Messukeskuksen kylkeen avautui kiinnostava ravintolauutuus – Platta vannoo käsityöläisyyden, vuodenaikojen ja herkullisuuden nimeen

Ravintola Platan keittiössä ei turhaa hävikkiä synny, sillä keittiömestarina toimii hävikkiravintola Loopistakin tuttu Markus Fogelholm.

Platan sharing menussa lisukkeet jaetaan pöytäseurueen kesken.
Platan sharing menussa lisukkeet jaetaan pöytäseurueen kesken. Kuva: Risto Wuolle / Platta / Messukeskus

Messukeskuksen yhteydessä toimiva Holiday Inn -hotelli sai kokonaisen vuoden kestäneen remontin aikana perusteellisen kasvojenkohotuksen. Nyt hotelli on jälleen avattu yleisölle, ja samalla sen alakertaan avautui ravintola Platta.

Platan keittiömestarina toimii Markus Fogelholm, jolta löytyy kokemusta muun muassa Olosta, Savoysta, Werneristä sekä hävikkiravintola Loopista.

Fogelholmin pesti alkoi jo elokuussa. Syksyn aikana hän on tuonut uusia tuulia Messukeskuksen ravintolamaailmaan, mutta nyt fokus on suunnattu uutuuttaan kiiltävään Plattaan.

Käsityöläisyys kunniaan

Fogelholm nimeää kolme pääteesiä, jotka ohjaavat hänen työskentelyään: käsityöläisyys, vuodenaikojen vaihtelu sekä herkullisuus.

Platassa kaikki tehdään kastikkeita ja liemiä myöten itse, mutta vain siksi, että lopputulos olisi mahdollisimman herkullinen.

“Kaikki tehdään itse nimenomaan maun takia. Se käsityöläisyys ei ole sellaista, että olisi tosi monimutkaisia ruokia, vaan pikemminkin ronskia ja reilua”, Fogelholm linjaa.

Markus Fogelholm suosii Platan keittiössä kotimaisia ja biodynaamisia kasviksia.
Markus Fogelholm suosii Platan keittiössä kotimaisia ja biodynaamisia kasviksia. Kuva: Kaisa Paavilainen

Samaa käsityöläisyyden periaatetta hän on halunnut tuoda myös muihin Messukeskuksen ravintoloihin. Esimerkiksi hampurilaispihveinä ei käytetä valmiiksi kypsennettyjä puolivalmisteita, vaan ne pyritään paistamaan mediumiksi.

Keskuskeittiössä pystytään hauduttamaan kerralla isoja määriä lihoja ja liemiä myös muiden hallimaailman ravintoloiden tarpeisiin.

“Kun meidän pääkeittiössä on todella hyvät laitteet, niin liemiä tai kastikkeita voidaan tehdä satoja litroja kerralla, niin mun mielestä on tosi paljon järkevämpää tehdä ne itse.”

Kotimaiset ja biodynaamiset kasvikset etusijalla

Vuodenaikojen vaihtelut näkyvät Platassa sesonginmukaisina raaka-aineina. Fogelholm suosii kotimaisia ja biodynaamisia kasviksia, mutta etenkin talviaikana turvaudutaan myös tuontitavaraan.

Talviaikaan listalta löytyy kotimaisten kellarijuuresten lisäksi esimerkiksi sisilialaista veriappelsiinia sekä täyteläistä talvikurpitsaa.

Talviaikaan Platan menulla maistuvat sesongin sitrukset.
Talviaikaan Platan menulla maistuvat sesongin sitrukset. Kuva: Risto Wuolle / Platta / Messukeskus

Fogelholmin keittiössä kasvikset ovat isossa roolissa. Platan lounaalla on aina tarjolla kasvispääruoka, johon voi halutessaan tilata lisukkeeksi lihaa tai kalaa sekä pienen keiton. Näin lounaasta on helppo koota oman nälän mukainen kokonaisuus.

Illallisella Platassa kannustetaan yhdessä syömiseen, ja tarjolla on jaettaviin annoksiin perustuva sharing-menu. Jokainen saa valita itselleen mieleisen pääruoan, oli se sitten kurpitsaa, karitsaa, härän entrecotea tai turskaa, joiden lisäksi pöytään tulee erilaisia jaettavia kasvislisukkeita.

Ravintola avoinna kaikille

Tarjolla on myös artesaanipizzoja sekä pienempään nälkään sopivia annoksia. Juustot tulevat pääosin lähimeijereistä: kotimaisten pienjuustoloiden tuotteita löytyy niin aamiaiselta, neljän juuston Helsinki-pizzasta kuin jälkiruokalistaltakin.

Platan menulta löytyy myös rapeapohjaista artesaanipizzaa.
Platan menulta löytyy myös rapeapohjaista artesaanipizzaa. Kuva: Risto Wuolle / Platta / Messukeskus

Etenkin messujen ja tapahtumien aikaan Platassa riittää varmasti vilskettä, mutta Fogelholm toivoo, että muutkin kuin messu- ja hotellivieraat löytävät ravintolan.

“Sen eteen tässä tehdään duunia, että me oltaisiin ravintolana niin kiinnostava, että jengi haluaa tulla tänne syömään muutenkin kuin messujen yhteydessä.”

Tärppinä mainittakoon, että koska Platta toimii hotellin yhteydessä, se on avoinna vuoden jokaisena päivänä.

Platta, Messuaukio 1

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi