Adamsissa klubi-ilta Venäjän LGBT-oikeuksien puolesta

Klubikulttuuri on aina ollut erottamaton osa homokulttuuria.

Kuva: Diana Luganski

KREML-klubi järjestetään tänään perjantaina helsinkiläisessä yökerho Adamsissa, ja sen tuotot ohjataan suoraan LGBT-työhön Venäjällä. Siellä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tila on kriittinen. Venäjän lakikirja kieltää “ei-perinteisistä” sukupuolisuhteista kertomisen alaikäisille, sakon uhalla. Väkivalta homoseksuaaleja kohtaan on Venäjällä todellista. Siitä on todisteita, jotka näkyvät vähän väliä mediassa, jopa videoiden muodossa.


Lue myös: Feikkilesboduo t.A.T.u esiintyy Sothsin avajaisissa


KREML on vaihtoehtoklubi ja se kutsuu Venäjän homot Helsinkiin. Samalla KREML tarjoaa suomalaiselle klubikansalle maistiaisia Pietarin ja Moskovan undergroundskenestä sekä performanssitaiteen maailmasta. Tavoitteena on luoda elävä yhteys Suomen ja Venäjän homokulttuurien välille. Tanssilattia on vapaa tila, joka on vuosikymmeniä tarjonnut mahdollisuuden todellisiin kohtaamisiin, ilman ennakkoasenteita ja yhteiskunnan normivaateita.

Tuottaja Janne Siironen kertoo tunnelmiaan klubin järkkäämisestä: “Olympialaiset alkoivat eilen ja ainakin mun Facebook-feediin on postattu homojen hakkausvideoita, jotka ovat ihan hirveitä. Tilanne ei ole Venäjällä siis hääppöinen, mutta kauhistelu ja niiden videoiden katselu ei palvele ketään. Tällä kivalla tavalla voit osallistua konkreettisesti, pitää hauskaa ja tukea Venäjän LGBT-järjestöjä. Meillä oli ihan loistava ilta viimeksi, joten kannattaa tulla bailaamaan vaikka politiikka ei kiinnostaisikaan!”

Illan aikana kuullaan venäläisiä DJ:tä kuten Moonoton ja Manifesto sekä nähdään drag-esiintyjä Pietarista. Lisäksi iltaa täydentää pitkä liuta Helsingin yöelämän huippunimiä kuten Scifibimboes, Miia Magia ja Tiia Vanhatapio.

KREML-klubi @Adams (Erottajankatu 15-17) 7.2. klo: 21-04, liput 8 e. Kaikki tuotto ohjataan eri LGBT-järjestöille Venäjällä. Tapahtuman Facebook-sivu.

1 kommentti

putinherjaa

7.2.2014 19:38

Put it in Putin

https://www.youtube.com/watch?v=lyFaIXvVInI

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi