-Jules-

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2010.

Jei!  1

Ylihuomisesta alkaa kuukauden mittainen talon vahtiminen läntisellä Uusimaalla. Isukki häippäsee Thaikkuihin kuukaudeks ja mulla on omakotitaloloma tiedossa! Aion istua lieden lämmössä ja tuijotella tuleen, tehdä villisti lumitöitä ja saunoa vaikka joka päivä jos mieli tekee.

En kyllä täysin ymmärrä, miksi joku haluaisi siitä taloparatiisista lomalle, mutta mä nyt en olekaan niitä etelän hetelmiä. Yhden loma on näin näppärästi siis kahden onni. Vielä kun saisi jotenkin kätevästi aidattua tontin, että piskit voisi päästää pihalle päällistelemään menoa, niin johan olisi täydellinen kuukausi tiedossa.


touhua  1

Luistimet jalkaan ja menoks! Hurautettiin Pyhäjärven jäälle koirien kanssa, tarkoitus oli posottaa terävät jalassa kerrankin kovempaa kuin nuo nelivedot. No mä mitä uskaltanu viipottaa edes täysiä, kun siellä oli muhkuroita ja vettä jäällä. Tosin hyvät vauhdit sai, kun nappasi hurtan remmistä kiinni ja pisti valjakon vetämään..

Tarkotus oli hörppiä herkkukaakaot järven selällä, mutta se suunnitelma karahti totaalisesti kiville. Minä kiltisti keittelin maitokaakaot termariin ja tämä yks unissakävelijä jätti retkirepun kotia. Kostoks kurvattiin kotimatkalla kirpparin kautta ja mukaan tarttu simohieno retrokirjahylly. Se kaipaa vaan uutta ilosempaa maalia pintaansa plus jonku paikan tästä kämpästä..

Maalattavaa täällä riittää. Meillä seilataan jatkuvassa yläpilvessä, kun millon mikäkin aine haihtuu hengitysilmaan näistä loppumattomista projekteista. Keittiössä käryää parhaillaan keltaiset yläkaapit, jotka odottaa vielä viimeistä siveltimenvetoa. Kun ne kuivuu, pitäs ottaa työn alle joko alakaappien ovet tai makkarin vitriini. Siis saman makkarin, josta just maalattiin ja kuvioitiin seinät, jonne rakennettiin ja maalattiin sänky ja jonka yöpöydät odottaa pientä pintakäsittelyä osakseen.

Jumalauta meikäläinenhän paiskii kovemmin töitä saikulla kun töissä ikinä! Pamautin ostaa sellasen kivan Kärcherin, jolla voi höyryttää ja imuttaa kaikki sikailujen jäljet ja rapatassun kuvat kämpästä. Innostuin tänään 'vähän' koittaa sitä, vetelin miltei kaikki matot ja huonekalut sillä yksin tein. Että jos maalihuuruista ei menny kuuppa riittävän sekasin, niin höyryputsaimella lisää höngittävää huusholliin.