Runosuolesta

Sielun avaamista ja mentaaliprosessointia enimmäkseen runollisin keinon, koska siten voi kirjoittaa itselleen herkkiä asioita verhoten ne tekotaiteelliseen paskaan. Tai jotain.

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2009.

Kuulo  5

Mua ahdistaa mun kuulon heikkeneminen...se on alkanut jo 7 vuotiaana ja ensin epäiltiin johtuvan tuhkarokosta, mutta myöhemmin tutkimuksissa sanottiin sen olevan ns.geneettinen korvasairaus jota ei korjata julkisella puolella.

Jos vähänkin taustameteliä, en saa puheesta selvää...se tavallaan leikkaa irti ne konsonantit, jolloin kuulen äänen mutta puurona. Tilanne on etenkin tämän kesän aikana pahentunut ja muuttunut selkeämmin toispuoleiseksi...vasen korva kuulee heikosti ja oikea hieman paremmin...töissä kun mulle puhutaan, mulla on tapana laittaa kämmen dumboksi korvalehden taakse, koska silloin erotan sanat paremmin. Kännykkä mulla on kovimmalla mahdollisella ja toistuvasti on huomautettu koventuvasta äänenkäytöstä.

Huomenna otan yhteyttä työterveyteen josko mun kuulo tutkittaisiin...siitä on jo kymmenen vuotta kun viimeksi tutkittiin ja sanottiin että tulevaisuudessa tulen tarvitsemaan kuulokonetta. Alan jo pikkuhiljaa nöyrtymään ajatukselle, koska liian usein on tullut tilanteita, jolloin ulkona liikkuessa joudun sanomaan lapsille että puhutaan vasta kotona kun en saa puheesta mitään selvää ja se hermostuttaa.

Mutta matalan puheäänen erotan paremmin...sekä humalaisten jotka alkoholin myötävaikutuksena puhuvat kovempaa. Etukäteen jännittää kuulokojeessa sekin, että silloin kuulisin paljon sellaistakin, mitä en välttämättä haluaisi...mutta ei se mitään =) Kasvatetaan sitten vaikka sitä luonnetta.


Laa laa  1

Niin se aina käy
ettei ensin toivoa näy
ja piilossa on uskokin
kunnes kävelee vastaan
mies mitä ihanin
ja rakkaus syntyy silloin
kun pannaan aamuin illoin
mutta sitten alkaa kamaluus
kun muija haluu sitoutuu
nimiä lapsille keksitään
yhteistä asuntoa etsitään
ja ensin mies on mukana niin
mutta herää öisin ahdistuskohtauksiin
että mitä hän haluaa ja mitä ei halua
olisi riittänyt että nainen vaan hellii kalua
on paikalla silloin kun sitä tarvitaan
lähtee seuraksi kapakkaan
antaa omaa tilaa ja aikaa
eikä sillä ole omia tarpeita ollenkaan
ja tilillä saisi olla sata miljoonaa
eikä mies pysty enää nukkumaan
kun elämästä on vaarana tulla totta
eikä se ole aina unelmaa
kun pitäisi ottaa muistakin vastuuta
ahdistus kasvaa, ihmiset ei
minne meni rakkaus
sen tuuli vei

Sehän se parisuhteessa pelottaa
että ei saa tehdä sitä mitä haluaa
on helpompaa ajatella itseään
kuin rakentaa yhdessä elämää
Ja niin se aina käy
ei toivoa näy
uskokin on mennyt pois
ei huonommin asiat olla vois
ja sitten taas jotain tapahtuu
vilkkuvat silmät ja hymysuu
elimet ulos pöksyistä paisuu
saa seksiä paljon, hellää ja raisuu
ja sitten joutuu taas ongelmiin
kun nainen haluaa iskeä kyntensä kiin

Joten nyt mä menen etsimään neulaa ja lankaa
sinä senkin pedon lihakolo
et enää mun elämääni ohjaa


Hmmmm...  4

Mä olen aika epäonninen rakastuja...kerään niitä miehiä ympärilleni, jotka eivät tiedä mitä haluaa. Jonkin aikaa pyrin antamaan tilaa ja ymmärrystä huomaten ettei se johda mihinkään...jotain mä itsekin teen väärin. Tuntuu siltä kuin olisi joku Rakkauden Suuri Kerjääjä, joka ymmärtää yli oman minuuden jotta Mestari voisi heittää mulle loppuun kalutun luun edes.

Siinä mielessä kurja juttu mun kannalta, koska uskon että mulla olisi kyky rakastaa epäitsekkäästi. Defenssit vaan nousee pintaan, jos huomaa että toinen ei siihen pysty...sitten seuraa se ettei sanat ja teot kohtaa. Se tuntuu paskalta. Koska olisin oikeasti hyvä nainen. Vaikkakin outo. Mutta silti hyvä. Ja en ole edes mikään pihtari.


Jos  2

Pitäiskö mun olla niinkuin isosisko
joka lohduttaa kun pelkäät pimeää
pitäiskö mun olla taikinassa se sitko
tai liima joka pitää maassa kantapään
tai juuret sun puussa suu sun suussa
puolestas hengittäen
omaani pidättäen oottaen
että joskus joskus sun siivet kantaa
ja lennät pois


Tyttö 11vee  6

Mun tyttöni paasasi minulle:" Mua ärsyttää sussa se, että sä olet aina oikeassa...sä keskeytät ja korjaat muiden sanomisia ja sä osaat puhua niin hyvin, ettei itse osaa enää sanoa mitään".

Hymyilin ja halasin sanomatta mitään. Mun rakas tyttäreni...ajatella, se sanoi tuon kaiken silti ärsyyntymisen keskellä hymyillen eikä vihaisena...siinä vaiheessa kun kuulen tuon, on toinen ollut jo jonkin aikaa hiljaa. Tuota mä just arvostan mun lapsissani...saa sanoa mitä ajattelee, en mä siitä pahastu, he ovat mitä ovat ja antavat mun olla mitä olen...vaikka joskus vähän ärsyttäisikin se että mun suu iskee pieniä reikiä huonetilaan kuin konekivääri. En mä pahalla kuitenkaan.


Unia  1

Kohta pari viikkoa olen kärsinyt aika massiivisista unihäiriöistä...mutta silloin kun olen nähnyt unta, ne ovat jääneet mieleen. Muutama yö sitten olin turistiryhmässä itäkeskuskuksessa, ja meille tuotiin elefantteja...istuuduin elefantin selässä olevaan epämukavaan värikkääseen ja puiseen tuoliin ja sain oppaalta ohjeen pitää jalat koukussa ettei elefantti häiriinny.
En onnistunut siinä, joten elefantti villiintyi...muut kauhistelivat kun minä istuin epämukavassa tuolissani ilmeettömänä kun elefantti seisoi kahdella jalalla.
Päätin hypätä pois selästä ja toivoin että elefantti unohtaa minut kun niillä eläimillä on pitkä muisti, enkä halunnut että kantaa mulle kaunaa siitä etten vaan osannut istua tuolissa oikein. Pakenin ensin pylvään taakse josta elefantti löysi minut ja sitten nappasin tuntemattoman tytön mukaani ja juostiin ostoskeskuksen vessaan. Sen jälkeen heräsin.

Toinen uni on tältä aamulta...istuin linja-autossa ja imetin pienen pientä lastani joka oli alaston keskonen, ihmettelin miten hyvin maito nousee rintoihin vaikka äsken juuri synnytin. Olin menossa johonkin kauas.

Nyt vaan miettimään mitä alitajunta yrittää mulle kertoa.


Yksinhuoltajan laulu  1

Mieluummin olen oma itseni kuin jotain muuta
kun ei sekään kuitenkaan riittäisi
mieluummin elävää lihaa kuin kuollutta puuta
minuuden unohtamisesta ei kukaan kiittäisi
ei pajun oksaakaan voi taittaa liikaa
ja mieluummin pois lähden
ennenkuin kahdeksi katkean
lasteni nähden
tämä minun ympyräni aina auki on
ja sinne pääsee sisään
mutta se ajatus olisi mahdoton
eikä siitä tule mitään
ettei toinen kuitenkaan ole valmis
koko pakettia hyväksymään
ei tarinasta voi tulla kaunis
laava liikkuu alla jään
Tuli ja ilma ja öljy ja vesi
ei niitä voi keskenään sekoittaa
sinä omassa ympyrässä itseksesi
voit tehdä mitä haluat