Sairaala

  • Muusantuuska

Kohta 15vee täyttävä esikoiseni oli menossa pään magneettikuvaukseen lastenklinikalla, ja samassa tilassa oli pieni keskonen...liikutuin. Olin parikymppinen keskenkasvuinen punkkari, kun poika syntyi seitsemän viikkoa etuajassa, ja vaikka nopeasti kiitos hyvän keskoshoidon hän pääsi pois hengityskoneesta ja kotiin parin viikon päästä, niin silti ensimmäiset kolme vuotta jouduimme palaamaan uudestaan ja uudestaan sairaalaan. Poika leikattiin kolmen vuoden iässä ja sen jälkeen elämämme helpottui, mutta itse aloin ajautumaan kohti kriisin mustaa aukkoa.

Tänään siinä odotustilassa tajusin, miten oikeasti voi olla nuorelle äidille paljon sairasteleva lapsi (niin ja vielä kun oma keho menni pettämään ja työnsi lapsen pois) olla niin traumatisoivaa, mutta mä en silloin koskaan itkenyt enkä valittanut...toimin kuin robotti. Silloin olisi tehnyt pienet itkut hyvää...mä muistan kun mulle jo silloin sanottiin että olen vahva ihminen, mutta ne ihmiset olivat kateissa jotka olisivat sanoneet että hei, sä saat joskus olla heikko. Nyt olen oppinut olemaan vielä sitäkin, mutta jos mä menisin aikakoneella 15vee taaksepäin, mä antaisin sille kaikentietävälle näennäisen rempeseälle nuorelle äidille ison halin. Se olisi ehkä vähän särkynyt siitä, mutta en mä sitä olisi säikähtänyt.

3 kommenttia

Anonyymi

23.12.2011 22:48

Kaikkien vahvuuden vaatimusten keskellä unohtuu turhan usein että saa olla myös heikko, eli ei tarvitse aina yrittää pyrkiä siihen omaan täydellisyyden ideaaliin...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Muusantuuska

23.12.2011 23:34

Mä en sitä sanoisi että ihminen itse unohtaisi sen, vaan se että ympärillä olevat ihmiset unohtaa sen. Monesti ns vahvoja ihmisiä kehutaan miten he ovat niin vahvoja ja antavat uskoa muille...mutta jos näille dynamoille tuleekin heikko fiilis, se voidaan torjuta. Mä en ainakaan ole koskaan pyrkinyt mihinkään täydellisyyteen, vaan koen että se on vähän ympäristönkin sanelemaa että mun on vaan pakko pärjätä ja olla vahvempi, vaikka en aina jaksaisikaan. Ei se edes tunnu valinnalta, vaan selviytymiskeinolta. Nyt toki on niitäkin joille voin ruikuttaa, mutta aina ei ole ollut niin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:36

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus