Blogi

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2008.
Seuraava

Infinitus Syrah 2007  8

Täyteläinen espanjalainen punkku La Manchan alueelta. Hinta Alkossa 6,98 € / 0,75 l. Suositellaan lampaan, pataruokien, naudan ja grillisuuan (makkaraperunat?) seuraksi. Minä nautin tämän viinin kiinteänä side orderina mozarella-pesto-ruisleipää, joka toimi oikein hyvin.

Rypäle: syrah. Täyteläisyys: Täyteläinen. Arvio (Alkon): notkea, marjainen, mausteinen, lämmin.

Yllättävän hyvä hinta-/laatusuhde. Kierrekorkki ei häiritse juomanautintoa.


Ikäpoliittinen kokonaisratkaisu  6

Eilisen puhelinkeskustelun aikana mainitsin oman ikäni. Vastapuoli kuulosti ehkä vähän hämmästyneeltä (en kysynyt luuliko nuoremmaksi vai vanhemmaksi) ja keskustelu jatkui hetken aikaa ikäasiaa puiden. Tuo puhelu, iänarvuutteluketju, tämänpäiväinen hyvän ystävän 29-vuotissyntymäpäivä (onnea <3 Venla) ja pari muuta viimeaikaista aiheeseen liittyvää tapahtumaa saivat pohtimaan ikäasiaa.

Pyöräytin ainokaiseni suhteellisen nuorella iällä ja teiniäitinä sain tottua "voi, kuinka nuori olet" taivasteluun. Seuraavaksi oli vuorossa iän selitteleminen töissä, jossa opetin pääasiallisesti itseäni (huomattavasti) vanhempia aikuisia. Täysi-ikäisyyttäni olen saanut vakuutella viimeksi 26-vuotiaana, kun tupakkaa ostaessani myyjä kysyi papereita - joita ei tietenkään ollut mukana. Onneksi toinen kassa tunsi minut ja lupasi mennä valalle siitä, että olen jo 18-vuotias.

Jossain kolmenkympin molemmin puolin elin hetken omituista tätikautta, jolloin kampauksella ja vaatetuksella yritin saavuttaa auktoriteettia näyttämällä muka vanhemmalta ja arvokkaammalta. Paskat siitä mitään tullut.. enintään naurattaa (ja vähän puistattaa) näin jälkikäteen ajatellen. Nykyisin pukeudun vaatteisiin, jotka tuntuvat hyvältä, puhun mitä sylki suuhun tuo ja miten sattuu ja teen (melkein) mitä huvittaa ja kenen kanssa kulloinkin satun viihtymään.

Viimeisten 15 vuoden aikana ei kukaan ole arvannut ikääni oikein (kummityttö kyllä kerran sanoi, että "oletpa vanha jo") tai sitten ihmiset vain haluavat olla kohteliaita. Yleensä arviot liikkuvat 5-6 vuotta alakanttiin. En muista aikuisiällä kenenkään koskaan arvailleen ikääni yli syntymäajasta laskettavien vuosien.

Antiikin Kreikassa on kuulemma ihmisen ikä jaettu kolmeen eri osa-alueeseen, eli henkiseen, fyysiseen ja kronologiseen ikään (olikohan se noin..?). Englantilainen historioitsija Peter Laslett (1915-2001) taas on määrittänyt ihmiselle viisi eri tavoin laskettavaa luonteeltaan erilaista, mutta ei kuitenkaan toisistaan täydellisesti erotettavissa olevaa ikää: Kronologinen ikä (vuosina syntymästä kuolemaan, biologinen ikä (miltä keho näyttää ulospäin), persoonallinen ikä (ikä, jonka henkilö itse kokee elämänkulussaan saavuttaneensa), sosiaalinen ikä (yhteiskunnan määrittelemä) ja subjektiivinen, ajasta riippumaton ikä (koostuu toisistaan seuraavista tapahtumista, sisäinen - ei mitattavissa).

En ole koskaan vaivannut päätäni miettimällä ympärillä olevien ihmisten ikää. Kaveripiirissä nuorimmat ovat suurin piirtein 25-vuotiaita ja vanhimmat vähän päälle neljänkymmenen. Vaikka muistan ihmisten syntymäpäivät, en välttämättä muista minkä ikäisiä he ovat. Venlankin muistin (ennen kalenterista lunttaamista) saman ikäiseksi, kuin tämä oli tutustuessamme joskus kolme vuotta sitten.

Ikä on korvien välissä - tavallaan valintakysymys. Seuraavan kerran kun joku kysyy ikääni, aion luetella ne kaikki. Kuulija tehköön niistä omat johtopäätöksensä.

Some are like water, some are like the heat
Some are a melody and some are the beat
Sooner or later they all will be gone
Why dont they stay young

Alphaville

Loppusanat

Ajattelin lahjoittaa itselleni entistä huonomman omatunnon ja käydä vielä tämän syksyn aikana kehon ikä kartoituksessa. Polar Electron kehittämä menetelmä mittaa kaikki kunnon osa-alueet ja määrittää kehon iän suhteessa kronologiseen ikään.


Syksyinen keskiviikko  10

Unille 00:30 mennessä ajattelin, että saan nukkua aamuysiin, kun työpäivä alkoi vasta yhdeltätoista. Väärin. Ilmeisesti yläkerran naapuri kosti viimeviikkoisen aamupyykinpesun aloittamalla ympäri kämppää kinkkaamisen 06:12.. tosin en ole varma heräsinkö töminään, mutta se ainakin sai minut lopullisesti hereille.
Seinänaapurin kanssa ollaan muutaman kerran keskusteltu tuosta yläkerran naapurista, joka kengurukeppeilee toisinaan pikkutunneillakin. Vaikka en ihan herkkäsielu olekaan, niin välillä kyllä riepoo, kun hämmentävä dum-dum-dum alkaa aina just silloin, kun itse on menossa nukkumaan, nukkumassa tai muuten vaan kaipaa hiljaisuutta... täytyy keksiä joku vastaisku.

Mutta ei niin pahaa, etteikö jotain hyväkin, sillä sain aamutuimaan imuroitua ja tiskattua. Illalla ajattelin mopata lattiat ja tuulettaa olkkarin köyrintämaton - koskaan ei voi tietää kuka tulee käymään.

Kymmenen maissa aamulla oli vielä sen verran kylmä, että kerrospukeutuminen työmatkaa varten osoittautui IdeaksI. Iltamenoihin taitaa tänään kuulua myös vaatekaapin katsastus, eli talvisempaa palttoota varastosta ulkoilutuksen kautta narikkaan ja kesäreleitä varastoon odottelemaan tulevia helteitä.

PS. Eilen tuli postissa mustanpuhuva ylläri ja jos Luoja suo, tapaan ihania ihmisiä parin viikon kuluttua :D


500 Internal Server Error  4

Sorry, something went wrong.

A team of highly trained monkeys has been dispatched to deal with
this situation. Please report this incident to customer service.
Also, please include the following information in your error report:

EKs_6ClXPGiOLXNAVqAwKIVBz5A82dY6FND9d_zFa0JvqQP3O5gp9gVYm4N3
3tTzD0UK2_drp8Xo4TGmMexKpDSUWK8bZwGM6MSNfaMHW_PzgGfsnqTEY2XW
eLKHXbpehxcvGyxVzotmycBX2jqkXkFw7XbxHeDlq5frAK50QdiVvamGAvU6
MYdxGEu_OTNjsfWQJmJglGlca0-TGCLqxSW-M-XG_vta760-16lX2BrsMnKg
bvxgxWBrkHLsTjhds1xUZZZSyOqn3_iETfk7MSI4j0kEng_nzxzFvFKKu0NE
HXuHPVft4HbB5bhz2eenf_wUO_tl2kmn7CFfJXFXc2zxSLVmaQYg6y3b5-2H
xi7SMhr4I1U_Ow4khpc006SwaaV2VXgqVwzU0KTGTKXbTct0HxUE6St-8...

Ihan kuin suoraan omasta elämästäni. Jotain on mennyt kamalan pieleen, mutta missä vitussa on se apinalauma, jonka pitäisi olla 24/7 valmiina hoitamaan homman kotiin? Ei niitä ainakaan täällä näy. Ja mihin osoitteeseen voin lähettää virheraporttini?

Edit I:

No place like home I? (Blogi)
No place like home I? (Blogi)

Edit II (Hellmanille):

No place like home II? (Blogi)
No place like home II? (Blogi)

Waning Gibbous  1

Paketoin itseni pari tuntia sitten puuvillasatiinikääreeseen, suljin silmät ja hymyilin pikkuisen unta odotellen.

Meni varmaan vartti, eikä enää hymyilyttänyt yhtään. Puoli tuntia. Vaihdoin asentoa kolmannentoista kerran. Kelasin mielessäni uniohjelman alkuun ja aloitin silmäluomien sisäpinnan tuijottamisen (sen pitäisi kuulemma auttaa unettomuuteen). Muutaman minuutin kuluttua silmiä alkoi särkeä, joten lopetin session siihen paikkaan. Ojentelin selinmakuulla raajani aavistuksen irti vartalosta ja siirryin rentoutusharjoitukseen. Kävin läpi koko kehoni varpaista jalkoja pitkin lantiolle ja keskivartaloon. Sitten kädet haritat, niska ja pää.

Ei apua. Ajatukset sinkoilivat kuin laservalot pitkin aivokuorta.

Avasin silmät ja tuijotin syyllisen heittämää hehkua alkovin seinällä. Waning Gibbous vahdissa. Tervehdin vanhaa ystävää ja nousin laittamaan itselleni ison mukillisen tummaa maitokaakaota.

Olen kai pienesti kuuhullu (näennäistieteellinen teoria kuun vaiheiden korreloimisesta ihmisen käyttäytymiseen). Viimeisinä öinä kuun kasvaessa nukun levottomasti ja kuun ollessa täysi elän yöni päivän lailla nukkumatta lainkaan tai vain pari tuntia. Mutta vain yksin ollessa. Kaksin nukkuessa en ole huomannut kuulla olevan mitään vaikutusta uneni laatuun tai määrään.

Näinä unettomina öinä tulee tehtyä kaikenlaista. Joskus olen järjestellyt vaatekomerot, käynyt läpi kertyneitä paperipinoja, kuunnellut musiikkia, tehnyt joululahjalistaa, miettinyt työasioita ja kirjoittanu oikeita kirjeitä ja postikortteja. Tämän yön teemana on kynttilänvalo ja tylsä kirja. Yritän vielä hetken rauhoittua ja tarjoan Siniselle revanssia.

Caught in the middle of a hundred and five
The night was heavy but the air was alive
But she couldn't find how to push through

Mike Oldfield - Moonlight Shadow


Terapeuttisia hetkiä  5

Autolla ajaminen on rentouttavaa, sen olen tiennyt jo ensimmäisestä vähän pidemmästä ratin takana vietetystä hetkestä lähtien (=KAUAN). Tänä viikonloppuna tuli pitkästä aikaa tuuletettua päätä muutamaankin otteeseen ja vaikka kilometrejä ei kertynyt edes yhden "kotimatkan" verran, olivat ne silti yhdessä pornonpunaisen kanssa lähes meditatiivinen kokemus.

Ellen olisi vähän(?) yllytyshullu, olisin toista terapeuttista kokemusta köyhempi. Perjantaina annoin houkutella itseni (pikku ajelulle ja) tutustumaan citykaverin uuteen tyttöystävään. Jos olisin tiennyt että pääsen ihan oikeasti räpläämään, en olisi viivytellyt hetkeäkään, vaan lähtenyt samoin tein kättelemään ja harjoittelemaan oikeita otteita! (Nooh.. Terve harkinta ei koskaan liene pahasta? :D) Vaikka parituntisen tutustumisen jälkeen ei vielä hip-hip-hurraata voikaan hihkua ja eläköönhuutoja huudella, niin silti on voittajafiilis. Osaan nyt riisua (riittävästi) ja pukea tyttöystävän sekä valmistella hänet aktia varten. Parin tunnin kuivaharjoittelun jälkeen uskon saavani typyn laukeamaan myös tositilanteessa (yritän muistaa vapauttaa ajoissa, pitää peukaloni kurissa ja herkistellä riittävästi). Suurkiitos oppi-isälle (À propos! Melkein unohtunutta oopperaa pantiin just korvan taa) :D.

Eilen ajelin vähän lisää ja söin hyvässä seurassa parin terapeuttisen Jägermeisterin välissä erinomaisen pihvin. Tänään harrastin yksilöterapiaa eilistäkin enemmän ja lisäksi hoidin mallikkaasti kotiin tärkeän tapaamisen.

Päivä jatkui mukavasti iltaa kohti, sillä todennäköisesti minusta riippumattomista syistä Pattijoki voitti Sotkamossa miesten Superpesiksen SM-kultaa (onneksi olkoon!). Olin niin fiiliksissä, että annoin kutsua itseni sunnuntaiselle speed-illalliselle. On suhteellisen hämmentävää, kun haetaan kotoa ISOlla mustalla ja viedään ravintolaan, jossa nippanappa ehtii istuutua pöytään, kun annos on jo nenän edessä. Eikä ollut edes pikaruokala :D

Lopuksi on kai esitettävä vielä pahoitteluni Kai-Kille niille, jotka odottivat kohtaamistani tänä viikonloppuna. Sori. Mulla oli kivaa ja uskon, että teillä oli myös. Ilmiintymättömyydestäni huolimatta :D

Kirjoittaessani soi Metallica - Unforgiven II (miksi kummassa juutuub suosittelee mulle Metallicaa?)

Kommentoi kirjoitusta

Pornonpunainen  1

Vaikka välillä tuntuu, että vois tehdä jotain muutakin, niin on tässä duunissa puolensa. Hain pari tuntia sitten iänikuisen luutani tilalle kiiltävän pornonpunaisen rättikaton, jolla ajattelin cruisailla loppuviikon.

Be careful out there ;D


Uutta (vanhaa) kivaa pimeneviin iltoihin  9

Naisella on enemmän henkistä energiaa kuin miehellä ja mies saavuttaa jumaluuden vain harjoittamalla pyhää, hyvin tunnepitoista seksiä naisen kanssa.

Leccare avasi tänään keskustelun tantraseksistä ja vaikka ensin pidättelin itseäni, niin sekosin lopulta Kaarinin kommentista:

[LAINAUS Kaarin]
En tiedä, mutta onko elämän tarkoitus istua samassa tuolissa ja asennossa tuntikausia yhtee´n menoon?
[/LAINAUS]

.. johon oli sitten pakko jatkaa omin ajatuksin:

[LAINAUS CatchMe]
Elämän tarkoitus on parhaan tietoni mukaan 42, eikä tantrankaan tarkoitus ole "istua samassa tuolissa ja asennossa tuntikausia yhtee´n menoon".

Tantra on joogan ja seksin yhteenliittymä ja sen harjoittajat löytävät fyysisen seksin lisäksi myös henkisen seksin (perustan). Parhaimmillaan tantra on tutun kumppanin (mielellään oma rakkaan) kanssa tehty retki kehon ja mielen iloihin, jotka johtavat yliaistilliseen tilaan.

Kuulostaa höpönlöpöltä ja asiaa on hankala lyhyesti selittää kiireiselle, kireälle länsimaiselle. Kokemuksisen äänellä voisin nostaa esille pari arkista seikkaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

- oman kehon hyväksyntä
- puhtaus ja tuoksut tai "tuoksuttomuus"
- hengittäminen (esim. joogan syvähengitys tai edes palleahengitys)
- keskivartalon liikkuvuus
- lantionpohjan lihakset ja niiden käyttö

Tantra ei todellakaan ole tuntikausien paikallaan pysymistä vaan hidas, nautinnollinen tutkimusmatka oman ja kumppanin hyvän olon lähteille. Vaikka kiireettömyys on tantran avainsana, ei se tarkoita tuntikausien jyystämistä. Tantraseksiin kuuluu muutakin kuin yhdyntä ja toinen avainsana onkin läheisyys.. ja blaablaa.

Leccare, £@#¤$%! Mun piti pysyä erossa tästä ketjusta.
[/LAINAUS]

Koska aihe vielä vuosien jälkeen kiinnostaa henkilökohtaisesti suhteellisen paljon, googlettelin aikani kuluksi ja löysin jopa suomenkielellä ihan asiallista informaatiota aiheesta. Yleisluontoisen ajanpuutteeni vuoksi ajattelin, että miellyttävin tapa palautella mieleen tantran kiireettömyys ja seesteisyys olisi käydä tantrahieronnassa. Eräs palveluntuottaja lupaa naiselle Jumalattaren kohtelun ja täydellisen Yonihieronnan. Johan heräsi muukin kuin mielenkiinto.. eikä edes maksa ihan tajuttomasti verrattuna klassiseen hierontaan (hoitoja en keskenään vertaa, ainoastaan tuntihintaa). Pari tuntia aikaa löytyy aina, joten taidan alkaa henkisesti valmistautua uuteen kokemukseen.

Sitten päähän melkein sattui, kun koin elämää suuremman ahaa-elämyksen! Mukaan täytyy ehdottomasti saada mies ja koko juttu järjestettyä niin, että voin seurata sen miehen hieronnan (Lingamin käsitteyineen kaikkineen) ja samalla opetella itse jotain uutta annettavaa tulevina aikoina. Kuriositeettina mainittakoon, että tantrahieronnassa molemmat osapuolet ovat alasti.

Ai niin. Se piti vielä sanomani, että tantraa ja Kama Sutraa (nautinnon tiede) ei pidä sekoittaa keskenään vaikka ne toisiinsa yhtyvätkin. Kama Sutra on enemmän asentoja ja tekniikkaa, tantra taas seksuaalisen täyttymyksen kokemuksen henkisempi lähestymistapa. Länsimaisittain ajatellen jooga taas liittyy molempiin sen kehollisia ominaisuuksia (hengittäminen, bandhojen käyttö, voima, notkeus) vahvistavien harjoitteiden vuoksi.



Kiitokset  3

Lämmin kiitos loistavalle avecilleni elisiltaisen Flamingon avajaisjuhlan escorteeraamisesta. Teit illastani täydellisen. Kun seuraavan kerran haluan tuntea itseni kuningattareksi, tiedän keneen voin luottaa.

Olo on hieman hutera (miksei muka suklaa ja kahvi riitä aamiaiseksi?), mutta takuutyytyväiseniloinen (ATK-tuki ei ollut vaihtanut salasanojakaan, eli minulla on edelleen työpaikka) :D

Seuraava