Woke Up Like This

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on lymfahoito.

Testissä: elektrolymfahoito (osa 1)  1

Lymfastimulaatiolaite näyttää pelottavalta, muttei ole sitä.
Lymfastimulaatiolaite näyttää pelottavalta, muttei ole sitä.

Elektrolymfaterapia on kiinteytyshoito, jossa kropan lihaksia stimuloidaan sähkövirran avulla. Kehon ongelmakohtiin kiinnitetään elektrodeja, jotka johtavat sähkövibraatiota lihaksiin. Hoitokerta kuluttaa satoja kaloreja, parhaimmillaan jopa tuhansia (mutta nupit ovat silloin kyllä ihan maksimissa).

Elektrolymfaterapiaa tarjoaa Helsingissä toistaiseksi vain yksi hoitola, juuri avattu Royal Wellness Spa Kruununhaassa. Hoitolan yrittäjä Sohvi Nyman kertoo, että elektrolymfaa käytetään paitsi kiinteytykseen, myös kuntoutukseen. Esimerkiksi leikkauksen jälkeen toipuvat lihakset täytyy saada töihin rasittamatta niitä liikaa. Lymphomed-laitteella kuntoutus voidaan aloittaa hellävaraisesti.

Näin Royal Wellness Spassa kuvaillaan hoitoa:
"Lymphomed - kiinteytys-/selluliittihoidolla pyritään ennen kaikkea elvyttämään aineenvaihduntaa ja lisäämään lymfan- ja verenkiertoa, poistamaan nestettä ja kuonaa elimistöstä sekä tasapainottamaan hormonitoimintaa sekä työstämään lihaksia ja ihoa kiinteämmäksi ja kimmoisammaksi."

Yksi hoitokerta kestää 50 minuuttia. Elektrodilätkät kiinnitetään kehoon geelin ja tarranauhojen avulla. Asiakas voi maata rauhallisesti hoitopöydällä koko hoidon ajan. Ensimmäiset viisi minuuttia kone lämmittelee kehoa tulevaan rutistukseen. Lätkät johtavat korkeataajuuksista sähkötykytystä kehoon ensin hyvin rauhallisesti. Lämmittelyn jälkeen tykytyksen nopeus tihenee ja teho voimistuu: puolen tunnin ajan lihakset nytkähtelevät värisevien lätkien alla. Virran voimakkuutta voi itse säädellä namiskoita käännellen. Mitä korkeampi voimakkuus, sen tehokkaammat tulokset - mutta heti ei kannata lähteä rajuimmille tasoille. Korkeataajuuksinen värinä on rankka treeni keholle ja tekee voimakkaimmillaan jopa kipeää. Puolen tunnin jälkeen on viiden minuutin loppurentoutus, jolloin värinä hidastuu.

Lymphomed-lihaslymfastimulaatio lupaa, että viiden hoitokerran jälkeen kropan ympärysmitoista saattaa kadota yhteenlaskettuna jopa 15 senttimetriä. City testaa hoitoa - pysy kanavalla niin katsotaan, miten käy!