Runosuolesta

Sielun avaamista ja mentaaliprosessointia enimmäkseen runollisin keinon, koska siten voi kirjoittaa itselleen herkkiä asioita verhoten ne tekotaiteelliseen paskaan. Tai jotain.

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2011.

Hyvää joulua City  1

Oli Erkkipekalla muovinen kuusi
ja sen ruma vaimo Helena huusi
että kinkkua et syö etkä sitä saa
kun et osaa ekologisia arvoja arvostaa
piparistakaan on turha haaveilla
ja saat syödä pelkkää tofua
torttuakaan en sinulle anna
et saa enää ikinä mua panna
sillä mä muutan Intiaan
kannabista polttamaan
ja myyn turisteille kuukuppeja
kaapu päällä ja hiukset takussa

Erkkipekka oli hiljaa, meni tupakalle
mietti että taitaa olla liian pehmonalle
jos suhde on kiinni muovisesta kuusesta
niin nauttikoot toinen elämästä uudesta
ehkä joulupukki antoikin hänelle sen
parhaan lahjan merkityksellisen
että se vitun hippi lähtee Intiaan
hän pääsee rauhassa runkkaamaan
ja tunnustamaan oman fetissinsä
että turkkimummo ottais hänet sträppärillä


Sairaala  3

Kohta 15vee täyttävä esikoiseni oli menossa pään magneettikuvaukseen lastenklinikalla, ja samassa tilassa oli pieni keskonen...liikutuin. Olin parikymppinen keskenkasvuinen punkkari, kun poika syntyi seitsemän viikkoa etuajassa, ja vaikka nopeasti kiitos hyvän keskoshoidon hän pääsi pois hengityskoneesta ja kotiin parin viikon päästä, niin silti ensimmäiset kolme vuotta jouduimme palaamaan uudestaan ja uudestaan sairaalaan. Poika leikattiin kolmen vuoden iässä ja sen jälkeen elämämme helpottui, mutta itse aloin ajautumaan kohti kriisin mustaa aukkoa.

Tänään siinä odotustilassa tajusin, miten oikeasti voi olla nuorelle äidille paljon sairasteleva lapsi (niin ja vielä kun oma keho menni pettämään ja työnsi lapsen pois) olla niin traumatisoivaa, mutta mä en silloin koskaan itkenyt enkä valittanut...toimin kuin robotti. Silloin olisi tehnyt pienet itkut hyvää...mä muistan kun mulle jo silloin sanottiin että olen vahva ihminen, mutta ne ihmiset olivat kateissa jotka olisivat sanoneet että hei, sä saat joskus olla heikko. Nyt olen oppinut olemaan vielä sitäkin, mutta jos mä menisin aikakoneella 15vee taaksepäin, mä antaisin sille kaikentietävälle näennäisen rempeseälle nuorelle äidille ison halin. Se olisi ehkä vähän särkynyt siitä, mutta en mä sitä olisi säikähtänyt.



Aivopieru  1

Ripulikakka. Paskan jauhaminen on koukuttavaa, ja se helpottaa emotionaalista turhautumista, totesin tämän tänään taas kerran. Kiitos ja anteeksi täällä ja tuolla keitä olen sanallisella konekiväärilläni ampunut, mutta kun se tuntuu hyvältä ja saa minut tuntemaan että osaan jotain....taito se on tämäkin.

Ja on se tähän päivään syvällisiä tunteitakin mahtunut...halasin yhtä itkevää naista ja pyyhin kyyneleen hänen poskeltaan tietäen miltä tuntuu kun kaikki menee seinään, ja ihastelin yhtä pienempää naista, joka hihkui Korkeasaaressa innoissaan, vaikka ulkona olikin aika myrskyistä. Mitä sitä suotta vinkumaan kun mun elämä on aika täyttä.


AAAAAAArgh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  6

Vittuperkelesaatana. Mä olen hieno nainen...hieman hullu mutta hieno sydämellinen nainen, ja joku päivä mä kohtaan sellaisen miehen joka kohtelee mua hyvin ja osaa olla oikeasti aito ja rehellinen, ilman että tarvitsee ruveta pelailemaan ja perseilemään, koska sattuu olemaan vaan sellainen eikä voi sille mitään...joo joo, jos on tahtoa, keksii keinot, jos ei ole tahtoa, keksii selitykset. Se voi olla epärealistinen unelma aidosta yhteydestä, mutta onhan ne monet muutkin haavasielut löytäneet sellaisen ihmisen, joka tulee toimeen omien demoniensa kanssa ilman että pitää kaikkea pistää vituiksi niin että alkaa itseäkin vituttaa...voi vitunvitunvittu. Voi kun olisi normaali ja kiinnostaisi normaalit...kohta mulla taas on kierroksessa joku "vaikea ihminen". Olen niin paljon viettänyt hiljaiseloa etten nyt vaan jaksa enää jäädä haavoja nuolemaan...joten toimitaan sitten näin jos siihen on kerta minulla tarve.

Ja en mä tässä nyt ihmistä sure, se oli kivaa niin kauan kuin kesti...mutta mä suren sitä tunnetta että hetken aloin uskomaan että tässä on ehkä jotain. Se toinen varmaan tiesi jo alusta asti ettei ole mitään, mutta ei vaan viitsinyt "loukata" tai jotain muuta patologista nössömeininkiä. Nuorempana olisin varmaan ajatellut että oih ja voih, mä parannan rakkaudella kaikki kusipäät tässä maailmassa...mutta sitten tajusin että saa sitä itseäänkin rakastaa, eikä mun tarvitse kaikkea ymmärtää, teot kertoo enemmän kuin sanat. Argh...ärsyttää ärsyttää ärsyttää. Onneksi selvisi ajoissa asioiden oikea laita sitten sen käytöksen kautta, kun ei osannut ääneen tuntemuksiaan ilmaista, vaikka siitä rehellisyydestä ja avoimista korteista olikin puhe. Joo, saahan sitä aina puhua, mutta sanat on vaan sanoja.

Kun huomenna herään, toivon että viisas vanha nainen-moodi on kytkeytynyt päälle, sillä tämä teinipissisangstaaja ottaa voimille. Mutta en luovuta, olen ihan tarpeeksi parin vuoden aikana tuntenut huonommuutta, kun sydämessäni tiedän että joku voisi olla ihan tyytyväinenkin kun hänellä on nainen joka tykkää ja välittää ilman että se ahdistaisi tai saisi flippaamaan. Mulle on tullut tavaksi lopettaa alkutekijöihinsä kaikki jutut, mutta mä tiedän mitä haluan...aitoa yhteyttä joka perustuu aitoon vuorovaikutukseen, ei mitään pelaamista, roolissa olemista tai kaavojen toistamista...kun mä tällaista havaitsen eikä toinen halua käyttäytymistään edes tiedostaa vaan saattaa vaatia jopa enemmän ymmärrystä itselleen, niin enää mulla ei ole sitä uskoa ja toivoa...tulee vaan kuristava tunne että pakoon pakoon pakoon. Voi olla myös että vaadin liian nopeasti kaikkea...mutta toisaalta silloin vasta hukassa olisinkin jos en tiedä mitä haluaisin. Toiset haluaa että kumppanikokelas on varakas, hyvin koulutettu ja hyvästä perheestä...mä haluan että se toinen puhuu tunteistaan ja ajatuksistaan ja antaa välillä munaa niin, että itken sitä kiiman haureaa kauneutta...sekä että samalla tunnen oloni turvalliseksi ja oppisin ajan kanssa luottamaan toiseen. Ei se parinmuodostus sen kummempaa rakettitiedettä ole...mä lähden vaan lähtökohtaisesti siitä, että se aitous pitää olla jo alusta asti, ei siitä muuten voi ajan kanssa syntyä mitään hyvää.

No joo. Ehkä joku päivä. Menen nukkumaan ja herään huomenna paremmalla tuulella.


Cooli muija  1

"Sinä et taistele minun, vaan omien demoniesi kanssa, enkä tule antamaan sinulle vapautusta omien tekojesi tähden, ellet tule sitä itse pyytämään": hän sanoi tumman soinnikkaalla äänellään ja lipui pois jättäen toisen miettimään. Niin ja hänen rinnat olivat kuin ketun nokat ja perse kuin brasilialaisella tanssijattarella. Ja pillukin tosi tiukka eikä yhtään tuntunut tummelipurkilta.