Bar O´Neills avaa Iso Roballe
Punavuori saa uuden ison baarin, kun irlantilainen Bar O´Neills avaa ovensa Iso Roba kympissä marraskuun 7. O´Neillsin yläkerta on pyhitetty olohuoneeksi sikareiden, oluen ja viskin nauttimiseen. Alakerta on vauhdikkaampaan rentoutumiseen. Keskiviikkoisin ja sunnuntaisin O´Neills tarjoaa live-musiikkia. Muuten: alakerran drinkit syntyvät kiltteihin pukeutuneiden baarimestareiden toimesta.
Nimi Kallen laajennukselle
Mikään ei ole pyhää ja koskematonta. Ei edes Kaarle XII:n alakerta. Aiemmin keittiönä ja varastona sekä henkilökunnan lepotilana toiminut Suomipop-baarin tiskin takana oleva huone on otettu asiakkaiden käyttöön. Nimikilpailussa olevaan lounge-henkiseen tilaan pääsee myös sisääntuloaulasta, joten liikkuminen helpottuu. Uudistus poiki alakertaan uudet wc:t. Uusi tila on varattavissa yksityiskäyttöön.
Yadeen brittipubi
Keskuskadun Yadea on remontoitu ja etuosan baari on erotettu ruokapuolesta brittipubiksi. Churchill Armsin tuotevalikoima mukailee luonnollisesti brittilinjaa. Alakerran klubi jatkaa tutuilla eväillä.
USA:han hurja klubilaki
Uuden lain mukaan ravintoloitsija tai festivaalipromoottori on vastuussa asiakkaiden huumeiden käytöstä Yhdysvalloissa. Asiakkaan töröily voi tuoda isännälle jopa 20 vuotta vankeutta tai 500 000 taalan sakot. Massatapahtumia on jo ehditty perua rangaistusten pelossa.
Robbie-jatkot Hesarilla
Levy-yhtiö EMI ja Helsinki Club järjestävät viralliset Robbie Williams -jatkot Hesarilla 11. ja 12.11. Tiistain tilaisuus on varattu kutsuvieraille, mutta keskiviikon bileisiin ovet aukeavat kaikille, myös keikan missanneille.
Finnhitsejä Zetorissa
Zetorin ja Radio SuomiPOPin Finnhits-klubi tuo lavalle artisteja vuosikymmenten takaa joka kuukauden viimeisenä torstaina. Klubi pyörii ainakin ensi kevääseen saakka. Myynnissä on alkuperäisiä Finnhits-levyjä.
Juttutupa laajenee
Juttutuvan ja Marco Polon kombinaatio laajenee ensi keväänä. Ravintolan nimestä on käynnissä kilpailu. Voittajalle on luvassa 500 euron matkalahjakortti. Ohjeet kisasta ravintolassa ja osoitteessa juttutupa.com.
Palace leviää naapuriin
Palace avaa ensi syksynä uuden ravintolamaailman naapurikorttelissaan Postipankin entisessä pääkonttorissa Unioninkadulla. Äskettäin Palace osti Lordina toimivan Vanhan Polin hotelli- ja ravintolakiinteistön Lönnrotinkadulla. Royal-Ravintoloista Palacen kehitysjohtajaksi siirtyneellä Ursula Zittingillä riittää puuhaa uusissa projekteissa.
Sarvipäitä listalla
Puu-uunissa valmistuva hirvenrinta (21 e) on pääosassa Pääkonttorin marraskuun sesonkilistalla. Viisivuotisjuhliaan viettävä Lasipalatsi taas kokkaa poroa monessa muodossa 16.11. asti. Listalla löytyy mm. poropyöryköitä (12,50 e), porovasan maksaa (14 e) ja poronpotkaa (20 e). Tuhdit poroviinit tulevat Wyndhamin viinitalosta Australiasta.
Makumatka Venetoon
Pohjoisitalialaisen keittiön ystävä suuntaa nyt Casa Toscanaan, Järvenpäähän. Tarjolla on Masin venetolaisten viinien ryydittämä kolmen (49 e) tai viiden (55 e) ruokalajin menu. Maisteltavissa on esimerkiksi hernerisottoa, sitruunahummeria ja helmikananrintaa. Toscana sijaitsee Rivoli-hotellissa asema-aukiolla.
Palace ja Strand viinilinjalla
Viini virtaa perjantaina 7.11. Walking Dinner valmistuu Palace Gourmet´ssa suomalais-espanjalais-italialaisin voimin. Illan mittaan voi keskustella ranskalaisten ja espanjalaisten viinintuottajien kanssa, 50 euron kokonaishintaan sisältyvät myös juomat sekä juusto- ja jälkiruokapöydät. Kilpailevat viinintekijät kokoontuvat samana iltana Strandiin. Seitsemän ruokalajin illallisen (viineineen 200 e) valmistaa ruotsalainen tähtikokki Roland Persson.
Pikkulintu juhlii
Ruotsalaisten oluiden päiviä vietetään Puotilan ostoskeskuksen Pikkulinnussa 6.?9.11. Hylkää ennakkoluulot ja maista ravintolan oman maahantuonnin herkkuja länsinaapurin pienpanimoista.
Kotikokin tiiliskivi
Kotikokin pikkujättiläinen on yli 600-sivuisen järkälemäinen Tammen keittokirja. Ruotsalaista alkuperää oleva ruuanlaiton ja raaka-aineiden perusopus on varma lahjasuosikki isänpäivänä ja jouluna.