Runosuolesta

Sielun avaamista ja mentaaliprosessointia enimmäkseen runollisin keinon, koska siten voi kirjoittaa itselleen herkkiä asioita verhoten ne tekotaiteelliseen paskaan. Tai jotain.

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2007.
Edellinen

rakastan...  3

Olen rakastunut...mä olenkin aina tykännyt karvaisista otuksista jotka eivät anna mun nukkua öisin. Ainoa vaan kun antaa pusun, en oikein innostu siitä...henki haisee pahalle ja mistä sen tietää vaikka äsken olisi nuollut persereikää.

Mutta Uni ja Prinsessa...mä silti rakastan teitä. Antakaa mun ensiyönä kuitenkin nukkua...nytkin on kello yli puolen yön ja juoksette pitkin seiniä.


Näkökulman vaihtamisen taito  2

"Kyky asettua toisen ihmisen asemaan ja katsoa toisen näkökulmasta on perusedellytys keskustelun onnistumiselle. Äärimmäinen itsekeskeisyys (egosentrismi)voi estää kommunikaatiota. Itsekeskeinen ihminen olettaa, että muut näkevät asian samoin ja ajattelevat samoin kuin hän. Jos toinen keskustelijoista taas osaa hyvin asettua toisen asemaan, se voi kompensoida ja keskustelu voi kaikesta huolimatta onnistua kohtalaisen hyvin."
(Näkökulman vaihtamisen taito: Antti S.Mattila)

Olisi kyllä mukavempaa jos ihmiset kommunikoisivat sosiosentrisemmin...olisi huomattavasti vähemmän ihmisten välisiä ristiriitoja, jos opittaisiin laajemminkin näkemään asia myös toisen vinkkelistä, sen sijaan että puolustetaan sitä omaa tapaa ainoana ja oikeana.


Jotkut ovat kusipäitä  2

Mun hyvälle ystävälle kävi sellainen juttu, että törmäsi paskanjauhajaan, joka kyllä puhui isoja asioita, mutta taisi olla monta muutakin sellaista kierroksessa joille jauhaa sitä paskaa myös. Aika sääli, koska mun ystävä on järkinaisia jolla kuitenkin on iso sydän.

No, sellainen fiksu sydämellinen välitön ja ihanan rempseä rehti nainen ei kusipäälle sovikaan...parempi että löytää sitten kaltaisensa.

Olisin toivonut hänelle silti että olisi löytänyt taas muutakin kuin paskapään, joita tuntuu olevan jokainen mitä hänen eteensä sattuu. Joko suurin osa miehistä on paskaa puhuvia ohariolleja, tai sitten kaverilla on vaan paska tsäkä. Siinä vaan on se, että jos törmää kokoajan pelkkiin kermankuorijoihin, sitä voi alkaa luulla ettei miessukupuolesta muita löydykään...voi sokeutua niille kultajyville.


Vahvuus  7

Heikkoudessaan vahva

-tunnistaa omat rajoitteensa ja hyväksyy ne

-ymmärtää että kaikilla meillä on omia pikku bugeja

-paheet ovat renkiä, ei isäntiä

-ratkaisukeskeinen

-realistinen

Vahvuudessaan heikko

-kieltää rajoittensa

-saattaa vaatia enemmän muilta kuin itseltään

-pahe on isäntä

-eskapistinen

-luo illuusioita vahvasta identiteetistä

-herkkä defensseille

Ps. Moon sekamuoto. Matkalla vasta.







Maa  1

Maa keinuttaa
mutta toivon että se kantaa
on mun oma valinta
jos menen meren pohjaan
ja silloinkin sieltä tuon
helmen jonka annan
niille joita rakastan
vaikka palan rinnasta
ei teitä mistään hinnasta
luovuttaisi pois
eikä käteni ote
irtoaisi koskaan
olen yksi niistä
joiden silmät
vasta pimeys
avaa

Merenpohjassa helmi
maan päällä timantteja

-tehty maasta

Maa merestä
ja minä
yksi niistä
miljardeista tähdistä
hiukkanen
hiukkasten
joukossa

Kyllä se kantaa

Edellinen