Hytönen avaa Kallioon Iltakoulun
Kallion ravintolakeisariksi ristitty Ari Hytönen on ostanut Vaasankadun Kinaporin. Ravintola aukeaa maaliskuun alussa nimellä Iltakoulu. Iltakoulun ruokalistalle tulee tuttuja kouluruokia tillilihasta kanaviillokkiin.
Baker´sin remontti valmis
Pari kuukautta kestänyt Baker´sin remontti on ohi. Uudistusten myötä ilmastointi on siinä mallissa, että myös baaritiskillä saa tupakoida. äänentoisto ja valaistus ovat niin ikään paremmassa kuosissa.
Labyrinth vaihtoi omistajaa
Ison Roban Bar Labyrinth on siirtynyt uusiin hoteisiin. Kai Tukiainen on myynyt paikan Terttu ja Kalevi Lyytikäiselle ja keskittyy jatkossa omistamiinsa Kaislaan ja Kuikkaan. Labyrinthin toiminta jatkuu entisellään.
Pääkonttori panostaa alkuiltaan
Ravintola Pääkonttori on ottanut alkuillan asiakkaat haltuunsa perjantaisin pyörivällä Casual Friday -klubilla. Bileet alkavat jo klo 17, ja konttorilla tullaan näkemään kevään aikana mm. erinäisiä musiikkispektaakkeleita. 23.3. esiintyjäksi on kiinnitetty Jone´s Bros. Casual Fridayn asiakaskunta on koostunut pitkälti mainos- ja media-alan ihmisistä.
Kellarikrouvissa pihviviikot
Kellarikrouvissa vietetään pihviviikkoja 6.-18.3. Listalla on mm. porsasta, karitsaa, lammasta ja hirveä. Pihviviikkojen menu alkaa paprikakeitolla, jatkuu tournedos-annoksella ja huipentuu porkkana-valkosuklaakakkuun.
Royal Rest moninkertaisti tuloksensa
Suomen suurin yksityinen ravintolaketku, Mia ja Kasperi Saaren Royal Rest kaksinkertaisti liikevoittonsa viime tilikaudella. Royal Restin suurin investointi menneenä vuonna oli ravintola Teatterin rakentaminen Happy Daysin tilalle. Yhtiön liikevaihto oli 254,1 miljoonaa ja liikevoitto 16,7 miljoonaa markkaa.
Papá Giovanni myy merisiiliä
Papá Giovanni on ottanut ensimmäisenä suomalaisravintolana listalleen merisiilin. Merisiilipastaa saa maaliskuun alusta lähtien ennakkotilauksella. Helmikuussa paikassa herkuteltiin suurimmalla Suomessa nähdyllä hummerilla.
Keittiötä vietnamiksi
Suomen ensimmäinen vietnamilaispakolaisperhe on koonnut vietnamilaisen keittokirjan, jossa reseptit ovat suomeksi ja vietnamiksi. Kevään myötä ilmestyy kirjakauppoihin vastaavanlainen somalialainen keittokirja.
DJ Magazine kehuu Screenia
Yksi maailman arvostetuimmista klubimaailman julkaisuista, DJ Magazine uhrasi viimeisimmässä numerossaan suuren määrän palstatilaa Kaivohuoneella nykyisin pyörivälle Screen Clubille. Jutussa ylistettiin mm. klubin visuaalista ilmettä.
Pohjois-Italiaa Papássa
Papá Giovannissa vietetään maaliskuun alkajaisiksi Veronan viikkoja. Kyökissä vierailee keittiömestari Luca Fasoli näyttämässä mallia, miten Veneton herkkujen valmistaminen onnistuu. Viinit tulevat perhetalo Pasqualta. Papán keittiön oma pomo Matti Eskelinen on palannut Italian saappaankärjestä Apuliasta, jonka makuja merisiileineen päästään maistamaan myöhemmin keväällä.
Italia tulee Kämpiin
Italia maistuu hotelli Kämpin CK´s Brasseriessa. Italialainen keittiömestari vierailee ravintolassa viikon päivät sunnuntaihin 4.3. asti. Tarjolla on niin alkuruokia, pastoja, pääruokia kuin aterian huipentavia makeita paloja sekä lounaalla että illalla. Kaikilla mausteilla italialaisen musiikin kera.
Kaliforniaa Strandissa
Hotelli Strand Inter-Continentalin keittiöpäällikkö Jari Ervasti kävi alkuvuodesta opintoretkellä Kaliforniassa. Matkan antia päästään maistelemaan Pamirissa kuukauden päivät tiistaista 6.3. alkaen. Monen kulttuurin kruisailu tarjoaa mm. rapu-kookoskeittoa, Pancetta-kinkkuun käärittyjä poronnoisetteja, suklaamanteliterriiniä – ja Beringerin laadukkaita viinejä.
Samba sykkii pubeissa
Pubisambat korkkaavat maaliskuun Center-Innin baareissa perjantaina 2.3. ja lauantaina 3.3. Luvassa on äänekästä rummutusta, nättejä sambatyttöjä, riemukkaita kilpailuita ynnä paljon kuohuvaa mallasjuomaa. Ravintolat ovat Friday, Gaselli, Poppis, Simone ja Soopeli.