Woke Up Like This

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on soma uplifting.

Luonnollinen kasvojenkohotus: nipistele naamaasi ja tukistele tukkaasi  1

Cityn toimituksen Woke up Like This -blogissa testataan kiinteyttävää kasvohoitoa.

Helena Lindgren Satu-Aamu Kankaan hoidettavana.
Helena Lindgren Satu-Aamu Kankaan hoidettavana.

Ekokosmetologi Satu-Aamu Kangas, 40, katsoi itseään peilistä erään pitkän päivän jälkeen kaksi vuotta sitten. Peilistä katsoi takaisin väsynyt nainen, jonka uupumus näkyi kasvojen jokaisessa rypyssä ja uurteessa. Ayurvedan parissa kasvanut sekä erilaisiin hierontamenerelmiin ja kiinteytyshoitoihin erikoistunut Kangas päätti luoda kaikille sopivan, kohottavan hierontatekniikan. Syntyi Soma Uplifting, kasvojen hierontatekniikka, jonka nimeen vannoo muun muassa upeasta ihostaan tunnettu laulaja Helena Lindgren.

“Soma on sanskriittia ja tarkoittaa elämän eliksiiriä. Uskon, että hieronta aktivoi sitä, elämän energiaa”, Kangas sanoo.

Soma Uplifting -hierontamenetelmä julkaistiin viime vuonna, ja yksi toisensa jälkeen hoitoon palaavia asiakkaita on kertynyt runsaasti. Mihin hieronnan voima sitten perustuu?

“Se kiinteyttää kasvojen lihaksia, joihin ihmisillä tulee paljon jumeja ja kireyttä. Hieronta lisää aineenvaihduntaa, jolloin iho kirkastuu ja energisoituu. Lisäksi kosketus rentouttaa, samalla tavalla kuin mikä tahansa hieronta.”

Hieronnassa kasvot, kaula, rinta ja pää käydään läpi sormiliikkeillä. Kankaan luoma liike on kahdella sormella tehtävä napakka pyöräytys, jonka liike muistuttaa S-kirjainta. Hoidon selkeä etu on luonnollisuus ja se, että sitä voi tehdä sellaisillekin ihmisille, joille koneella tehtävä lifting-hoito ei sovi.

“Kasvojen lihasten stimuloinnin on todettu lisäävän endorfiinihormonia samalla tavalla kuin naurujooga. Hieronnassa painellaan naurulihaksia, joten kroppa tulkitsee ihmisen nauravan ja olevan onnellinen.”

Kokeillaanpa. Asetun Kruununhaassa sijaitsevan Ekohoitola Balanzan perällä olevan huoneen hoitopöydälle. Kangas puhdistaa kasvoni ja levittää iholleni seerumin, joka napakoittaa ihoa ja tekee siihen tarttumisen vaivattomammaksi. Hän aloittaa kulmakarvoistani ja nipistelee ihoani kahdella sormella ensin kulmakarvoista, sitten silmien ympäriltä, otsasta, leukaperistä – kaikkialta.

Hieronta tuntuu nimenomaan nipistelyltä. Eikä oikeastaan edes siltä. Kasvojen lihakset nykivät hoitajan sormien alla kuin itsestään. Jollen tietäisi, että joku nipistelee naamaani, kuvittelisin, että siihen johdetaan sähköimpulsseja, jotka saavat lihakset värähtelemään. Kasvot tekevät eräänlaisen treenin.

Kahdenkymmenen minuutin hieronnan jälkeen Kangas levittää kasvoille öljyn ja tekee vielä elvyttävän hieronnan. Hieronta ulottuu kasvoista myös kaulalle, niskaan, rintakehään ja päänahkaan.

Hierontojen jälkeen hoidossa kuoritaan kasvot ja kosteutetaan ne vielä lopuksi ihotyypin mukaisella naamiolla ja hoitovoiteella.

Hoito on uskomattoman rentouttava, ja toisen kosketus omilla kasvoilla on kaikessa harvinaisuudessaan varsin miellyttävä tunne. Iho tuntuu napakalta ja näyttää hehkuvan terveyttä. Mutta miten samanlaisen efektin saisi kotioloissa?

“Maan vetovoima vetää meitä alaspäin. Jos voisimme seistä päällämme puoli minuuttia silloin tällöin, se auttaisi, mutta harva pystyy siihen”, Kangas sanoo nauraen.

Soma Uplifting -hierontaa on mahdollista opetella myös itse: Kangas aloittaa koulutukset ensi vuonna. Mutta vaikkei hallitsisi tekniikkaa, voi omia kasvoja kyllä hieroa ja nipistellä aina, kun ehtii. Kasvoseerumin, -voiteen tai -öljyn levittämisestä voi tehdä hemmottelurutiinin, joka hieroo kasvot samalla kiinteiksi. Voiteet voi myös naputella sormilla iholle. Se vilkastuttaa pintaverenkiertoa.

“Ihoa voi aina taputella hellästi sormin. Aamuisin suosittelen myös pientä hiusten tukistamista, se saa verenkierron liikkeelle ja herättelee hellästi.”

Soma-kasvohoidossa Kangas suosittelee käymään aina, kun kasvot näyttävät siltä, että ne kaipaavat lisää elämän eliksiiriä. Pelkän hieronnan voi tehdä meikin päälle, joten käydä voi vaikka kesken työpäivän. Suositeltu hoitoväli on 4-5 viikkoa.

“Itse nipistelen silmänympärysalueitani yleensä auton ratissa reilun minuutin ajan, jos koen kaipaavani pikaista kohennusta", Kangas kertoo.

“En ole ehtinyt Soma Uplifting -kasvohoitoon kuukausiin, mutta teen minihoidon itselleni aina, kun kasvoissani näkyy väsymystä.”

Lisäksi Kangas suosittelee kaulan ja niskan kevyttä venyttelyä päivittäin. Kun hoidon tarve yltyy, ajan voi varata ekohoitola Balanzasta tai muilta Soma Uplifting -kasvohieronta -koulutetuilta hoitajilta. Hoidon hinta 48 € (pelkkä hieronta), 108 € (koko hoito, n. 1,5h).

Ekohoitola Balanza, Rauhankatu 8.