Blogi

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2010.
Seuraava

Sarkasmi  5

Se on hieno laji. Samoin kuin huono huumori. Paitsi ei ole huonoa huumoria. On vaan tyhmiä ihmisiä.

Sarkasmi (muinaiskreikaksi σαρκάζειν 'repiä lihaa') tarkoittaa pidemmälle vietyä suppeaa, jopa yhden lauseen huumoria tai purevaa ivaa. Se voi olla joskus erittäin loukkaavaa tilanteesta, aiheesta ja ihmisestä riippuen. Usein kommentin sarkastisuus ilmenee piilomerkityksenä tai päinvastaisena, mitä lauseen suora merkitys on (esimerkiksi "Olipa viisaasti tehty" väärin tehneelle ihmiselle).

Sarkasmia erehdytään usein pitämään ironian synonyymina. Sarkasmi on kuitenkin ironian alatyyppi, mutta poikkeaa ironiasta siten, että sarkastisella kommentilla on aina uhri eli on olemassa henkilö, johon kommentti kohdistuu.

Sarkasmia käyttelevää henkilöä luonnehditaan sarkastiseksi.

Sarkasmi on etenkin kirjoitetun huumorin muotona vaikea, sillä ilman sarkasmiin usein liittyvää ei-verbaalista viestintää sen ymmärtäminen voi olla vastaanottajalle hankalaa.



Reipas Mateo  1

Kahdeksan aikaan yritin viedä koiran ulos. Siitä ei tullut mitään, pauke jännitti liikaa. Nyt tulin just sisään ja lenkki meni hyvin. Pientä alku jännitystä oli. Loppumatka sujui hyvin, tosin Mateo oli hieman varuillaan ja odotteli paikoillaan kunnes tulin viereen. Ihan loistavaa. Hyvä vuoden alku. "selvinpäin"


Seuraava