoista. Kerta se on ensimmäinenkin, kun poliisit tulevat huomattamaan musiikin voimakkuudesta.

***

Kengurubarbeque kauniissa maisemissa lähellä keskustaa. Tänne voisi muuttaa, jos Kallio ei ole vaihtoehto.

***

Lämmin kesäpäivä. Juttiksen terassilla pitsa. Kanaa, vuohenjuustoa, tuoretta tomaattia ja rucolaöljyä. Sinisellä huvilalla kahvilla upeita maisemia ihaillessa.



Juhlaviikonloppu  1

Valmis! Juhlat!

Viini virtasi. Pätevää juhlintaa. Pihviä. Skata.

Vuorikiipeilyä. Apostolin vuorisaarna paransi krapulan. Sinisiipiä, kangasperhosia, sitruunaperhonen sekä sisilisko.

Grillausta. Kanaa, maissia ja feta-kasvisnyyttejä.

Yläkaupungin yössä. Ainakaunis. Joku laittoi liskoja tuoppiin.

Puistopitsaa. Kallioplanetaario.

Elämän aurinkoa.


Pienenpientä suurensuurta  1

Viimeisiä päiviä viedään ja sitten on valmista!

Olen kiitollinen itselleni siitä, että lähdin tähän mukaan. Uskalsin lähteä. Olen oppinut vuoden aikana paljon. Itsestäni, toisista, maailmasta. Olen kehittynyt ja edistynyt monin tavoin. Saanut uskoa itseeni. Saanut motivaatiota ja kannustusta. Saanut positiivista palautetta. Ja millaista positiivista palautetta! Vanhempi kollega pitää kirjoituksiani mielenkiintoisina ja ajatuksia herättävinä. Nuoremmat taas kehuvat, että juuri tätä he ovat opiskelulta odottaneet. Voimauttavassa valokuvassa olen oppinut näkemään kuvat toisin, ei vain todisteena jostakin vaan myös mahdollisuutena.

Niin monia asioita. Niin monia pieniä juttuja. Pieniä sanoja. Pieniä, suuria sanoja. Pieniä sanoja, joiden merkitys on suuri. Pieniä asioita, jotka saavat aikaan jotakin pienenpientä tai suurensuurta.



Aamunautiskelua  1

Mitä tapahtui yöihmiselle? Nautin aamuista. Kun saa herätä omaan tahtiin, rauhassa, nautiskellen rakkaan vierestä. Avoimesta ikkunasta kuuluu linnun liverrys, valo siivilöityy oliivinvihreiden verhojen läpi pehmeänä. Syödä aamupala, juoda teetä Taika-mukista ja lukea aamuhesari yhdessä.

***

Shoppailua ytimessä. Backstreetistä löytyi lenksuhousut ja takki. Mukaan tarttui vielä jotakin hyvää - mansikkakakkua. Punaviinin maisteluun Kampissa ilma oli liian kylmä, joten maistelu suoritettiin kotona. Illalla relaxoiduttiin.

***

Sunnuntaiajelua Aulangolla. Yoldiameri mielessäin.


Kollegiaalisia keskusteluita  1

Palaute oli positiivista, rakentava kritiikki tai huomion paikat pikemminkin huomiota kaipaavia. Lämmittää mieltä kuulla, että tekstini saa vanhemman ja kokeneemman kollegan ajattelemaan. Keskustelu kesti kaksi tuntia. Eikä se ollut hiillostusta, vaan mielekästä ja hedelmällistä - kollegiaalista ajatusten vaihtoa.

***

Viikkoa vaille valmista. Valmistumisbileitäkin on jo kaavailtu kaksin kappalein. Ja juhlamatka Tallinnaan varattu.

***

Kahvipalavereita. Sovittuja ja sattumalta. Sattumalta samassa kulkuvälineessä ja keskustelu oli erittäin antoisaa. Molemmat valottivat tätä hetkeä ja tulevaisuutta. Pari viimeistä viikkoa ovat olleet erittäin antoisia ja opettavaisia.

***

Kesäkesäkesä! Vihertää. Päivä päivältä enemmän. Illalla enemmän kuin aamulla. Suomen kevät pyrähtää ja on pian täydessä kesäkukoistuksessaan. Niin nopeasti, ettei perässä pysy, ellei sitä muista katsoa ja ihailla.

Edit. Leikkasin ihan itse otsikseni tänään. Onnistuneesti.


Shoppailun taikaa, shoppailu parantaa  1

Vihdoin!

Taika alkaa purra.

Olen kävellyt kauppoihin toiveikkain mielin ja kävellyt sieltä tyhjin käsin kiroten nykymuotia. Mutta nyt! Nyt löysin vaikka mitä. Hieno fiilis sovituskopissa, kun kerrankin kaikki sopii ja näyttää hyvältä:

- ihana juhlamekko!
- mustat housut
- monikäyttöinen hame
- rintsikat ja pikkuhousut
- 2 neuletakkia, joista toinen boleromainen
- 2 paitapuseroa, violetti ja kiiltävä musta, alennuksesta ja juuri minun kokoani
- 2 ns. toppia, ylipitkää toppia, jotka toimivat mekkoina minulla
- pitkä verkkopusero, jonka saan vaikka toppimekkojeni ylle tarpeen tullen lämmikkeeksi
- lisäksi hieman meikkejä, meikinpuhdistusainetta, kosteusvoidetta, sävyteshampoota ja muuta tarpeellista

Shoppailu parantaa - kaiken paitsi tilin saldon.


Edellinen