Woke Up Like This

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Eight Hour Cream.

Suomalainen Pihqa-voide: vaihtoehto Eight Hour Creamille?  1

Suomalaisesta metsästä kerätystä kuusenpihkasta valmistetusta voiteesta lupaillaan suuria. Se on tarkoitettu ihon pienille vaurioille - ihottumille, pienille haavoille, hyönteisen pistoille tai halkeilevalle iholle. Kun kuuseen tulee haava, sen oma pihka hoitaa sen. Samaan perustuu myös Pihqa-voide.

Elizabeth Arden kehitti legendaarisen Eight Hour Creamin 1930-luvulla, ja käytti sitä silloin täysiveristen hevostensa ihovaurioiden hoitoon. Pihqa-reseptin isä Jukka Haaranen oppi pihkavoiteen keittämisen isoisältään jo lapsena, ja kokeili Elizabeth Ardenin tavoin muutama vuosi sitten sen tehoa omien ravihevostensa hoidossa. Voide näytti tehonsa, ja sitä alettiin tuottaa kuluttajien käyttöön.

Voide muistuttaa hunajaa paitsi väriltään ja koostumukseltaan, myös tuoksultaan. Makeassa pihkaisessa tuoksussa tuntuu metsä. Hunajaisesta olemuksestaan huolimatta voide ei ole tahmeaa, päinvastoin, se levittyy jopa öljymäisesti iholle ja tuntuu miellyttävältä. Sormiin siitä saattaa jäädä tahmea olo, joten suosittelemme käsien pesua. Voide pehmentää ja kosteuttaa tehokkaasti halkeilevat kynsinauhat sekä rauhoittaa paranevia asfaltti-ihottumia. Myöhäisen syksyn hyttyspuremat saavat myös Pihqa-voiteesta avun.

Voide tuntuu tehokkaalta ja jopa hieman liikuttavalta, sillä pihkan käyttö on vanhaa suomalaista kansanperinnettä. Pihkainen, metsäinen tuoksu vie käyttäjän suomalaisiin metsätunnelmiin ja herättää ylpeyden kotimaista luontoa kohtaan.

Pihqa-voide sisältää valkovaseliinia ja kuusenpihkaa (10 %). Pihka kerätään käsityönä suomalaisista metsistä, ja voiteet valmistetaan Tuusulassa. Tuote ei sisällä alkoholia tai hajusteita. Jälleenmyynti apteekeissa, Prismoissa ja sekatavarakaupoissa syys-lokakuun vaihteesta alkaen.